Stor fremgang mot Sandefjord tross tap

Damelagets knalltøffe matching gjennom vinteren begynner å gi resultater, mener trener Tommy Johnsen, selv om Sandefjord vant 4-1 over Skeid på Nordre Åsen på søndag.

(Foto av målscorer Lotte Anker Berre: Anders Høilund)

- Dette var stor framgang fra kampen mot Røa, men vi mangler råskap i boksen foran eget mål. Vi slipper fortsatt inn alt for lette mål, sier Johnsen etter kampen.

Motstander søndag var Sandefjord. Et meget hardt og seriøst satsende lag, typisk for eliteserieklubbene på herresiden, som også vil etablere et kvinnelag i toppen av norsk fotball.

Havner to mål bak tidlig

Skeid forsøker seg med en trebackslinje fra start. Det er Sandefjord raske med å utnytte, og det står stått 0-2 etter få minutter. Skeid legger om til en mer tradisjonell 4-backslinje, og fikk stoppet lekkasjen.

Lotte Anker Berre kommer seg til dødlinja, lurer sin forsvarsspiller og legger ballen flatt inn mot mål. Der sniker ballen seg inn ved nærmeste stolpe.

I første omgangs siste sekunder får Sandefjord frispark på 17 meter. Skuddet går i tverrliggeren. På returen fikk viser keeper Kanutte Fevang hvilket keepertalent hun er. Det harde skuddet blir slått til corner. Corneren havner inne foran Skeids mål, hvor hjemmelagets ikke klarer å få den vekk, og det blir nok et baklengsmål.

I andre omgang går Sandefjord høyt ut fra avspark, men mål får de ikke. I stedet overtar Skeid mer og mer. Sandefjord er et hardtspillende og fysisk robust lag. Mot slike lag er kaptein Anna Balstad Vågen og Andrine Nevstad gull verd. Spesielt kaptein Anna tok ansvar. I den duelltette kampen blir enkelte sandefjordspillere mer opptatt av å diskutere med dommeren, enn å spille fotball.

Dina Aas ut etter tøff duell

Med en halv time igjen blir Dina Ødegaard Aas liggende etter en tøff duell. Det ser ikke farlig ut, men hun blir liggende og holder seg til kneet. Lagkameratene løper til, vel vitende om Ass sin skadehistorie med flere korsbåndskader. Etter kampen så ser ikke situasjonen like svart ut, men en legeundersøkelse vil gi bedre svar.

Skeid mangler sine raske kantspillere Regine Lillestrand og Leah van der Weel i kampen. Van der Weel er ute med sykdom, og kan risikere å bli borte lenge. Det er derfor vanskelig for Skeid å utnytte bakrommet som oppstår da Sandefjord trykker på i starten av andre omgang. på.

Skeid overtar spillet utover i omgangen, og Andrine Nevstad har et par fine avslutninger. Sandefjord er farligere foran mål, og klarer å pirke inn en ball til i skeidmålet til sluttresultat 1-4.

Dagens debutant var midtstopper Anna Bakken Johansen. 22-åring fra Tynset. Debuten var god. Vi kommer tilbake med nærmere presentasjon av årets nye spillere.

Skeids lag fra start: Kanutte Fevang, Selma Grårud, Anna Bakken Johansen, Maria Erland, Oda Folmo Myhr, Anna Balstad Vågen, Andrine Nevstad, Lotte Anker Berre, Dina Ødegaard Aas, Maia Mo Hjelseth + en prøvespiller.

Innbyttere: Frida Bråttum, Stine Rød, Juni Steen, Dagrun Derås, Mikaela Eriksson.