Skeid-jubel i Danmark 

Det ble både sølv og bronse da over 70 jenter og gutter fra Skeid spilte cup i Nørhalne i Danmark.  

– Dette var en cup der det sosiale var viktigst, sier trener for Skeids jenter 14 år, Kristian Berre.

Den viktigste "kampen" ble spilt på stranda!
Den viktigste "kampen" ble spilt på stranda!

Jentelagene ble derfor ikke nivådelt, men stilte med to jevne lag, der de også fikk låne seks jenter fra J 13 år. Det ble en suksess. For det første ble jentene enda bedre kjent, for det andre ble det også sportslig suksess. I grunnspillet spilte de to lagene åtte kamper. Det ble åtte seiere og 19-0 i målforskjell.  

I mellomspillet ble motstanden tøffere.  

Det ene jentelaget ble slått ut på straffesparkkonkurranse i semifinalen.  

– Så slo de tilbake og vant 1-0 i bronsefinalen, sier Berre. 

– Eline Aasdalen var skadet og vikarierte som trener. Hun la en smart plan i den sterke vinden som førte til at kampet vippet jentenes vei, fortsetter Berre. 

Det andre laget vant mellomspillet på en dramatisk måte. De tapte første kamp 0-1. Deretter lå de under 0-1 i andre kamp. Men anført av kaptein Christine Heltberg Korsdalen som scoret på langskudd og straffe snudde laget kampen og vant til slutt 4-2. Dermed gikk laget til finale. I en jevnspilt kamp sto det 0-0 til siste spilleminutt, da scoret det danske motstanderlaget på frispark i den kraftige medvinden. 

Felles lagbilde.
Felles lagbilde.

Gutta stilte med tre lag i 14-årsklassen. De møtte sterk motstand fra blant annet England, Tyskland, Danmark og Litauen og endte med respektable plasseringer litt bak pallplassene. 

Alle fem lag med trenere, støtteapparat og mange foreldre bodde sammen på Grønhøj Strand. Og det var der den kanskje viktigste kampen foregikk. 

Trenerne organiserte sosiale kamper fredag ettermiddag. Der var det guttelag mot jentelag, og det endte med seire til begge lag. Etterpå spilte guttene mot foreldre, da vant selvsagt guttene, men bare en knepen 1-0-seier, der Amaan Saqib scoret seiersmålet. 

Rød/blå bølge!
Rød/blå bølge!

På kveldene var det bading, minigolf, og mye moro inkludert Champions League finale. Og i motsetning til hva motstanderne fra Bogafjell opplevde, rakk alle Stena Line hjem til Oslo søndag morgen. 

Skeid-fargene rødt og blått preget Grønhøj Strand da over 70 spillere gikk samlet til stranda for å spille kamper. (Bilde)

Fredag ettermiddag spilte guttene mot jentene i kamper på stranda. Da var det sol, noe det ikke var hele langhelga. 

På Stena Line fra Fredrikshavn til Oslo søndag fikk trenerne samlet nesten alle spillerne til felles lagbilde, før alle sang bursdagssangen for Lone Riise Johnsen, som var hentet inn fra Skeid Jenter 13. 

Pokalene på vei til Nordre Åsen!
Pokalene på vei til Nordre Åsen!

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: