Sliteseier over Senja

Én scoring i hver omgang, signert Mats Andersen, som scoret sitt første A-lagsmål og David Hickson, holdt til å sende motstanderne fra nord poengløse hjem til Senja. Skeid-gutta bød på mange gode målsjanser, men det ble likevel en slitekamp i Vallhall. Se høydepunkter her!

I kampens første minutter blir vi vitne til et offensivt bortelag, som blant annet snapper ballen etter en upresis pasning av målvakt Lysgård. Senja kommer til et halvskummelt innlegg, men Lysgård gjør opp for seg og plukker det. Målvakten får også et frispark ut av situasjonen.

Videre i omgangen ligger initiativet imidlertid i stor grad hos hjemmelaget. Senja blir dypere i formasjonen, og Hassan Yusuf byr på kampens første store målsjanse etter elleve spilte minutter. Han kjemper til seg ballen omtrent på høyde med 16-meteren til Senja, og kommer til skudd etter litt klabb og babb. Senjas sisteskanse får så vidt en hånd på skuddet, og Skeid får sitt første av mange hjørnespark.

Mats Andersen scoret sitt første mål på A-laget.

Hjørnespark nummer to kommer etter 15 spilte minutter, etter et godt Skeid-angrep avsluttet med skudd av Johnny Buduson. Hjørnesparket tas av Felix Anthonessen, og Skeid byr på en innøvd variant. Mats Andersen kommer på løp, og scorer med et knallhardt skudd med høyrefoten, i retning høyre stolpe. Det er midtstopperens første A-lagsmål for Skeid, og lystavla i Vallhall viser 1-0.

Resten av omgangen blir hektisk for Senja-forsvaret, da gutta fra Torshov spiller seg til mange gode angrep. De sliter likevel med den siste gjennombruddspasningen som kan gi de virkelig store sjansene. Unntaket ser vi da Henning Andresen trer gjennom et innlegg etter 43 spilleminutter, som Buduson er centimetre unna med tåa. Det går et gisp gjennom publikum. Lagene går til pause på stillingen 1-0.

David Hickson punkterte kampen i det 85. minutt.

Etter hvilen virker det som om Senja stiller med friskere bein, og de presser høyere i banen. Det blir mer å gjøre for Skeid-forsvaret, men fortsatt en relativt rolig dag på jobben for målvakt Lysgård. Ballinnehavet er mer jevnt fordelt enn i første omgang, men begge lag sliter med å spille seg til målsjanser.

Vi er inne i kampens siste ti minutter når Senja får et frispark omtrent midt på Skeids banehalvdel. Bortelaget flytter mange mann høyt i banen, men frisparket snappes opp av de rødkledde, som kan kjøre kontra mot et Senja-forsvar i ubalanse. Taofeek Ismaheel trer ballen gjennom til Hickson, som setter ballen i venstre hjørne i det 85. spilleminutt. Skeid punkterer kampen, og sikrer tre velfortjente poeng.

Siden andreplassrivalene Alta og Kvik Halden tapte i denne runden skiller det nå kun 3 poeng mellom Kvik på andre plass og Skeid på femte. Så kvalikplassen er i høyeste grad innen rekkevidde!

Neste helg venter lokalderbyet mot Kjelsås på Grefsen stadion. Kampen spilles lørdag 3.10 kl. 15:00.

Skeid - Senja 2-0 (1-0)