Skeid tapte på Hamar

Det så bra ut i nesten en time, etter et flott mål av Stian Pettersen (arkivfoto) i første omgang. Men to raske mål av HamKam etter pause snudde kampen.

En kuriositet før kampstart er at Charles Ezeh kom inn som innbytter for HamKam i den motsatte kampen på Nordre Åsen i seriestarten, en kamp Skeid vant 1-0.

Når det er spilt fem minutter kommer noen fine kombinasjoner som nesten fører til scoring for Torshov-laget, men forsvareren får måket ballen unna. Noen minutter etter er det HamKam sin tur, men skuddet fra 16-meteren blir blokkert til corner.

Det er mange feilpasninger fra begge lag de første ti minuttene, og kampen er relativt jevnspilt. 17 minutter passeres når Henning Tønsberg Andresen drar seg fri og skyter fra langt hold, men ballen fyker to meter utenfor. God mulighet der!

– Vi er ekte Oslo øst!, synger de lydhøre Skeidoksene på tribunen og er nok fornøyd med spillet halvveis ut i kampen. Skeid ligger kontrollert defensivt og slipper ikke hjemmelaget til mange muligheter.

Så er det duket for scoring, og den er det Skeid som står bak. Ahmed El Amrani legger en flott pasning over feltet, ballen heades tilbake av Peter Michael, og der dukker Stian Pettersen opp og setter ballen i mål! 0-1 på Briskeby, og det er spilt 25 minutter.

Ti minutter etter kommer en stor mulighet til Skeid igjen. Stian Pettersen sender ballen til Peter Michael, men skuddet blir for svakt og keeper redder. Noen minutter etter slåes det hardt inn i feltet, men Kammas keeper snapper ballen.

3 minutter før pause er Skeid heldige at det ikke blir straffespark, men dommeren dømmer frispark på 16-meterstreken. Skuddet går over muren, men Emil Fiskvik er med på notene og får slått ballen ut. Minuttet etter skyter Moa Hahnin omtrent fra midtbanen og ballen holder på å gå i mål! Dommeren blåser så av etter en meget godkjent omgang av Skeid, som leder 1-0!

Skeid spiller seg til en corner etter bare noen sekunder av andre omgang, men den bli det ingenting ut av. Minuttet etter er det HamKams tur til og få hjørnespark. Også det blir resultatløst. Så skytes det fra langt hold fra hjemmelaget og Fiskvik slår til corner. Heller ikke denne blir utnyttet godt av laget fra Mjøsbyen.

En corner til Skeid ved Tom Skogsrud går over på motsatt og headingen holder på å gå i mål. Nære 2-0 til Skeid der! I noen minutter er Skeid på kvalikplass etter at Strømmen ligger under for Nest-Sotra.

Så begynner marerittet; Fiskvik gir en noe unødvendig corner. HamKam-spilleren som etterhvert får ballen etter den korte corneren lurer seg inn i feltet og det harde innlegget styres mot mål av målscorer Pettersen. Den flikkes så videre forbi Fiskvik av Jonas Enkerud og utligningen er et faktum. Surt!

Noen få minutter etter spiller de seg ned til dødlinja på venstrekanten, og innlegget settes kontant i mål. 2-1, og kampen er snudd på hodet. Tom Skogsrud kommer deretter til skudd, men det går utenfor.

64 minutter ut i kampen redder Charles Ezeh på streken, og hindrer ytterligere et mål i mot. Emil Fiskvik viser seg så frem på et langskudd, da han må ut i full strekk.

Johannes Nuñez får sjansen når han fosser over halve banen, kommer alene med keeper, men den siste touchen er for hard og keeper redder! Skeid er mye mer med de siste minuttene, og kommer på kantene flere ganger, uten å skape de store sjansene.

På overtid har begge lag gode sjanser til å score men det ender med 2-1-seier til HamKam. Det må føles bittert for Skeid-spillerne og ikke få med seg noe fra denne kampen, som de hadde godt grep på lenge.

Neste kamp er mot Ull/Kisa i "Folkets kamp" på Intility Arena, hvor alle har gratis inngang. Dette skjer søndag 20.10 kl. 18:00.