Straffebom og nytt tap

Kongsvinger vant fortjent 2-0 over Skeid. Tidlig i andre omgang hadde Skeid muligheten til å utligne til 1-1, men keeper reddet straffesparket.

Skeid hadde sine muligheter, og med bedre uttelling og marginene på sin side, kunne det absolutt blitt poeng i denne kampen. Men vi må ærlig innrømme at Kongsvinger hadde både flere og større sjanser.

KIL var hakket hvassere i første omgang og kom til noen flere sjanser enn Skeid selv om vi var fullt på høyde med gjestene fra Hedmark. Johnny Buduson hadde en kjempesjanse kvarteret før slutt hvor han fra skrått hold banket ballen i stanga/tverrligger, men dessverre gikk den ikke inn.

Skeid ledet 7-1 i cornere til pause, men tre corner straffe funker bare på løkka – ikke i OBOS.

1-0-scoringen var av den fine sorten. Etter seks-sju trekk havnet ballen hos tidligere Skeid-gutt Sulayman Bojang (som nå er på utlån til Kongsvinger fra Sarpsborg 08). Han prøvde seg på et skudd, men foran mål klarte Adem Güven å styre den i mål fra kloss hold.

Kongsvinger ledet 1-0 ved pause. Greit nok.

Andre omgang hadde vart noen få minutter da Hassan Yusuf sørget for straffe til Skeid. Kongsvingers Fredrik Pålerud hadde armen ut i en såkalt unaturlig posisjon, og fra relativt kort hold klarte han ikke å få armen bort fra ballen.

Men dessverre klarte ikke Stian Pettersen å utligne til 1-1. Skuddet var godt plassert, men så løst at keeper klarte å slå den til corner. Der glapp en god mulighet til å komme seg inn i kampen igjen for fullt.

Så noterte vi i det 57. minutt at Adem Güven – to meter fra linjedommer – snublet i egne bein og fikk frispark. Linjedommeren vinket frenetisk med flagget, og dommeren blåste frispark. Det hele så ganske så komisk ut, og heldigvis ble det ingen ting ut av gavepakken fra dommertrioen.

Vi hadde en kontring like etterpå som kunne ha blitt farlig, men den siste pasningen er for dårlig, og dermed ble det nada. Taofeek Ismaheel feilet med pasningen.

Så kommer 2-0-scoringen. Vi får ikke ballen unna i forsvar, og plutselig er Shuaibu Ibrahim (som er på lån fra Haugesund) alene med keeper og 2-0 er et faktum.

Skeid gir seg ikke – presser høyt og jobber hardt, og vinner også ballen høyt oppe på banen – uten at det blir så sykt farlig. Haugesund har vel så store sjanser. En god mulighet ble også misbrukt med fraspark fra ca. 18 meter. Dommer tillater at KIL-spillerne står alt for nærme, og skuddet går rett i muren. Det var ingen «bend it like Beckham» her…

Ayoub Aleesami kåres til Skeids beste av sponsorene og får kjøre BMW i3 i en uke, samt ta med seg en venn og spise på Johnny Rockets på Storo. Idar Lysgård kåres til den beste av Skeidoksene og blir belønnet med en oksestek fra Strøm-Larsen.

Da er det bare å håpe på at Kåffa og Ull/Kisa gjør jobben sin og vinner over Notodden og Strømmen på søndag. 15. september er det vi som skal spille borte mot KFUM.