Surt tap for Kvik Halden

Skeid tapte 1-0 for Kvik Halden lørdag. Med unntak av et annulert mål hadde Henning Tønsberg Andresen (bildet) kanskje den største av mange Skeid-sjanser, men frisparket gikk i tverrliggeren.

Arkivfoto: Anders Vindegg

Torshov-gutta hadde 90% av spillet, men haldenserne klarte det som er det viktigste i fotball, nemlig å skåre.

Fredriksten festning har aldri blitt erobret av fienden. Haldenserne fulgte opp festningens taktikk med å plassere bussen foran eget mål. Skeid-gutta spilte og spilte, men fant ikke nøkkelen til å åpne bussdøra.

Det er spilt et kvarter når Keivan Ghaedamini legger et frispark inn i feltet. Ballen havner til slutt i nota, Oksene jubler for skåring, men dommeren mener å ha sett noe uregelmessig. Han velger å blåse frispark for gjestene.

Se høydepunkter nederst i artikkelen.

Resten av omgangen fortsetter i samme stil. Skeid har ballen, haldenserne lar bussen stå med alle bremsene på. Det står 0-0 ved pause.

Skudd i tverrliggeren

Det er bare gått et par minutter av den andre omgangen når Henning Andresen setter et frispark fra 20 meter i tverrliggeren. Ved neste sjanse vil det bli mål! Og det ble det!

I pausen gikk den tidligere Skeidspilleren Deni Hasanagic ut for gjestene, han ble erstattet av Uranik Seferi. Etter bare fem minutter på banen omsetter han en overgang i skåring.

Skeid klarer ikke å finne nøkkelen for å åpne bussdøra, men Taofeek Ismaheel er i nærheten når han nesten finner nøkkelen. Han får to gode muligheter, men skuddene finner ikke veien innenfor metallet.

Dommeren blåser av kampen, det står 0-1 i protokollen.

God kontroll i første omgang

– Kampen ble som forventa, egentlig. Kvik spilte som vi regna med de kom til å spille. Vi spilte dem enda lavere enn vi hadde tenkt til å gjøre. Vi kverner på, og gjennom første omgang føler jeg vi hadde god kontroll, men så forventa vi jo at det kunne bli en kamp hvor det sto uavgjort ganske lenge, og at det kunne ta tid å få mål, for det å spille mot lag som ligger så dypt som det her er jo ikke så lett, sier trener Gard Holme etter kampen.

– Men etter pause så synes jeg vi begynner å slurve, og er udisiplinerte både i måten vi angriper på og forsvarer oss på, som gjør at de heller begynner å få initiativet, og får kampen dit de vil selv om de ikke har så mye ball. Det var ikke så bra av oss, vi slurver når vi står etter, de får lov til å slå opp på deres nye spiss (Seferi), de får vende opp og kjøre kontringer på oss, noe de ikke gjorde i 1. omgang, sier han litt oppgitt.

Etter pause så synes jeg vi begynner å slurve, og er udisiplinerte både i måten vi angriper på og forsvarer oss på.

— Gard Holme

– Vi angriper for mye inn i midten, der det står 10 mann, i stedet for å få satt opp det vi skal rundt på kant og slå litt flere baller bak dem. Vi klarer heller ikke å opprettholde energinivået vårt igjennom matchen, går mye i offside i 2. omgang fordi vi lunter ut og kommer oss ikke på plass når neste ballen skjer, vi vinner ikke igjen ballen så agressivt som i 1. omgang, det er mange ting, sier han.

Et helt annet spill mot FFK

– I første sto vi opp i spissen deres, mens i andre lot vi han få ballen, sette fart, og så skulle vi forsvare oss, og det er mye vanskeligere. Vi bomma der, vi var ikke gode nok. Kvik Halden var bedre enn oss der. Men vi skal snu det, nå møter vi et helt annet type spill mot Fredrikstad neste helg. Da vil de garantert angripe, og det passer oss bedre. Vi har like gode muligheter mot dem som mot dagens motstander, selv om kanskje ikke vil ha ballen like mye som i dag, avslutter Gard Holme.

Bortekampen mot Fredrikstad spilles lørdag 1. august kl. 16:00.

Kampfakta

Skeid - Kvik Halden 0-1 (0-0)
OBOS Idrettspark Nordre Åsen
25. juli 2020
Tilskuere: 200
 
Mål: 
0-1 Uranik Seferi (50')
 
Skeids lag: Idar Lysgård - Marius Brinck Rygel, Fredrik Berglie (k), Mats Andersen, Keivan Ghaedamini - Hassan Yusuf, Simen Hestnes, Henning Tønsberg Andresen - David Hickson, Daniel Braaten, Johnny Buduson.
 
Bytter: Marius Brinck Rygel og Daniel Braaten ut, Anders Johan Johansen og Taofeek Ismaheel inn (66')
David Hickson ut, Adonai Kidane inn (86')
Fredrik Berglie ut, Felix Anthonessen inn (89')
 
Gule kort: 2 til Kvik Halden, 0 til Skeid.


Annonse fra Obos-ligaen: