Surt tap for Raufoss

For to år siden spilte Raufoss og Skeid seriekamp. Totningene satte inn vinnermålet på overtid. Søndag kveld på OBOS Idrettspark Nordre Åsen ble det nesten en blåkopi. Raufoss skåra seiersmålet da det gjenstod ett minutt av ordinær spilletid. Se høydepunktene her.

Det er fint vårvær når Skeid tar avspark. Vertene tar initiativet og allerede etter et par minutter får Johnny Buduson en kjempesjanse til å sette kula i nota. Raufoss har imidlertid en god burvokter, Ole Kristian Lauvli, han gjør en mesterlig parade.

En tidlig scoring

De røde/blå fortsetter å føre kampen, men når Raufoss kommer på det første besøk i Skeids forsvaret, smeller det. Et godt lagt hjørnespark blir ikke klarert og kula ender i Skeid-nota. Det er spilt fem minutter og lystavla viser 0-1.

Se høydepunkter nederst i artikkelen.

De neste 20 minuttene er ganske begivenhetsløse. Tom Nordlie gir klare instruksjoner, han maner gutta til å øke innsats og kreativitet. Det hjelper for etter en halv times spill får David Tavakoli en god mulighet, men skuddet treffer ikke innenfor ramma. Like etter får de 600 tilskuerne oppleve en skikkelig knallperle.

Det er gjestenes midtstopper Snorre Strand Nilsen som fyrer av kanonen. Ballen slår i tverrliggeren og ned på streken. Metallet står og rister lang tid etterpå. Like før pause får Mesut Can en god mulighet, men igjen går skuddet utenfor ramma.

Skeid snur kampen

Lagene går til pause og Tom Nordlie vil nok bruke denne godt for å få snudd kampen. Den andre omgangen starter med en god sjanse for Johannes Nuñez. Men heller ikke han har justert siktet, skuddet går utenfor. Tom Nordlie er ikke fornøyd med innsatsen, han roper så hele stadion hører det: «Vær villig til å blø for påenga». Det er kanskje dette som hjelper.

Etter 20 minutters spill bestemmer Johnny Buduson seg. Han bruker sin gode løpstyrke, forsvarerne henger ikke med og pasningen til Mesut Can er presis. En Raufoss-forsvarer må ty til ulovligheter. Dommeren er ikke i tvil, han peker på krittmerket. David Tavakoli misser veldig sjelden på straffespark, han ekspederer kula kontant i krysset.

Nå øyner vertene tre poeng, og Johnny Buduson lager en blåkopi av raidet som førte til straffen. Pasningen til Mesut Can er igjen presis, og nå setter Mesut selv ballen i nota. Lystavla viser 2-1, oksene jubler, dette går mot seier! Men kruttgutta fra Toten har ikke tenkt å gi seg. De får tildelt et frispark, ballen lempes inn i boksen og plutselig får Snorre Strand Nilsen stå umarkert på femmeteren, lystavla viser 2-2.

Så rakner det

Raufoss har nå fått blod på tann. De får en kjempesjanse til å ta ledelsen, det er bare en dyktig Idar Lysgård i Skeid-buret som avverger med en glimrende parade. Men så skjer det som ikke skulle skje. Det er bare ett minutt igjen av ordinær tid. De gule/sorte får hjørnespark og det blir innbytteren Ikhsam Fanda Ahmad som setter inn seiersmålet med et akrobatisk saksespark.

Avstemning på Facebook kårer Johannes Nuñez til beste spiller. Han får kjøre BMW i en uke og kan ta bilen til Jonny Rockets restaurant hvor han får middag for to personer.

Oksesteken kan settes i ovnen hos Johnny Buduson, Oksene mener han fortjener den etter dagens innsats.

Neste seriekamp er mot Sandefjord på Komplett Arena 16. mai kl. 18.00.