Start for sterke på Sørlandet

To baklengsmål helt på tampen gjør at Skeid reiser tomhendt hjem til Oslo.

Skeid går til matchen med en lang skadeliste. På fredagens trening måtte David Tavakoli kaste inn håndkle etter et overtråkk, mens Ayoub Aleesami har pådratt seg lungebetennelse. Fra før er allerede Stian Pettersen, Mesut Can, Mats Andersen og Jonas Bergersen ute, mens Kim Skogsrud, men en vond tå, er meget usikker. Sistnevnte blir heldigvis stablet på beina og starter kampen i Kristiansand på stopperplass.

Start er storfavoritter hjemme på eget gress, men Skeid går respektløst til verket og er best på Sør arena de første 10 minuttene. Det er Skeid og Mustafa Hassan som kommer til kampens første mulighet, men skuddet går like utenfor.

Hjemmelaget produserer mest i omgangen, men også Hassan Yusuf og Johnny Buduson i rødt har brukbare muligheter. Omgangens desidert største sjanse kommer til de gulkledde sju minutter før hvilen, men skuddforsøket reddes på streken av Fredrik Berglie og havner til slutt i klypene til Idar Lysgård. Scoringer blir det dermed ikke og det står 0-0 ved halvtid.

I andre omgang fortsetter lagene og produsere muligheter, men Skeid står godt i forsvar og tillater ikke de gule og svarte all verden. I motsatt ende har Ahmed El Amrani, Johannes Nunez og Johnny Buduson muligheter, men forsøkene klarer enten ikke å overliste Starts sisteskanse eller de går utenfor buret.

Mot slutten av oppgjøret skaper Skeid vel så mye som hjemmelaget. Skeids største mulighet er det innbytter David Hickson som får. Fra skrått hold fra sin venstrekant skjærer han innover og smeller ballen i stolpen og ut.

Men så etter 83 minutter glipper det. Start-spiss Aron Sigurdarson spilles opp i boksen, tar ned ballen på brystet før han setter kula i nettet. 1-0 til hjemmelaget.

Tom Nordlie gjør et dobbeltbytte etter scoringen. Inn kommer Taofeek Ismaheel og Mathias Abelsen. Men Skeid klarer ikke å komme til de store mulighetene mot slutten. Istedenfor er det hjemmelaget som to minutter på overtid får sette spikeren i kista med mål nummer to etter et litt for løst tilbakespill.

Dermed ender det i et nytt knepent tap på bortebane for Skeid – en kamp med nær samme regi som tapet borte mot Sandefjord i mai, der det også sprakk mot slutten av matchen.

– Jeg er stolt av gutta og innsatsen. Det er en heltemodig jobb de gjør. Det er bittert at vi henger med i alle matcher, men ikke får noe særlig poeng etter de siste fem kampene, sier Tom Nordlie til Eurosport etter kampen.

Innsatsen og duellspillet som legges ned er verdt å ta med seg videre. Gjør vi det, vil poengene komme etter hvert. Neste mulighet er Oslo-derbyet mot KFUM «hjemme» på Intility arena. Matchen spilles 16. juni med avspark klokka 18.00. #sasasa