52190059232_19b085b42d_o

Startet Supercupen med uavgjort

Det ble en jevn affære mot Grorud i en kamp hvor mange fikk godt med spilletid.

(Toppbilde: Ulrich Ness i aksjon mot Grorud i 2022. Søndag spilte han første omgang. Arkivfoto: Anders Vindegg.)

Vi har allerede et par treningskamper bak oss, men i vindkastene på Grorud var det litt ekstra som stod på spill søndag.

Det er første runde av nysatsingen OBOS Supercup, der det kjempes om både poeng og prestisje. I tillegg vendte vår nye hovedtrener, Vilde RIslaa, tilbake til kjente trakter.

Se intervju med Rislaa etter kampen her:

God start på kampen

Skeid starter med en sterk ellever bestående av flere kjente navn fra fjorårssesongen, noen yngre Skeid-gutter og et par prøvespillere.

Det er vi som starter kampen først, og allerede etter tre minutter viser Luca Høyland seg frem, for anledningen som midtbanespiller. Han fosser fem langs høyresiden, og forserer både én og to Grorud-spillere, før han får lagt inn. Grorud får klarert til corner før innlegget når frem til noen av våre, men gode takter.

Gjennom de første 15-20 minuttene av omgangen har vi gjennomgående god kontroll, og høyt ballinnehav. Med unntak av et par Grorud-cornere er det også vi som er nærmest å skape noe, men det blir langt mellom sjansene, og ikke nok til å sette Groruds keeper på noen stor prøve.

Unntaket er et skuddforsøk far Ulrich Ness, etter en glimrende gjennombruddspasning fra Ousmane Diallo. Nedtaket er fint, men skuddvinkelen blir litt for spiss, og avslutningen ender utenfor mål.

Etter at vi har styrt mye i første del, slipper vi hjemmelaget mer inn i kampen utover omgangen. De får en stor mulighet rett før halvtimen er spilt, med et skudd like over målet til vår keeper på prøvespill. Noen minutter senere setter de ballen i mål, men dommer har allerede gitt keeper Synstelien frispark i situasjonen før.

Rett før pause får Fredrik Flo en kjempesjanse etter en corner, men headingen ender noen centimeter utenfor bakre stolpe.

Nye lag i andre omgang

Trener Vilde Rislaa gjør noen bytter i pausen, før nesten hele resten av laget byttes etter 60 minutter. Kun keeper og Torje Naustdal spiller 90 minutter.

Den andre omgangen preges også av at begge lag har gjort mange bytter. Det bikker litt frem og tilbake, uten at noen av lagene får helt kontroll på spillet. Det er nok likevel Grorud som kommer sterkest ut av pausen.

De får et par gode muligheter, inkludert et skudd utenfor og et par forsøk som Skeid-keeperen redder.

For vår del har Daniel Lunde kommet innpå, og noterer seg for en god sjanse da han får avsluttet fra kloss hold etter en duell med en forsvarsspiller, men også Lundes forsøk ender utenfor.

Dermed ender det 0-0 mellom to lag som nok gjerne skulle ha vunnet, men hvor det viktigste var en god gjennomkjøring mot jevn motstand.

Gledelig var det også at godt over 100 tilskuere hadde tatt turen til Grorud på en kald januardag for å få med seg kampen. Det lover godt for videre kamper i OBOS Supercup!

For vår del er neste kamp lørdag 3. februar klokken 14. Da gjester Nordstrand Nordre Åsen.

Grorud - Skeid 0-0