Storseier i første kvalikkamp

Det ble målkalas på Nordre Åsen da Skeid tok et godt grep om forlenget kontrakt i Obosligaen. Les om kampen, og se høydepunkter og reaksjoner her!

Etter at Arendal gikk fra 0-1-tap til 3-0-seier over Ull/Kisa, var det de som fikk æren av å gjeste Nordre Åsen i regnværet, for spill om Obosliga-plass i 2023.

På grunn av lysforholdene ble kampen spilt allerede klokken 14.

Heldigvis lettet regnskyene idet kampen var i ferd med å starte, så korken holdt seg noenlunde på plass, selv om den gikk hardt utover Arendals hvite drakter.

Eksplosiv start

Skeid starter kampen i fyr og flamme, og jakter en tidlig scoring. Allerede etter tre spilte minutter gjør Sully Bojang godt forarbeid ute på høyrekanten før han finner Kristoffer Hoven. Hoven forlenger til Johnny Buduson foran mål, som sender Skeid i ledelsen!

Et glimrende utgangspunkt for resten av kampen, men videre i omgangen er det gjestene som styrer mest. De viser en imponerende ballsikkerhet og flyt i laget.

Etter 11 minutter får de en kjempesjanse som starter med en fin diagonalpasning, før det skytes på direkten - knallhardt like over mål! Arendal noterer seg også for et skudd i nettveggen, og et hardt skudd rett på Kvarekvål.

Johnny Buduson ble tomålsscorer i første omgang. Arkivfoto fra fjorårets oppgjør i PostNord-ligaen.

De gangene vi får kjenne på ballen, skaper vi også noen sjanser, men ikke nok til å overliste keeper. Blant annet spilles Johnny Buduson gjennom alene med keeper halvveis i omgangen. Dessverre sitter ikke avslutningen, og keeper plukker.

Kvarekvål gjør også en god redning når han får slått et høyt skudd over mål ved halvtimen spilt. Arendals keeper gjør en dobbeltredning noen minutter senere, når Kristoffer Hoven først fyrer av fra 16 meter, før Buduson prøver seg på returen.

Buduson skulle likevel bli tomålsscorer, for rett før pause får han en omtrent identisk mulighet som da han var alene med keeper tidligere. Denne gangen gjør han imidlertid hele raidet selv, og setter ballen i mål til side for keeper til 2-0!

Overkjøring i andre omgang

Mens Arendal viste seg mye frem og hadde mye ball i første omgang, blir det mer eller mindre enveiskjøring motsatt vei i den andre.

Fra 53 minutter får vi to scoringer tett som hagl, og futten går litt ut av motstanderne. Den første skjer etter at Bojang og Romsaas prøver på høye innlegg fra hver sin side, som kun ender på motsatt side. Så kommer en lav variant fra Bojang, som Hoven kan tuppe i mål!

Bare tre minutter senere byr Romsaas på et fint nedtak i boks før han spiller seg rundt en spiller, og setter inn 4-0! Godt å se unge Napoleon tilbake i scoringsform etter skade.

Tidspunktet til tross, var det god stemning på tribunene.

Skeid fortsetter å mate på, blant annet med et skudd fra Buduson på 18 meter som slås ut av keeper, og et skudd like utenfor fra Maxwell Effiom. Romsaas får også en heftig sjanse med et skudd som går via keepers hanske og i tverrligger.

Etter 66 minutter kommer det femte målet for dagen, signert innbytter Effiom. Han er godt plassert på bakre stolpe når innlegget kommer fra Bojang, og har ingen problemer med å sette ballen i mål.

Effiom gjør det igjen etter 79 minutter, etter forarbeid fra Simen Kvia-Egeskog, og sørger for at sluttresultatet blir hele 6-0!

Med andre ord har vi et meeget godt utgangspunkt for returkampen i Arendal, som spilles lørdag klokken 14. Da skal det avgjøres om vi spiller i Obosligaen også i 2023!