Skeids damer starter bra

Damelaget dominerte treningskampen mot Ås og vant 4-1.

Annonse:

(Arkivfoto: Selma Graarud (til venstre) og Sunniva Persson Bunde har fortsatt framgangen fra i fjor, og leverte godt i treningskampen mot Ås)

Damelaget møtte divisjonskollega Ås i årets første treningskamp på Nordre Åsen. Kampen ville gi en veldig god pekepinn på hvordan damene våre står i forhold til nivået i den nye regionsdekkende 3.divisjon.

For å ta det verste først. Banen var glatt og knallhard, men ifølge spillerne tinte den opp, og ble bedre utover kampen. Skeid dominerte kampen. Spesielt likte vi vår venstreside i 1.omgang. Samarbeidet mellom kaptein Elise Kvandal, Selma Graarud og Leah van der Weel var overlegent.

Nykommer Frida Bråttum ventet på offsidegrensa, og da løpeballen kom utnyttet hun muligheten, snappet ballen foran en nølende Ås-keeper, og satte inn 1-0. 2-0 var en corner som Andrine Nevstad satte rett inn fra cornermerket. Frida utnyttet nok en gang en nølende keeper da hun satte inn 3-0 i det lengste hjørne.

Det synes som om skeidspillerne er minst like gode som i fjor. Noen har tatt skritt framover. Skeids nye spillere så ut til å forsterke laget. Frida Bråttum er nevnt. I forsvaret spilte Juni Steen godt i første omgang. I andre omgang fikk vi se Anna Vågen, en nykommer det allerede går store ord om.

4-0 ble det etter at Maren Thorsø og Bjørnhild Wilhelmsen spilte ut Ås-forsvaret, og Bjørnhild ble felt. Straffesparket satte Elise Kvandal i mål, der det alltid er ledig. Ås fikk et trøstemål mot slutten. Som vanlig i treningskamper faller strukturen noe etter mange bytter.

En meget spennende "årsdebut på hjemmebane" for Skeid. Også et pluss for mange tilskuere. Ansvarlige trenere for laget er Simen Røed og Lars Grønningsæter.

(Tekst og foto: Anders Høilund)

 

Kvandal_Thorsoo_theDouble.jpg
Det var mye å feire for Skeids damer etter sesongen i fjor, de både vant serien og ble OBOS-cupvinnere. Her med Kaptein Elise Gullhav Kvandal (til v.) og Maren Thorsø.

 

Annonse fra Obos-ligaen: