Sjansesløseri mot Ull/Kisa

Damelaget spiller sin beste kamp mot Ull/Kisa, men det ender allikevel med 3-1-tap på Jessheim.

Annonse:

(Forside: Juni Steen)

Balltap i farlige posisjoner, og sjansesløseri foran motstanderens mål ble Skeids bane mot Ullensaker-Kisa i årets tredje oppgjør lagene imellom. Fra før sto lagene med en seier hver, men spillemessig var dette Skeids beste kamp mot de gule og grønne fra Jessheim.

Jevn åpning

Kampen åpner jevnt, og med mye fysisk tøft spill. Skeid er i ferd med å feste et grep om spillet da laget litt uventet mister ballen på midten mens de er på vei framover. Ull/Kisa får satt en mønsterkontring, og Åste Aasdalen Sundby setter inn 1-0 til hjemmelaget etter 20 minutter.

Resten av omgangen var det Skeid som produserte sjanser. Kanskje skulle laget hatt straffespark da Stine Rød ble revet ned innenfor 16-meteren. Dina Ødegaard Aas brenner av et skudd som Ull/Kisas keeper glipper under seg. Ballen triller på målstreken i noen sekunder før den blir beinet ut.

Selma Graarud bruker fart og teknikk og kommer seg fri på høyrekanten, kan avslutte selv, men ser Stine Rød alene foran mål, og legger ballen inn. Det er bare for spissen å sette foten til, det gjør hun, men ballen går rett opp, og over tverrliggeren. Vi lar den slitte kunstgressmatta på Jessheim få mesteparten av skylda.

– Huff, jeg burde ha satt både den og flere sjanser til i dag, sukket Rød etter kampen.

Andre omgang starter med at Ull/Kisa setter mer tempo. De setter Skeid under press, og etter et kvarter i andre omgang får de corner. Corneren header kampens store spiller, Ull/Kisas Elise Thorud i mål. Hun kom nylig til klubben fra LSK Kvinner, og står med fire mål på fire kamper for sin nye klubb.

Dina reduserer til ingen nytte

Skeid setter inn Frida Løvlie Bråttum, og hun river til seg ballen, og løper mot dødlinja. Innlegget kommer i tidligste laget for spisskollega Rød, men Ull/Kisas keeper glipper ballen, og Dina Ødegaard Aas setter inn reduseringen til 1-2.

Nærmere kommer ikke Skeid. Elise Thorud går solo og scorer ett mål til, og sluttresultatet blir 3-1 til Ull/Kisa.

Av flere gode på Skeid velger vi forsvarsspiller Juni Steen som dagens skeidspiller.

– Jeg er for så vidt fornøyd med egen innsats i dag. Det blir mye klinking i denne kampen. Vi slipper inn for enkle mål. Det må vi rette på, og vi må bli flinkere til å sette våre egne sjanser, sa Steen etter kampen.

Kapteinen gjør come-back

Da kampen gikk inn i sin siste fjerdedel satte trener Tommy Johnsen inn Helene Marjavara Inselseth til hennes 129 kamp for A-laget til Skeid.  Etter ferdig turnustjeneste som lege, er dr. Inselseth tilbake på Østlandet, og da er det Skeid som teller.

– Det var først og fremst veldig kjekt å være tilbake, selv om jeg kjente ekstra nerver før jeg kom innpå i dag. Nivået er høyere. Og tempoet større både innad på laget, og på motstanderne, enn da jeg dro fra Skeid. Det er gøy med en utfordring. Selv om det ikke gikk vår vei i dag, så var det for min egen del veldig kjekt å være i gang igjen, sa hun et par timer etter kampen.

Neste kamp er en hjemmekamp mot Lillestrøm, onsdag 18.30 på Skeidbanen. Dit bør det kunne være mulig å kunne finne fram for å støtte ett av klubbens aller beste fotballag.

Kampfakta

Ullensaker/Kisa – Skeid 3-1

Jessheim kunstgress 16.09.23

Mål:
1-0 Åste Sundby (19')
2-0 Elise Thorud (62')
2-1 Dina Ødegaard Aas (64')
3-1 Thorud (75')
 
Skeids lag: Nina Norum- Selma Graarud, Celine Amundsen Randen, Juni Steen, Sunniva Bunde- Anna Balstad Vågen (Kaptein), Bjørnhild Wilhelmsen, Andrine Nevstad, Isabelle Ademaj, Dina Ødegaard Aas- Stine Rød.
 
Innbyttere: Frida Løvlie Bråttum for Wilhelmsen, Hanna Bjerck Ruud for Graarud, Lotte Anker-Berre for Ademaj og Helene Marjavara Inselseth for Nevstad.

 

Tekst/foto: Anders Høilund

Annonse fra Obos-ligaen: