Skeid slo TUIL etter dramatiske sluttminutter

Siden Nordre Åsen ennå ikke er ferdigstilt, måtte LSK-hallen være hjemmebane da Tromsdalen UIL kom på besøk. Det ble Skeid-gutta som trakk det lengste strået og vant 3-2, men gjestene gjorde sluttminuttene ulidelig spennende. Fredrik Berglie feirer sin scoring som sendte Skeid opp i 2-0, men det er Felix Anthonessen som ble dagens mann med sin første scoring i A-lagsdrakta. Se bilder og høydepunkter her!

Begge lag spilte i OBOS- ligaen i fjor. Det ble 3-0 til Skeid på Nordre Åsen, mens TUIL vant 1-0 i Tromsdalen. Derfor var det ventet at det skulle bli et tett oppgjør.

Gjestene legger seg kompakt foran egen boks. Torshov-gutta sliter med å spille seg til sjanser. Dette gir tromsværingene muligheter på overganger. Vegard Lysvoll er en kar som man vet kan utnytte overganger, det er ikke langt unna at han gir gjestene ledelsen.

Felix Anthonessen har fått sin første nettkjenning på A-laget, og gratuleres av kampens matchvinner, Johnny Buduson!

Omgangen nærmer seg halvspilt når Daniel Braaten viser at en 38-årig sirkushest kan rundspille unge foler. Han finter ut halve forsvaret, ballen havner hos Felix Anthonessen. Den harde markkryperen suser inn i det lange hjørnet. Dette er hans første skåring i skeiddrakta.

Gutta har fått blod på tann. Taofeek Ismaheel spiller fri Johnny Buduson. Skuddet er godt, men TUILs burvokter, Theodor Nilsen, redder markkryperen med et tigersprang.
Dommeren blåser for pause, lystavla viser 1-0.

Tromsværingene har ikke tatt turen sydover for å stå med lua i hånden. Idar Lysgård må vise sitt ypperste for å redde når gjestene kommer gjennom Skeid-forsvaret etter bare par minutters spill. Det vil ikke nytte å ri på en ettmåls ledelse! Det blir gode sjanser til begge lag. Når et drøyt kvarter er spilt får Torshov-gutta frispark. Keivan Ghaedamini har en silkefin frisparkfot. Frisparket legges silkefint på luggen til Fredrik Berglie, han stusser ballen i TUIL-nota.

Johnny er nede for telling her, men puttet igjen og er fortsatt toppscorer i avdelingen med 10 mål på 10 kamper!

Det går ikke mange minuttene før lystavla viser 3-0. Skeids raske angripere viser hvorledes en overgangsmulighet skal utnyttes. Ballen går lynraskt i lengderetningen. David Hickson forserer fremover, ballen sendes til Taofeek Ismaheel. Tromsværingene makter ikke å følge med. Pasningen til Johnny Buduson er perfekt. Han kan trille ballen inn i det åpne målet.

Det gjenstår over 20 minutter av kampen. Kampen er så godt som vunnet. Gjestene ønsker seg nå kun en dusj og første fly til Tromsø......tror Oksene. Det tror kanskje også Gard Holme og gutta, men gutta fra nord har vært ute en vinterdag før. Det foretas bytter i begge lag. Det gjenstår knappe ti minutter av kampen når ting begynner å skje.

Skeid faller ut av den gode stilen, gjestene biter tenna sammen og plutselig er det redusering. Naturligvis er det ringreven Vegard Lysvoll som finner åpningen. Nå blir det full fyr i LSK-hallen. Skeid-forsvaret har mer enn nok med å måke ballen bort fra boksen. Da går det som det ikke skal gå, store tabber i de bakre rekker gir Anders Karlsen den åpningen han trenger, ballen suser inn i Skeid-nota.

K P
2 Stjørdals-Blink 3 7
3 Skeid 3 7
4 Grorud 3 6
5 Eidsvold TF 3 6

Det gjenstår to minutter av ordinær tid, hvor mye har den sortkledde lagt til? Det blir ulidelig spennende, men lettelsen er stor hos trener Gard Holme, lagledelsen og Oksene når kampens gode dommer Satha Sejoohn Sritharan blåser i fløyta.
Det ble tre fortjente poeng til våre gutter, men fy så spennende det ble i sluttminuttene.

Neste kamp er mot tabellnabo Alta i Finnmarkshallen. Avspark søndag 20. september kl. 14:30.

Skeid - Tromsdalen 3-2 (1-0)