Sikret kvalik-plassen med seier over TUIL

En scoring av Johnny Buduson i det 76. spilleminutt holdt til seier over TUIL i Vallhall. Skeid er dermed klare for kvalikkamper om opprykk til OBOS-ligaen 2021!

Annonse:

(Forsidebilde: Laget kunne slippe jubelen løs etter å ha sikret sesongens viktigste tre-poenger. Foto: Anders Vindegg).

Vi fikk god hjelp av øvrige resultater i avdelingen i går, og det var dermed "bare" opp til gutta selv å ta tre poeng, og sikre andreplassen. Det skulle vise seg å ikke bli noen "walk in the park" mot et svært kompakt TUIL-forsvar.

Tromsdalen starter med ballen, men det går ikke mange sekundene før den snappes opp av hjemmelaget. Skeid-gutta er friske og energiske, og har mye av ballinnehavet i omgangen. Det blir likevel ikke lett å tre ballen gjennom TUIL-forsvaret, som står tett og gjør det vanskelig for oss.

Hjemmelaget spiller seg imidlertid til et par målsjanser. Felix Anthonessen skyter fra skrått hold tidlig i omgangen, men keeper slår ballen ut over dødlinja. Øystein Vestvatn prøver seg også med en heading etter innlegg av Shadi Ali, uten at det blir noen scoring ut av det.

Shadi Ali gjør en god kamp, og er svært delaktig i det offensive spillet.
Shadi Ali gjør en god kamp, og er svært delaktig i det offensive spillet.

Gjestene blir liggende mye på egen banehalvdel, men kommer til en målsjanse rundt halvveis i omgangen, i etterkant av et hjørnespark. Skuddet treffer tverrligger, og det ser ut som Idar Lysgård har god kontroll.

Omgangens største sjanse signeres Ali når han etter 36 spilte minutter skyter i tverrligger fra omtrent 20 meter. Første omgang forblir likevel målløs, og lagene står like langt når dommeren blåser i fløyta.

Det kan virke som om TUIL har fått beskjed i garderoben om å spille høyere i banen i andre omgang. Det utnytter Skeid etter 56 spilleminutter, når Henning Andresen snapper ballen og starter en god overgangsmulighet. Ballen ender opp hos Anthonessen til sist, som havner alene med keeper. Han er med på notene, og varter opp med en god redning

Det blir action på motsatt banehalvdel bare minutter senere når bortelaget bygger opp et godt angrep, og kommer til skudd inne i Skeid sin 16-meter. Lysgård er heldigvis tryggheten selv i eget bur.

Johnny Buduson blir matchvinner, til glede for lagkameratene.
Johnny Buduson blir matchvinner, til glede for lagkameratene.

I 70. spilleminutt er det igjen Skeid som angriper, og Vestvatn skyter langes bakken, like utenfor mål. Skuddet kommer etter fine kombinasjoner med Ismaheel. Det går et gisp gjennom publikum.

76 minutter er spilt når vår egen toppscorer, Johnny Buduson, virkelig gir publikum valuta for inngansgbilletten. Han står perfekt plassert i boksen til TUIL, og tupper inn scoringen som sender Torshov-gutta i ledelsen!

Idar Lysgård hindrer poengdeling med en klasseredning i overtiden.
Idar Lysgård hindrer poengdeling med en klasseredning i overtiden.

Kampens siste kvarter blir nervepirrende for Skeidoksene, som kårer Daniel Braaten til kampens beste Skeid-spiller. I overtidsminuttene er TUIL nære en utligning, men en matchvinner-redning av Lysgård gjør at tre poeng blir igjen i Oslo. Kanskje må Braaten invitere med seg Lysgård på oksestek-middag.

Dommeren blåser av kampen, og gutta kan slippe jubelen løs. Andreplassen er sikret, og vi skal spille kvalifiseringskamper mot andreplassen i den andre avdelingen 28. november og 5. desember.

 

 

 

Kampfakta

Skeid - Tromsdalen 1-0 (0-0)
Vallhall Arena
200 tilskuere

1-0 Johnny Buduson (76')

Skeids lag: Idar Lysgård – Henning Andresen, Fredrik Berglie (k), Daniel Braaten, Matarr Kah – Hassan Yusuf, Felix Anthonessen (Hayder Altai fra 81'), Taofeek Ismaheel (Håkon Hammer fra 90') – Shadi Ali, Johnny Buduson, Øystein Vestvatn

Gule kort:
Skeid: Fredrik Berglie, Taofeek Ismaheel og Matarr Kah
Tromsdalen: 4 spillere

 

Annonse: