Sterk 2-0-seier over KIL

Kongsvinger går på sitt første hjemmetap i serien i år, og Toms menn drar fra Gjemselund med tre meget fortjente poeng i bagasjen etter flotte scoringer av Mesut Can og Johnny Buduson!

Det blir en heseblesende start i varmen på Gjemselund, med fire hjørnespark de første minuttene, som resulterer i en sjanse til hjemmelaget, men skuddet går utenfor.

Det er spilt syv minutter når Skeid kommer på en overgang, men en for upresis ballberøring av Hassan Yusuf spolerer muligheten.
Like etter stormer KIL i angrep og det er nære at de kommer til avslutning, men en våken Henning Andresen løper opp spilleren og skjermer ballen ut over dødlinja.

Så må David Tavakoli ta telling etter å ha klarert et innlegg og går ut for behandling, men kommer inn igjen like etter. Fysioen puster letter ut der!

K P
2 Stjørdals-Blink 3 7
3 Skeid 3 7
4 Grorud 3 6
5 Eidsvold TF 3 6

Så avanserer Johnny Buduson nedover men blir felt. Frisparket blir avklart og noen dårlige tøtch ender med kjempesjanse til KIL; Skogsrud takler på ballen i siste sekund! KIL vil ha straffe, men dommeren er god og dømmer kun corner.
Like etter er det klabb og babb i Skeids felt og KIL er nær ved scoring!
Når omgangen er halvspilt, stoppes spillet for en avtalt drikkepause i heten.

Halvtimen er spilt når Skeid får dagens største mulighet. Tavakoli flikker ballen med høyrebeinet like over etter pasning fra Mesut Can fra venstrekanten.

Like etter etter kommer hjemmelaget til skudd etter et innlegg, men en lang tå fra Ayoub Aleesami hindrer scoring! – Fløtte beina!, roper Tom Nordlie, når KIL spiller ballen seg i mellom på Skeids halvdel, og gutta blir løpende etter.

Så felles Ahmad El Amrani stygt, og et gult på Marlinho er helt ok.
Ett minutt igjen før pause sender Mohammed Mahnin en virkelig lekker pasning gjennom to ledd til Tom Skogsrud(!), som skyter utenfor!
KIL har hatt ballen mest, men Skeid har som nevnt hatt sine sjanser når dommeren blåser tre ganger i fløyta.

Andre omgang er kun tre minutter gammel når et innlegg fra Yusuf når Henning T. Andresen, men han får ikke klem på ballen og det blir utspill fra mål. Nære på der!

Kongsvinger ønsker å opprettholde sin gode hjemmestatistikk og kommer til skudd, men ballen går utenfor Idars høyre stolpe!
Så er det Mesut Can sin tur. Han mottar ballen etter en feilpasning fra KIL, trekker inn i banen og fyrer av fra 16-meter: Vakkert og det står 0-1 på tavla!

Mesut Can ga Skeid ledelsen!

Og som ikke det var nok, to minutter etterpå tråkler Johnny Buduson seg igjennom og triller inn 2-0 på lekkert vis!

Adem Güven og KIL vil ikke gi seg så lett, han dribler mot mål og skyter rett på Idar Lysgård! Kampen åpner seg mer opp og hjemmelaget må ta flere sjanser, noe som gjør at Skeid kommer på flere visitter og får en corner, som ender resultatløst.

Idar Lysgård er ute i feltet og bokser bort en farlig ball og blir liggende, men kommer seg på beina igjen. KIL presser nå. Nytt skudd fra KIL og Idar bokser kula glimrende over tverrliggeren, slik vi har sett ham i det siste!

Can og Yusuf kombinerer så sammen på venstrekanten, men ballen går over dødlinja. Så får Tavakoli alle tiders dobbeltsjanse til å punktere kampen, men han skyter tilslutt utenfor fra 2 meter!!

Deretter er det KILs tur, litt fram og tilbake i Skeid-feltet, og skuddet går rett i klypene på Lysgård. Men fire minutter igjen av ordinær tid er ellers Skeids solide burvokter på en skikkelig bærtur, men headingen mot mål blir klarert.

Ett minutt ut i overtiden reddes ballen på streken av en Skeid-spiller, marginene ser ut til å vippe Torshov-lagets vei, endelig! Så kontrer Skeid og innbytter Johannes Nunez prøver å plassere nede i hjørnet, men skuddet blir for løst og keeper redder.

Dommer blåser av og Skeid tar hjem en meget velfortjent seier og sesongens første på bortebane.

Neste kamp er mot serieleder Aalesund på Intility Arena lørdag 3. august kl. 15:30. Møt opp!