Storseier etter motgang

Etter mye motgang løsner det endelig for damene, som vinner hele 7-1 over Ullensaker/Kisa søndag kveld!

(Foto: I rundt null grader og nordavind varmet damelagets spill alle skeidhjerter. Kampens store spiller ble Frida Løvlie Bråttum med sine fire mål i andre omgang).

Skeids damelag har slitt med å få uttelling på sjansene sine i høst. Det har vært kamper hvor det virket som om laget møtt en usynlig mur foran motstanderens mål. Poengene har uteblitt, og det har slitt på det vanligvis så gode humøret. Laget hadde nesten glemt hvordan det var å vinne.

Siste hjemmekamp i 2023 er mot Ullensaker/Kisa, og i løpet av kampen løsner det. Skeid vinner 7-1, etter fem fulltreffere i andre omgang. Banespeaker Jappe Hjelseth bestemmer rett etter kampen å gi firemålskårer Frida Løvlie Bråttum tittelen som banens beste spiller. Det er alle enige i.

Ketchupeffekten

Skeid får vist hva som bor i laget. Pasningene sitter, laget jobber som en enhet over hele banen. I andre omgang åpner ketchupflaska seg, og foran et alt for fåtallig publikum «leker rødt og blått seg» til storseier.

Kampen åpner imidlertid med at Skeid og Dina Ødegaard Aas brenner alle store sjansers bestemor da hun setter en retur fra keeper over mål.

Etter et kvarters spill har Skeid et lite overtak. Kaptein Anna Balstad Vågen våger seg på et langskudd. Keeper er på ballen, men fomler den inn i mål. Til 1-0 til Skeid. 2-0 kommer på en mer overbevisende måte midtbanespiller Sunniva Bunde sender en perfekt løpeball til Leah Van der Weel. Ingen tar kjappe Van der Weel på farten og hun setter ballen pent til side for keeper, og i mål.

Siste halvdel av omgangen var jamnspilt. Ull/Kisa går stadig vekk i offsidefella, og da den for en gangs skyld glipper, går Kanutte Elsa Fevang i Skeids mål seirende ut i en duell med Ull/Kisas spiss. De blir gang på gang vinket av for offside. Skeidforvaret arbeider tett, godt og forbilledlig sammen.

En slik redning varmer et keeperhjerte

— Keeper Mikaela Eriksson

– En slik redning varmer et keeperhjerte, sier Skeids langtidsskadde førstekeeper Mikaela Eriksson. Det går an å kjenne igjen elementer fra Erikssons spill i Skeids unge keeper.

I andre omgang reduserer Ull/Kisa til 2-1. Et høyt innlegg får lande inne i Skeids femmeter, og bortelaget har redusert.

Etter Ull/Kisas redusering handler det bare om Skeid, og om Frida Løvlie Bråttum. Bare minuttet etter reduseringen til 2-1, setter hun inn 3-1 på en retur etter en corner. Plutselig er hun ikke til å stoppe. Skåringer blir det fire av i løpet av omgangen. I tillegg lager Stine Rød et flott mål, frispilt av nettopp Frida Løvlie Bråttum. Bråttum gir seg ikke før hun fastsetter resultatet til 7-1 i det hun triller ballen i mål i det 90 minutt.

Vi skulle ha det gøy i dag

– Det har vært en god treningsuke. Vi har hatt tenkt på å ha det gøy. Vi skulle ha det gøy i dag, og det ble det. Det buttet litt i første omgang, men i andre omgang løsnet det skikkelig, sier Bråttum,  mens smilet gikk nesten helt rundt.

Frida Løvlie Bråttum kom til Skeid sist vinter med et NM-gull for junior, samt erfaring fra Toppserien på sin fotball-CV. Det har imidlertid gått litt tregt, og det har blitt noen kamper på Skeid 2 i løpet av sesongen. Nå er formen bedre, og selvtilliten, som er så viktig for en spiss, vokste gjennom kampen mot Ull/Kisa.

Jentene fra Jessheim, som slo Skeid i deres forrige møte, får lite til på Nordre Åsen. Skeids midtbane lar aldri motstanderen få fred. Anna Balstad Vågen og Sunniva Bunde styrer midtbanen, og hvis du lurer på hvordan en skal slå en corner, er det bare å se på hvordan Balstad Vågen gjør det i denne kampen.

– Vi er ikke mer overlegne i denne kampen enn i flere andre kamper i høst. Vi var like overlegne i banespillet da vi tapte 0-1 for Ull/Kisa hjemme, eller da vi spilte 1-1 mot Storhamar. Forskjellen er at denne gangen løsnet det, og vi fikk omsatt sjansene våre i mål, sier en ganske stolt trener Lars Grønningsæter.

Kampstatistikken viser at Skeid hadde 12 skudd på mål, mot Ullensaker- Kisas to. Det er omtrent tilsvarende tall som sist.

Skeid - Ullensaker/Kisa 7-1 (2-0)

Nordre Åsen 3.div Kvinner høst A

Mål:
15. min 1–0 Anna Balstad Vågen
28. min 2–0 Leah van der Weel
51. min 2–1 Maria Hustad
53. min 3–1 Frida Løvlie Bråttum
58. min 4–1 Stine Rød
60. min 5–1 Frida Løvlie Bråttum
69. min 6–1 Frida Løvlie Bråttum
90. min 7–1 Frida Løvlie Bråttum

Skeids lag: Kanutte Elsa Fevang- Juni Steen, Andrine Nevstad, Maja Mo Hjelseth, Leah van der Weel- Anna Balstad Vågen (kaptein), Sunniva Bunde, Bjørnhild Wilhelmsen, Stine Rød- Dina Ødegaard Aas, Frida Løvlie Bråttum.

Innbyttere: Lotte Anker Berre for Stine Rød (70.min), Isabella Ademaj for Dina Ødegaard Aas (73.min), Helene Marjavara Inselseth for Bjørnhild Wilhelmsen(76.min) Selma Graarud for Maja Mo Hjelseth (85). Ubenyttede reserver: Hanna Bjerck Ruud og Celine Amundsen Randen.

Tekst&foto: Anders Høilund