Serieleder Raufoss ble for sterke

Raufoss har ett tap i år, og det er mot Skeid på Nordre Åsen. På Nammo stadion gikk det ikke så bra, og da dommeren blåste av sto det 5-0 på tavla.

(Forsidefoto: Olivia Wik Omland (15) og keeper Kanutte Fevang (16) klarte seg godt i årets vanskeligste bortekamp. Foto: Anders Høilund).

Gjennom hele sesongen har kampen Raufoss - Skeid 20. oktober pekt seg ut som kampen hvor avgjørelsen om hvor serie-mesterskapet i 3. divisjon kvinner ville havne. Skeid klarer ikke å beholde den gode formen utover høsten, og når 20. oktober er her, og kampen settes i gang på Nammo Stadion, er Raufoss allerede seriemestre.

Totenbygda byr på litt regn, pluss 12 grader, og ellers fine spilleforhold. Vi får dramatikk allerede etter ett minutt, da Oda Arnesen blir liggende etter en duell.

Jeg vet ikke hva som hendte, jeg. Det jeg vet er at jeg landet forkjært på hofta. Det var vondt.

— Oda Arnesen

– Jeg vet ikke hva som hendte, jeg. Det jeg vet er at jeg landet forkjært på hofta. Det var vondt, forteller skeidspilleren. Etter et par minutter er hun på beina igjen.

Kampen er jevn i noen få minutter, så er Skeidforsvaret uorganisert, og slipper til et innlegg fra høyre. Foran mål er det ingen i rødt, bare kampens store spiller, Raufoss sin venstreving Pamina Strand. Hun setter venstrefoten til innlegget og hjemmelaget leder 1-0.

2-0 kommer etter at Pamina Strand får lagt inn fra venstre. Skeids keeper, Kanutte Fevang får en hånd på skuddet som kommer, men Raufoss setter returen i mål. Etter en halv time klarer ikke Skeid å spille seg ut, og ny scoring for Raufoss.

– Jeg elsker å komme ned på venstrekanten, og å legge inn foran mål. I dag satt innleggene mine spesielt bra, fortalte en veldig fornøyd Pamina Strand.

Det siste kvarteret av første omgang får Skeid bedre tak på kampen. Tre kjappe cornere kulminerer med at Skeids gode høyreback, Selma Graarud, får avsluttet fra fire meters hold. Skuddet treffer en fot inne på streken, og blir avverget. Nærmere scoring kommer ikke Skeid denne ettermiddagen.

I andre omgang spiller hjemmelaget friskt, og i godt tempo. Det er ingen ting å si på innsatsen til Skeids spillere, men de er litt for sene, litt for forsiktige, og blir presset godt tilbake. Raufoss lager to mål til. Det første, selvfølgelig etter et innlegg fra Pamina Strand, det andre etter ordentlig rot utenfor Skeids 16-meter.

Vi tapte for et bedre lag i dag.

— Trener Tommy Johnsen

– Vi blir liggende for lavt, og vi blir til dels løpende i mellom. Etter i dag står det 1-1 mellom Skeid og Raufoss denne sesongen, sier Kira Sveinsson Steingrimsen etter kampen, sliten, men ikke slått ut.  Hun mener at slik kampen utvikler seg er det naturlig at Raufoss får mer energi, mens frustrasjonen ubevisst øker hos Skeid.

– Vi tapte for et bedre lag i dag. Raufoss blir seriemester, og vi ser hvor lista ligger. For at vi skal kunne nå dit, må vi jobbe mer, og bedre. Vi klarer ikke å holde trykket oppe en hel sesong, slik Raufoss har gjort. Vi mangler noen svært sentrale spillere i dag, men vi har også gått på et par unødvendige poengtap nå i høst, sier trener Tommy Johnsen.

Mens skeidspillerne tusler målløse i garderoben, synger Raufosspillerne "We Are The Champions" ute på Nammo Stadion. Kaptein Sigrid Straumsheim Hoem er et eneste stort smil. 22-åringen innrømmer at Skeid-kampen har fått en del oppmerksomhet, og at de er litt overrasket over at Skeid tapte poeng under høsten.

Raufosskaptein Sigrid Straumsheim Hoem med Gullhatten på, kom med noen velmente råd til Skeid-jentene etter kampen.

– Hardt arbeid har fått oss hit. Mitt råd til Skeid er å fortsette den gode treningen, og å skape sin egen identitet som lag. Vi er et offensivt lag. Det er vår identitet, sier Hoem, som kom tilbake til klubben etter militærtjeneste sist sesong.

Skeid er i gang med nok et generasjonsskifte. Klubbens mange gode 2005/06-spillere er i ferd med å flytte hjemmefra, og  A-stallen er tynnere nå, enn under vårsesongen.

I dag kjempet Dina Ødegaard Aas og Andrine Nevstad godt på midtbanen, uten at de fikk så mye valuta igjen for svetten de la ned. Bjørnhild Wilhelmsen og Selma Graarud var andre spillere som vi oppfattet som de beste på Skeid. Meget god dommer var Trym Leonard Olsson Røen, som kom seg gjennom kampen uten å måtte åpne kortstokken sin.

Siste seriekamp for året er søndag 27.10 mot Brumunddal, på Nordre Åsen klokka 15.00. Da lover Skeids damer å være tilbake på vinnersporet!

PS. Kolbotn 2 passerte Skeid og er på andre plass, og møter Storhamar nesten samtidig (15:30). Så damene vil med seier over Brumunddal ha kapret andreplassen, såfremt Kolbotn 2 ikke vinner.

• Raufoss – Skeid 5-0 (3-0)

• Nammo Stadion

• 20. oktober 2024 kl. 15:00

• Mål: 1-0 Strand (7’), 2-0 Smerud (18’), 3-0 Gravdahl (30’), 4-0 Amlie (59’), 5-0 Smerud (79’).

• Skeids lag: Kanutte Fevang- Maria Erland, Anna Bakken Johansen, Oda Arnesen, Selma Graarud, Andrine Nevstad, Sunniva Persson Bunde, Dina Ødegaard Aas, Lotte Anker-Berre, Ragnhild Lillestrand, Stine Rød.

• Innbyttere: Bjørnhild Wilhelmsen, Oline Wik Omland, Kira Steingrimsen, Anna Lundby. Alle spillere fikk minst 40 minutter.