Seier over Notodden

Skeid vinner generalprøven 2-1 over Notodden, etter mål av Johnny Buduson og innbytter Anders Johan Johansen, sistenevnte på en flott stupheading!

Arkivfoto (Anders Vindegg): Johnny Buduson scoret igjen.

Med Daniel Braaten i startoppstillingen for første gang på 16 år, går gutta rett i strupen på Notodden, og skaper en mulighet på høyrekanten, men David Hickson klarer ikke å ekspedere innlegget i mål.

Skeid presser høyt og slipper ikke motstanderne fra OBOS-ligaen i fjor til de store sjansene. Ti minutter er spilt når Notodden får to cornere på rappen, men begge blir klarert av et våkent Skeid-forsvar. Hjemmelaget tar så litt over banespillet, men det varer kun en kort stund, for Skeid kontrer etter 15 minutter og Johnny Buduson skyter like over fra skrått hold. Kunne stått 0-1 der.

Se scoringene nederst i artikkelen!

Skeid-gutta, for anledningen i røde drakter, har god kontroll på kampen med sitt høye press, og hjemmelaget tvinges til å gjøre feil. Omgangen er sjansefattig, men i det 39. minutt spiller Skeid seg nydelig igjennom, ballen sendes på tvers, hvor Buduson dukker opp og sklir ballen i mål, men avblåses for offside.

Lagene går til pause på 0-0, men det hadde ikke vært noe å si på en ledelse til de røde fra Torshov.

Skeid starter friskt også i andre omgang, og noen få minutter er spilt når David Hickson får en ny mulighet, men keeper redder. En kort stund senere kommer kampens største sjanse; Buduson spilles fri men skuddet går i tverrligger og ned på streken!

Anders Johan Johansen scoret vinnermålet mot Notodden på vakkert vis!

Så får endelig bortelaget lønn for strevet. Hickson spiller fri Buduson, som denne gangen setter ballen i nota, og fortjent 1-0 til Skeid! Timen passeres når Notodden kommer til avslutning, men skuddet går meteren utenfor.

Skeid har gjort flere bytter, og det er en av disse som skal score kampens andre og flotteste mål. Et innlegg på tvers i feltet stupheades nydelig i mål av nyervervelsen Anders Johan Johansen!

Abel Stensrud får så en sjanse på 16-meteren, men skuddet blir for svakt og keeper redder. På slutten av omgangen produserer Notodden noen få sjanser, og får tilslutt uttelling. Skuddet reddes først av Idar med en flott benparade, men returen settes i mål mellom bena på en Skeid-forsvarer på streken.

Alt i alt godt fornøyd med prestasjonen, og ikke minst progresjonen vi har hatt siden sist uke.

— Gard Holme

– Fin treningskamp. Middels fornøyd med første omgang. Vi slipper til lite, men samtidig er det ting å justere på både i presset vårt, og det vi gjør med ball. Synes vi får justert bra i pausa, og første halvdel av 2.omgang er veldig god. Etter mange bytter blir prestasjonen siste kvarteret litt rotete, og der er det ting vi må jobbe med både individuelt og kollektivt. Alt i alt godt fornøyd med prestasjonen, og ikke minst progresjonen vi har hatt siden sist uke. Samtidig er det viktig at disse seierne ikke blir en hvilepute, og at vi fortsetter å jobbe hardt for å utvikle oss videre!, skriver Holme i en kommentar til redaksjonen etter kampen.

Skeid vinner generalprøven helt fortjent 2-1, etter en kamp som så absolutt gir grunn til optimisme foran seriepremieren mot Brattvåg på Nordre Åsen neste søndag kl. 13:00.