Tap i årets siste ordentlige hjemmekamp

Jerv var et hakk sterkere, og vant 1-0 i årets siste hjemmekamp på Nordre Åsen. Les om kampen og se høydepunkter her!

(Foto: Anders Vindegg)

Kalenderen viser slutten av oktober, og på agendaen står siste Obosliga-kamp på Nordre Åsen for denne gang. Årets siste hjemmekamp må spilles på Jessheim stadion, på grunn av lysforhold.

På motsatt banehalvdel i dag står en gjeng sørlendinger med kniven på strupen. Etter nedrykket fra Eliteserien i fjor, har det blitt nok en sesong med dårlig poengfangst for Jerv, som befinner seg på kvalikplassen.

Trenerbytte har det også blitt i Grimstad den siste uka. Lars Bohinen er hentet inn, og leder laget i sin første kamp.

​17 år gamle Luca Høyland har gått gradene i Skeid, og fikk profesjonell kontrakt denne uka. I dag ble han kastet inn i sin første A-lagskamp, og viste seg godt frem på midtstopperplass. Gledelig å se! ​

Målløs førsteomgang

Kampens første avslutning på mål signeres Skeid og Johnny Buduson, etter bare to minutter. Buduson får ballen i 16-meteren, drar seg ned mot dødlinja og prøver seg på et skudd/innlegg fra skrått hold, men keeper plukker den.

Videre i omgangen er det to spillemessig ganske jevne lag på banen, men Jerv viser seg hakket mer giftige offensivt.

Etter 13 minutter får de en kjempesjanse når de spiller seg inn i vår 16-meter, og får fri bane i god skuddposisjon. En sjanse som vanligvis skal ende i scoring, men vi reddes av at Jerv-spilleren sparker i bakken i skuddøyeblikket, og får et dårlig treff.

Jerv spiller oss veldig lave også ved flere anledninger, uten at de klarer å skape noen målsjanser av samme kaliber som den forrige. Ikke noe sjansebonanza av en omgang for noen av lagene, men halvveis i omgangen drar Skeid-gutta frem et veldig godt angrep. Hickson drar seg forbi flere og avanserer i banen, før han spiller ballen opp mot Buduson. Buduson finner Andresen ute til høyre, før han får tilbake ballen og fyrer av et skudd. Dessverre like til side for mål.

Det ble ingen nettkjenning for Johnny Buduson i dag.

Mot slutten av omgangen er Jerv både heldige og dyktige når de vinner ball på vår halvdel, og får skutt på mål, men Fredrik Flo kommer inn med en solid blokkering. Dermed 0-0 til pause.

Dødelig effektive

Foruten en situasjon i starten av andreomgangen, hvor vi mister ball og Jerv er nær ved å havne alene med keeper, er det vi som kommer sterkest ut av hvilen. Det produseres flere målsjanser på rappen, først ved en corner som ender opp hos Sundgot ved bakre stolpe. Han er feilvendt, men prøver seg på et brassespark, dessverre til side for mål.

Like etterpå får Noa Williams frispark rett utenfor Jervs 16-meter. Frisparket fra Rise er godt slått, og skaper mye klabb og babb i feltet. Til slutt får Sundgot avsluttet igjen, men Jerv-forsvaret redder på strek!

Etter en god periode for vår del, med to store målsjanser, blir vi hardt straffet når Jerv plutselig overlister oss, og vi ikke henger med. Gjestene slår en god bakromspasning, og vi roter med samspillet i bakre rekker. Jerv-spilleren vender keeper, og setter inn 1-0 til full jubel i bortesvingen, etter 63 minutter spilt.

Stor jubel da nedrykkstruede Jerv tok ledelsen.

Etter en god start på omgangen, faller vi litt tilbake etter å ha havnet under. Jerv får noen gode sjanser med både en heading like utenfor, og en kontring hvor Samuel Pedro kommer seg alene med keeper. Vidtun Nilsen lar seg heldigvis ikke finte, og gjør en god redning.

I de siste ti minuttene finner vi litt tilbake til den tidligere flyten, og jakter en utlikning. Flo får et godt hodetreff på en corner, men keeper er oppe og plukker. Innbytter Nickolay Årsbog får også en god innleggsmulighet etter en kjempepasning fra Torje Naustdal, men innlegget stoppes før det når Buduson i farlig posisjon.

Nickolay Årsbog fikk en innleggsmulighet på tampen.

Det vil seg ikke helt, og vi taper med ett mål etter en kamp hvor Jerv var hakket mer effektive enn oss.

Om en drøy uke går turen til Intility Arena og kamp mot KFUM, søndag klokken 15.00. Årets siste kamp går mot Kristiansund på Jessheim stadion søndag 12. november.

Skeid - Jerv 0-1 (0-0)