Bilde1_dina

Skeids damer kriget seg til seier

Laget vinner bortekampen over Ottestad/HamKam2 og topper for en stakket stund tabellen i 3. divisjon!

Annonse:

Forsiden: Dina Ødegaard Aas har skåret i alle tre seriekamper i år. (Foto: Balder Linnes)

Skeid møter Ottestad/Hamkam2 på bortebane i tredje runde i kvinnenes 3. div. Motstanderne mønstrer et lag som er en mix av lokale ungjenter og spillere fra HamKam i 1. divisjon.

Det er fem kalde plussgrader og regn på Hedmarken, men kampen skal komme til å inneholde høyt tempo og høy temperatur.

Det var en tøff match

— Trener Tommy Johnsen

– Krig og kaos, men Skeid var med på krigen. Det var en tøff match. Vi var heldige, men holder nullen, det er jeg fornøyd med, sier trener Tommy Johnsen etter at kampen er over.

– Vi trenger ikke spille morsom fotball hver gang, sier midtbanekriger Andrine Nevstad etter at de tre poengene er sikret.

Det er hjemmelaget som kommer best i gang, men etter hvert kommer Skeid i siget. Ragnhild Lillestrand får fart på beina på høyrevingen, og får lagt inn flere gode innlegg, men avslutningene mangler litt på å gå i mål.

Ottestads back Kine Edvardsen får kjørt seg mot Skeids raske ving, men kommer mer inn i duellene utover i omgangen. Etter 35 minutter bytter Skeids kantspillere, Lillestrand og Dagrun Derås kant.

Sjokkerer Ottestad-forsvaret

Kaptein Sunniva Bunde får tid og rom til å slå en vidunderlig crossball over til Lillestrand, nå på venstre kant. Hun setter fart, og sjokkerer ottestadforsvaret med akselerasjonen. Innlegget foran mål møtes av Stine Rød og av Dina Ødegaard Aas. Ballen smetter forbi Rød, men Aas kaster seg fram, og får en fot på ballen. Det blir mål, og Skeid leder 1-0.

Resten av omgangen har Skeid en slags kontroll, og vi sitter og venter på den forløsende 2-0 skåringen. Den kommer ikke, og lagene går til pause.

I andre omgang er det Skeid som går tøffest ut, så kommer Ottestad tilbake. Det blir en kamp som preges av høyt balltempo, dueller, og mye kjemping. Skeid bommer en pasning på midtbanen og Ottestad kontrer. Det blir en meget god kontring. Inne på sju meter kommer avslutningen, men Kanutte Fevang i Skeids mål redder skuddet. Hun gir en retur, nytt skudd kommer, men Fevang er med på den også, og slår markkryperen ut til corner.

Maria Erland var sikker som midtstopper mot Ottestad/HamKam2. (Foto: Balder Linnes)

Ottestads Indira Sundgot fordeler baller fra sin posisjon lavt på banen, men Skeid ligger stort sett godt balansert, og nærmere enn en ball som triller i stolpen kommer ikke hjemmelaget på å skåre.

Skeid har flere av sine mest sentrale spillere ut med skader, men allikevel har Skeid en god innbytterbenk. Juni Steen, som har vært til dels briljant på Skeids venstre kant i forsvar, pådrar seg et gult kort, og trener Tommy Johnsen setter inn Oda Arnesen. Hun er tilbake etter en langvarig ankelskade.

Lotte Anker-Berre kommer inn for Derås, Oda Folmo Myhr kommer inn for Andrine Nevstad, og Anna Lundby for Stine Rød.

– Jeg hadde nettopp kommet innpå, da jeg havnet i en duell rett utenfor 16-meteren deres. Jeg vant ballen, og så at keeper sto langt ute. Det var bare å skyte, og den skuddet gikk i mål, forteller Anna Lundby.

Kampen punkteres

Det har gått 79 minutter av kampen. Midt i Ottestads offensiv står det plutselig 0-2.  Det senker seg en nesten trykkende stillhet over Ottestad stadion.

– Det er klart jeg vil spille fra start, det vil alle. Når jeg kommer inn i løpet av kampen vil jeg gjerne bevise at jeg er god nok. Vi øver på rollen som spiss på treningene, så det skal ikke være stor forskjell på om det er jeg eller Stine som spiller der framme, sier Lundby, som roser laget og medspillerne.

Jeg er ikke redd nivået

— 15 år gamle Oline Wik Omland

Skeid setter inn Oline Wik Omland, 15 år og et av de største talentene i Skeid. Hun overtar plassen etter Ødegaard Aas, og glir rett inn i rollen. Ved to minutter igjen sender Omland i vei et skudd som får de fem tilreisende Skeid-supporterne til å tro på en tredje skåring, men Ottestads gode keeper, Ingeborg Søberg Blystad redder.

– Jeg er ikke redd nivået. Det går fortere enn hva jeg er vant til, men det fysiske skremmer meg ikke, sier 15-åringen etter kampen.

Dette blir en typisk lagseier, som det heter i klisjéen. Hadde vi hatt en oksesteik å dele ut, kunne den gjerne ha gått til midtstopper, 21 år gamle Maria Erland. Ballsikker og kontant i forsvar, og denne gangen var hun i tillegg nær å komme på skåringslista på en heading etter et frispark.

– Denne gangen får vi vist fram hva vi har trent på i vinter. Det var en gøy kamp å spille. Vi blir litt stressa når de presser høyt, men jeg synes vi rydder godt opp foran eget mål, sier Erland.