Sent tap for Mjøndalen

Vi stanger og stanger, men ballen vil ikke inn. Og når Mjøndalen setter to helt på slutten ender det nok en gang med tap, tross spillemessig fremgang fra de to siste kampene.

(Foto: Anders Vindegg)

I nydelig vær søndag ettermiddag møter en revansjelysten gjeng Mjøndalen på Nordre Åsen. I likhet med Skeid har ikke Mjøndalen åpnet årets serie like bra som man hadde håpet og forventet. Før kampstart ligger Mjøndalen på 13.plass, to plasser og to poeng over oss.

Etter at Buduson mottar en fortjent blomsterbukett etter 200 kamper i Skeid-drakt er kampen i gang. Kampen starter friskt med et skudd fra Andresen som havner en liten meter til side for mål etter fire minutter. I de påfølgende minuttene er det Skeid som styrer spillet med flere målsjanser på hjørnespark.

De første 20 minuttene har vært langt bedre enn åpningen på sist kamp mot Kongsvinger. Skeid har helt klart mest ball og har hatt de fleste sjansene så langt. Steiring, Hoven og Ness har alle hatt hver sine farlige målsjanser som fort kunne resultert i 1-0.

Vi har ikke marginene

Hoven fortsetter å jakte på scoring og er noen centimetere unna å få hodet på et innlegg etter drøyt halvtimen spilt. Små marginer. Like etter får Ness en sjanse som setter Mjøndalen-keeperen i arbeid. Fin redning som nok en gang hindrer scoring i kampen.

Det står 0-0 til pause, i en omgang der Skeid har hatt mest ball og flest sjanser. Kaptein Rise og resten av midtbanen styrer kampen så langt med strålende pasninger og overblikk.

Etter innlegg fra Hickson får Ness kampens foreløpige største sjanse. En god blokkering fra Mjøndalen-forsvaret hindrer scoring, og sender ballen like over mål.

58 minutter spilt og igjen en god redning fra Kinn hindrer Kristoffer Hoven fra scoring. Mjøndalen-forsvarer sender av gårde et langskudd et stykke over Nilsen noen minutter etter.

Vi gjør to bytter, ut går Steiring og Ness, inn kommer Flo og Buduson. Mjøndalen har kommet seg mer inn i kampen i andre omgang. En god redning fra Nilsen sørger for at det fortsatt står 0-0, etter et godt skudd innenfor 16-meteren vår.

Etter 80 minutter spilt skrur deler av vanningsanlegget seg på. Dommer stopper spillet, og de fleste på banen benytter muligheten til å få i seg en slurk med vann.

To sene mål

Kort tid etter drikkepausen kommer kampens første scoring. Mjøndalen får et innkast som kastet som kastes langt inn i feltet, og etter litt klabb og babb kan Quint Jansen sette inn 0-1.

Kampen avgjøres to minutter på overtid når Mjøndalen scorer sitt andre for dagen. Et langskudd fra Adrian Hansen treffer stolpen, og returen setter Bringaker fra skrått hold.

Dette ble ikke den oppturen man hadde håpet på etter 16.mai. Kampen ender 0-2 til Mjøndalen, som tar turen hjemover med 3 poeng i bagasjen.

Neste kamp er 1. runde i NM mot Holmlia, den går på Holmlia onsdag 24. mai kl. 18:00.

Skeid - Mjøndalen 0-2 (0-0)