Hattrick i kronekampen

Hattrick av Jesper Fiksdal samt mål av Bendik Rise og Per-Magnus Steiring sørget for kalasseier over Follo, men siden Tromsdalen også vant må vi vente en uke i spenning i opprykkskampen.

(Forsidefoto: Jesper Fiksdal gratuleres av lagkamerater etter ett av sine tre mål i kampen. Foto: Anders Vindegg)

Det er gratis inngang på denne "kronekampen", hvor støttespillere og andre med hjerte for Skeid gir én krone pr. tilskuer som kommer på kampen. Siste kjente antall for referenten er 254 kroner, så når man ganger det med 1120 tilskuere som var på kampen så tilfaller det klubben over 284 tusen kroner!

Se intervjuer og høydepunkter nederst i artikkelen!

Forutsetningene foran denne kampen er ganske enkle. Vinner vi og Tromsdalen taper er vi tilbake i OBOS-ligaen. Gutta går ut i hundre, og allerede etter fire minutter skjønner vi at de har onde hensikter mot et uberegnelig Follo-lag, som har gått fra seire til 0-8-tap for TUIL.

Bendik Rise slår et innlegg som Jesper Fiksdal nesten får luggen på. Like etter er de lyseblå farlig frempå, men skuddet går utenfor. Deretter får både vi og Follo noen brukbare muligheter til nettkjenning, men presisjonen er ikke 100%.

En engasjert trener Vilde Rislaa maner laget til innsats.

Så starter ballet. Rise har en strålende innleggsfot. Den benytter han godt etter 19 minutter og Fiksdal stiger til værs og header forbi Sander Østbye i bortelagets mål til stor jubel fra en fullsatt hovedtribune.

Kun fire minutter etter dette er samme mann på farten igjen, vi spiller oss igjennom midtbanen til Follo og Filip Stensland serverer Fiksdal, som ser en åpning og på beste Mohammed Salah-vis curler ballen opp i motsatt hjørne. Klassescoring!

Skeidkalvene skapte liv og røre!

Vi holder på å rote det til når Hayder Altai sender en ball rett i bena på motstander etter drøye halvtimen, men rydder selv opp i sakene med en god takling foran Marcus Andersen, som forøvrig har en god dag på jobb og tar det som kommer av forsøk fra bortelaget.

Omgangen ebber ut med noen halvsjanser, og publikum på tribunen koser seg i et grått, men mildt høstvær. Stillingen på Eidsvoll mellom Turn og TUIL står 0-0, om mange aner konturene av en opprykksfest på Nordre Åsen denne lørdagen.

Gutta feirer scoring foran Oksene og en fullsatt tribune!

I andre omgang forsetter vi ufortrødent å skape sjanser, og det første kvarteret er det kun ett lag på banen. Alle snakker om "når kommer Fiksdals tredje?", og jammen gjør det ikke det! Follo kløner det til når midstopperen header tilbake til en han tror er keeper, men der dukker Fiksdal opp og triller inn 3-0, HATTRICK!

Og dette er ikke hvilket som helst hattrick! Det perfekte hattrick er et som scores med høyrefot, venstrefot og hodet, og det er nettopp det Jesper Fiksdal gjør i denne kampen!

Jesper Fiksdal gratuleres av Bendik Rise etter at hattricket er i boks!

Vilde Rislaa tar av en smørblid Fiksdal samt Torje Naustdal like etter scoringen og Kabamba "Bamba" Kalabatama og Ulrich Ness kommer inn. Vi får frispark like utenfor boksen, og Bamba dundrer til, ballen slår i tverrligger og bremses litt av ryggen til keeper på vei ut på banen igjen. Og der lurer kaptein Steiring som halvveis liggende stupheader inn 4-0!

Kaptein Per-Magnus Steiring i ellevill jubel etter 4-0-målet, men Ulrich Ness som gratulant!

Men festen er ikke over. Nesten samtidig som Tromsdalen, dessverre, går opp i 1-0 over Eidsvold Turn, sender Bamba en strålende pasning over til Ness, han tar ned kula, kikker opp og serverer Rise foran mål, 5-0!

Lufta har nå forlengst gått ut av Follo-ballongen, og på overtid prøver Bamba å finne Steiring inne i feltet, men en Follo-spiller er uheldig og styrer ballen i eget nett. 6-0! Game, sett og match!

Tromsdalen holder unna for Eidsvold Turn, vinner 1-0, og dermed er vi fortsatt poenget foran, men har forbedret målforskjellen betraktelig og har seks plussmål mer enn TUIL.

Siste serierunde, hvor det skal avgjøres om vi rykker direkte opp eller må ut i en nerveslitende kvalifisering mot høyst sannsynlig Jerv fra den andre avdelingen, går neste lørdag kl. 13 mot Ull/kisa på Jessheim. Ta turen alle mann og bidra til at vår dyktige trener Vilde Mollestad Rislaa blir historisk som første kvinnelige trener på nivå to i norsk fotball!

Intervjuer:

Se alle seks scoringene her:

• Skeid - Follo 6-0 (2-0)

• OBOS Idrettspark Nordre Åsen

• 19. oktober 2024 kl. 13:00

• Tilskuere: 1120

• Mål: 1-0 Jesper Fiksdal (19'), 2-0 Fiksdal (23'), 3-0 Fiksdal (61'), 4-0 Per-Magnus Steiring (67'), 5-0 Bendik Rise (72'), 6-0 Selvmål (90+2).

• Skeids lag: Marcus Andersen, Luca Høiland, Per-Magnus Steiring (K), Hyder Altai, Sully Bojang, Ousmane Diallo, Jesper Fiksdal, Hassan Yusuf, Filip Stensland, Torje Naustdal, Bendik Rise.

• Innbyttere: Eskil Vestbø, Jarl Magnus Knutsen (Inn for Bojang 46'), Noah Fjellestad, Ulrich Ness (Inn for Naustdal 61'), Bamba Kalabatama (Inn for Fiksdal 61'), Gustav Severinsen, Emil Tjøstheim (Inn for Rise 73'), Muhammad Shahid og Christopher Kjensteberg (Inn for Diallo 80').

• Gule kort: Diallo og Stensland (Skeid), 4 til Follo.