Skeid VAR best mot Moss

Vi vant treningskampen i Sarpsborg 1-0 takket være en nydelig scoring av Henning Andresen, som er tilbake i klubben etter et par års opphold i Ull/Kisa.

(Arkivfoto: Henning i aksjon mot Fredrikstad på Nordre Åsen)

Kampen i Sarpsborg er også en test-kamp hvor VAR skal tas i bruk, og nettopp dette var det som snøt prøvespiller Andreas Stensrud for 2-0-scoringen rett før slutt.

Men før dette er det Skeid som er best, og etter en sjansefattig 1. omgang med kun noen gode sjanser til Maxwell Effiom og godt spill av Erik Nordengen tar gutta kommandoen over kampen etter pause.

Kampens høydepunkt er det Henning Andresen som står for seks minutter etter hvilen, når han drar seg inn i banen fra venstrekanten og limer ballen opp i høyre kryss, utagbart for Moss' keeper Mathias Ranmark!

Keeper Mats Trige

Like etterpå får han et par sjanser til til å øke ledelsen, men lykkes ikke like godt som under scoringen. Etter vel en times spill bytter vi mange spillere, bl.a. går Lars Kvarekvål ut for vår nye reservekeeper Mats Trige, som er på lån fra Tromsø.

Etter byttene faller intensiteten i kampen litt, og Moss holder på å utligne, men ballen triller gjennom hele feltet uten at noen får satt tåa på den.

En av innbytterne våre er nær ved å sette en gratiskasse når en horribel bakoverpasning ikke rekker frem til keeper, men skuddet går utenfor.

Kampen ebber ut med Skeids VAR-annullerte scoring og et annullert overtidsmål ved Moss, og vi vinner oppgjøret fortjent 1-0.

– Jeg har ikke oversikt, men kanskje det ble den første VAR-annulleringen i Norge. I så fall historisk, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen etter kampen.

Neste treningsdyst er fredag 10. februar kl. 11:00 mot Ull/Kisa i LSK-hallen.

Skeids lag 1. omgang:
Lars Kvarekvål – Ousmane Diallo, Anders Johansen, Fredrik Flo – Erik Nordengen, Henning Andresen, Bendik Rise, David Hickson – Maxwell Effiom, Johnny Buduson, Fredrik Vinje.

Disse kom inn i 2. omgang:
Mats Trige (keeper), Morten Olsen, Andreas Stensrud (Prøvespill), Kasper Ofstad, Florind Lokaj, Mads Aaserud, Karl Omdahl, samt flere andre prøvespillere.