Takk for nå, OBOS-ligaen!

Vi avslutter årets sesong med 5-0-tap «hjemme» mot Kristiansund.

Drøyt to år etter opprykkskampen på Nordre Åsen i 2021, har Skeid spilt sin siste OBOS-ligakamp for denne gang.

Det har vært oppturer og nedturer, dessverre mye av det siste i år. Det har vært tunge tap, frustrerende kamper, og cupexit på Kadettangen. Trenerbytte og banelogistikk.

Men det har også vært lyspunkter. 4-0-seier borte mot Ranheim, og 3-0 hjemme mot Sandnes Ulf. Ekte Skeid-gutter som tar steget opp. Kalvenes gjennombrudd. Oppgradert stadion. Og ikke minst Oksene, som i dag holdt syngingen gående på stillingen 0-4, i null grader, på lånt hjemmebane.

Likevel må vi nå ta turen ned igjen til andredivisjon, bygge oss opp igjen, og kjempe oss tilbake i det gode selskap.

For som vi alle vet; Skeid kommer alltid tilbake.

Skeidoksene var som alltid på plass, og flere av dem fikk se Skeid på sin trettende unike hjemmebane.

KBK best i førsteomgang

Over til dagens kamp, som egentlig ikke er så mye å skrive om, men vi prøver likevel.

Vi kommer godt ut fra avsparket, og Ole Sundgot får slått et tidlig innlegg. Dessverre er det en KBK-spiller som tar imot det, og videre handler det meste om Kristiansund.

De har klart mest ball, og skaper flere store sjanser. Vidtun Nilsen gjør noen gode redninger, og med litt flaks holder vi nullen gjennom første halvdel av omgangen.

Etter 20 spilte minutter får vi vår første målsjanse, signert Noa Williams. Han får ballen på egen halvdel, og setter på kontringsfarten. 20 meter fra mål drar Williams seg inn i banen og fyrer av, men dessverre like til side for mål.

27 minutter er spilt, og det står fortsatt 0-0, når Tage Johansen er uheldig og tråkker en KBK-spiller på foten, og dommer blåser straffespark. Det setter OBOS-ligaens toppscorer, Benjamin Stokke, i mål uten problemer.

Så blir vondt til verre, og gjestene øker til både 2-0 og 3-0 før pause. Det første på kontring, og det andre på en god heading.

Taper 5-0

Andreomgangen starter noe bedre for vår del, med mindre enveiskjøring enn i den første. Ingen av lagene skaper imidlertid all verden, og Kristiansund er nok greit fornøyd med ledelsen sin.

Vi får et frispark like utenfor KBKs 16-meter etter 73 minutter, som Ulrich Ness får et godt treff på, men er noen centimeter unna å få på mål.

Gjestene fra Nordmøre var ikke helt ferdig med scoringsfesten allikevel, og øker til 4-0 etter et godt angrep ti minutter før slutt. På overtid får de også sitt femte.

Vi taper mot et bedre lag, og Kristiansund sikrer fjerdeplassen i divisjonen.

Nå venter en lang vinter uten fotballkamper, før vi etter hvert kan telle ned til treningskamper og seriestart i PostNord-ligaen.