Skeid var klart best mot Start

Skeid hadde mange muligheter til å score det avgjørende målet og vinne fortjent over Start, men mangel på flaks og dyktighet gjorde at det endte 1-1.

Start, som har brukt mye penger på å bli best i Obos-ligaen for å komme så raskt som mulig tilbake til eliteserien, fikk slite mot Skeid. Allerede i det tredje minuttet var Skeid farlig frempå. Ayoub Aleesami fikk slått inn foran mål, og Start slet med å få klarert ballen. Skeid fikk corner like etterpå og åpnet absolutt kampen best.

I første halvdel av omgangen var det spillemessig veldig jevnt, og selv om det ikke var direkte store målsjanser til noen av lagene, var det bra nerve og tempo. Så kom Starts beste periode i kampen, hvor de blant annet hadde en stor sjanse med heading i tverrliggeren, og generelt bra trøkk mot Skeid-målet.

El Amrani var uheldig og scoret selvmål.
El Amrani var uheldig og scoret selvmål.

Det var i denne perioden et skummelt innlegg fra hjørnet av 16-meteren endte i selvmål. Ahmed El Amrani var uheldig, og med Start-spiss Martin Ramsland i ryggen, måtte han desperat forsøke å få ballen unna. Men ballen kom for fort. Dessverre havnet ballen i hjørnet i eget mål i det 34. minuttet.

Ahmed gjorde det nesten godt igjen ikke lenge etterpå med et fint innlegg til Johnny Buduson, men headingen gikk like utenfor målet. Og like før omgangen var ferdig hadde Ahmed igjen en god mulighet da han kunne skyte fra innsiden av 16-meteren – midt foran mål – men utafor.

Det var ikke direkte urettferdig at Start ledet ved pause, men ingen kunne sagt noe på om det hadde vært 1-1 heller. Tett og jevnspilt, og Starts keeper Jonas Deumeland var tydelig på at Start var heldige som ledet. «Vi må heve oss i andre omgang», sa han til Eurosport i pausen.

Noe av det første som skjedde i andre omgang (48 min) var at Martin Ramsland satte knottene høyt oppe i låret på Ahmed. Han ble liggende og dommer valgte å gi direkte rødt kort. Hva reglene egentlig sier om den slags taklinger, er denne kampreferenten usikker på. For et fotballtrent øye, er det en sånn type takling at hvis du holder med Skeid, er du villig til å akseptere avgjørelsen. Men ingen av Start-supporterne var enige.

Johannes Nuñez etter at han har utlignet etter et flott angrep.
Johannes Nuñez etter at han har utlignet etter et flott angrep.

Her må vi bare nevne at det var svært få «blide sørlendinger» på Vålerengas hjemmebane da Starts fans ustanselig valgte å pipe på Skeids spiller som faktisk ble knottet ned av Start-spilleren. Greit nok å være uenig med dommerens avgjørelse, men ikke la det gå utover en uskyldig spiller.

Dommerens avgjørelse var så klart ganske så viktig for resten av kampen. Skeid hadde et vanvittig trøkk mot Start-målet etter utvisningen, og fem minutter etter var utligningen der. Det var Charles Ezeh som serverte Nunez – som lurte offsidefella – og alene med keeper gjorde han ingen feil i det 53. minuttet.

Skeid var faktisk mange ganger alene med keeper i andre omgang. Nunez (58. min), Buduson (72) og Mesut Can (75). I tillegg hadde Mesut sjansen fra 18-19 meter, men fikk ikke ordentlig trøkk på skuddet.

Ismaheel med kjempesjansen sekunder før slutt!
Ismaheel med kjempesjansen sekunder før slutt!

Den aller største sjansen kom imidlertid på en nydelig kontring på overtid. Det var spilt 92 min og 40 sekunder da Mesut spilte fram Taofeek Ismaheel, og alene med keeper og med full kontroll på ballen ganske så midt foran mål, satte han skuddet rett på keeper.

Starts keeper Jonas Deumeland var definitivt man of the match, og tyskeren sørget for at ett poeng ble med hjem til Kristiansand. Det var absolutt ikke fortjent.

Et lite PS til slutt: At dommerne valgte å legge til bare tre minutter i en kamp med seks innbytter, rødt kort og utallige situasjoner hvor Start får drøye tiden – ikke minst når keeper bruker et halvt minutt bare på det siste utsparket, er veldig merkelig. Ja, det ble kanskje litt over tre minutter, men dette var underlig.

Skeid skal være veldig fornøyd med at en av ligaens favoritter til opprykk måtte drøye tiden desperat i andre omgang – noe de fikk lov til av dommeren. Det viser at lagene frykter Skeid – ikke minst når de er 11 mot 10.

K P
10 Moss 0 0
11 Senja 0 0
12 Skeid 0 0
13 Tromsdalen 0 0

Skeidoksene valgte ut Ayoub Aleesami som beste Skeid-spiller og han fikk dermed oksesteken fra Strøm-Larsen på Torshov. Charles Ezeh ble valgt som best av sponsorene, og får kjøre BMW i3 i en uke.

Neste kamp er borte mot Jerv på Levermyr stadion søndag 25. august kl. 18:00. Skeidoksene arrangerer visning av kampen på storskjerm i klubbhuset! Dørene åpnes 17:30.

Kampfakta:

Skeid – Start 1-1 (0-1)
Intility Arena
846 tilskuere
 
Mål:
0-1 Ahmed El Amrani (selvmål 34')
1-1 Johannes Nuñez (54')
 
Skeids lag: Idar Lysgård – Tom Skogsrud (k), Ayoub Aleesami, Erik Sandberg, Ahmed El Amrani – Henning Andresen, Moa Mahnin, Charles Ezeh – Johannes Nuñez, Mesut Can, Johnny Buduson.
 
Gult kort: Eirik Wichne, Erlend Segberg, Kevin Kabran, Henrik Robstad, Start.

Rødt kort: Martin Ramsland (49) Start.

 

Alle foto: Anders Vindegg

Annonse fra Obos-ligaen: