Tap 1-2 for Start

Vi skaper flust med sjanser, men taper allikevel 1-2 for Start i treningskampen i Sørlandshallen. Se høydepunkter og les trenerens kommentar her!

(Arkivfoto: Kampen mot Start i OBOS-ligaen 2019, da ble resultatet 1-1)

Vi starter med å presse hjemmelaget høyt, og lykkes nesten etter et par minutter, men blir avblåst for frispark. Allerede etter fem minutter pådrar Henrik Robstad seg gult kort etter at han hindrer Erik Nordengen i å starte en farlig kontring.

Det er relativt sjansefattig de første 15, men med et godt og aggressivt Skeid-spill, hvor motstanderen presses høyt i banen. Et nydelig returløp av Morten Olsen hindrer også en stor sjanse!

Start tar ledelsen

Så er det litt tilfeldig at Start tar ledelsen etter 24 minutter. Ballen spretter litt frem og tilbake i vår boks, og der får Mathias Grundetjern tåa på ballen rett før Hayder Altai, og ballen fyker i nota, 1-0.

Snaue ti minutter etter får Start frispark inne på vår halvdel. Den slås inn i feltet, og der taper Fredrik Berglie duellen med Henrik Robstad, som øker til 2-0.

Johnny lobber utenfor, stor sjanse!

Så produserer vi flere sjanser på rad de neste minuttene, først et hardt innlegg fra Ulrich Ness, deretter en fin forsering av Marcus Melchior og tilslutt et presist frispark som heades rett på keeper.

Når dommeren blåser til pause, leder Start 2-0, noe som føles litt ufortjent etter spill og sjanser.

Hjemmelaget starter best i andre omgang, og header like utenfor etter få minutter. Så kriger Johnny Buduson til seg ballen fra Worngoor, men lobber ballen en meter utenfor fra 16 meter!

Sen redusering

Start svarer, og sjansen ender med at ballen smeller i Gundersens venstre kryss og over. Like etter fyrer de av et langskudd, men vår sisteskanse får hansken på kula, og det ender i corner.

Start setter ballen i eget mål, til 2-1.

Timen er spilt, hjemmelaget triller ball og har kontroll, Torshov-gutta blir løpende imellom. Start skyter også over fra 18 meter. Men vi gir oss ikke med det høye presset, og med fire mann i Starts 16-meter klarer vi nesten å snappe ballen.

Kampen ser ut til å renne ut med noen nesten-muligheter fra begge lag, men i det 89. minutt header innbytter Gabriel Andersen ballen i stolpen, før målscorer Grundetjern beiner ballen i eget mål i forsøket på å klarere. Kampen ender dermed 2-1 til Start.

Trener Gard Holme oppsummerer kampen slik:

Absolutt en kamp hvor vi viser at vi skal bite godt fra oss mot de fleste på dette nivået også.

— Gard Holme

– Fin fotballkamp med to lag som begge ønsker å spille ut bakfra, styre med ball i laget og presse høyt i forsvar. De er i utgangspunktet ganske like oss i stil og formasjonsuttrykk, selv om lagene har litt ulike styrker innafor det spillet man ønsker å få til. Synes det ble en åpen kamp med mye sjanser og situasjoner begge veier egentlig, og absolutt en kamp hvor vi viser at vi skal bite godt fra oss mot de fleste på dette nivået også.

– Godt fornøyd med at vi står kampen såpass godt fysisk, at vi skaper mye sjanser og situasjoner rundt deres boks, og at vi spiller med en større klokskap på egen halvdel enn vi har gjort tidligere. Litt rusk i maskineriet både i forsvarsspillet, og i enkelte deler av angrepsspillet fortsatt, men det skal vi løse inn mot seriestart, avslutter Holme.

Neste treningskamp er borte mot Mjøndalen fredag 11. mars kl. 16:00. Ull/Kisa-kampen i LSK-hallen utgår.

Start - Skeid 2-1 (2-0)