Seiersrekka fortsatte mot Fløy

En skadet toppscorer, et rødt kort, mye stanging og en nydelig hælscoring er stikkordene for kampen som ender med tre poeng til Skeid.

(Forsidebilde: Gutta kan feire 2-0 etter scoring av Øystein Vestvatn. Foto: Anders Vindegg).

Det er 13. plassen på tabellen, Fløy-Flekkerøy, som har tatt turen til Oslo og Nordre Åsen. Skeid topper tabellen, men må låne bort førsteplassen for noen timer etter at Arendal allerede har vunnet sin kamp, og Egersund tidlig tar ledelsen i sin.

Stanger og stanger

Førsteomgangen på Nordre Åsen gir ikke de store sjansene for noen av lagene, men et spillemessig overtak til Skeid. Det er ikke vanskelig å tro på at Fløy er et lag som både scorer få mål og slipper inn få mål.

Etter 14 spilte minutter får Johnny Buduson kampens første virkelige mulighet når Skeid kommer på en overgang. Buduson kommer seg alene med keeper, men med to forsvarsspillere hakk i hæl blir avslutningen mulig å redde for gjestenes keeper. Likevel en god redning.

Noe senere kommer David Hickson seg fram på høyrekanten og kan legge inn langs bakken. Innlegget går helt gjennom, men keeper er nede og plukker det før noen Skeid-spillere får tåa på ballen. Også Fløy er framme og ypper seg ved halvtimen spilt, med et skudd som reddes av sisteskanse Lars Kvarekvål.

Lars Kvarekvål voktet Skeid-buret og holdt nullen i tredje kamp på rad.

Mot slutten av omgangen får Johnny Buduson seg en trøkk i en duell, og blir liggende en stund. Han kommer seg ut på banen igjen, men må etter hvert kaste inn håndkledet og få på en ispakke på ankelen.

Hull på byllen

Når lagene kommer ut fra pause tar kampen umiddelbart en brå vending. Stian Pettersen kommer i godt driv framover, og felles av Fløy-keeperen. Sistnevnte blir liggende nede med tydelig store smerter, og pådrar seg også et rødt kort. Frisparket som følger blir et av mange rett i muren for Skeid, men å få spille resten av kampen med en spiller mer gir et godt videre utgangspunkt.

Det er innbytter Abel Stensrud som etter 55 minutter spilt sender hjemmelaget i ledelsen, og scoringen er heller ikke vond å se på. Det er hjørnespark til Skeid, og Felix Anthonessen slår det mot første stolpe. Der er Stensrud og hælflikker ballen i mål på vakkert vis! Det står fortjent 1-0 på lystavla.

Abel Stensrud ble kastet inn på banen som innbytter rett før pause, og kunne juble for en nydelig scoring like etterpå.

Fem minutter senere vil også Øystein Vestvatn være med på moroa. Nytt hjørnespark fra samme side, og Vestvatn får ballen ved 16 meter. Han får også god tid, og kan prikke ballen i mål bak Fløy-keeperen, som må plukke sin andre ball ut av nettet!

Det er også Skeid som har de fleste og største sjansene videre i kampen, men klarer ikke å øke ledelsen ytterligere. Likevel ror hjemmelaget seieren i havn, og tre poeng blir igjen i Oslo. "Rægestimen" ble vitne til at Skeid-gutta skrelte reker på Nordre Åsen, og tabelltoppen er fremdeles vår! Neste sjanse til å sanke poeng blir borte mot Øygarden på søndag.

Skeid - Fløy-Flekkerøy 2-0 (0-0)