Seier over Grorud i årets første hjemmekamp

Damelaget vinner 4-2 over Grorud søndag kveld, hvor fire spillere kommer på scoringslista og vår keeper redder straffespark i en innholdsrik kamp.

(Forsiden: Ragnhild Lillestrand og keeper Mikaela Eriksson)

Det går ikke mange minuttene av 3.div.oppgjøret mellom Skeid og Grorud før Skeids kantspiller Dagrun Derås får lagt inn foran Groruds mål. Der får Stine Rød to muligheter, og på forsøk to kitter hun ballen i tverrliggeren.

Som mot Elverum i forrige serierunde så virker ikke Skeid helt påskrudd de første femten minuttene, men så kommer laget i siget. Derås, og kantspilleren på motsatt kant, Ragnhild Lillestrand løper fra Grorud, men inne foran mål er det vanskelige arbeidsforhold for skeidspillerne.

Dagrun Derås etter å ha lurt en Grorudspiller. (Foto: Balder Linnes)

Mot spillets gang er det Grorud som skårer først. Thea Holten plukker opp en svak avklaring foran Skeids mål og skårer på et langskudd. Grorud får derimot ikke slikke lenge på den karamellen. Kun to minutter senere står det 1-1 i målprotokollen. Dina Ødegaard Aas får kontroll på et innlegg foran mål, og den ballen setter hun kontrollert i nettet.

Alle venter på dommerfløyta da Ragnhild Lillestrand blir stoppet med en solid, klassisk beinkrok inne i feltet. Dommeren mener å ha sett at Lillestrand var i ubalanse før hun falt, og han lar spillet gå.

I ledelse rett før pause

Skeid går opp i 2-1 etter et skudd fra kort hold av Stine Rød rett før pause. Innlegget til Rød kom fra Lillestrand. Skeid virker å ha en slags kontroll, og flere av Grorudsspillere virker slitne.

I andre omgang øker Andrine Nevstad til 3-1 på et flott langskudd. Nok en gang oppstår sjansen etter et raid langs kanten, denne gang fra Dagrun Derås.

Både Nevstad og Ødegaard Aas har flere skuddforsøk i minuttene som følger, men de treffer ikke mellom stengene.

Strafferedning av Eriksson

Skeids keeper Mikaela Eriksson står sin første seriekamp siden hun ble skadet i fjor sommer. I andre omgang var det Mikaela på godt og vondt. Først kolliderer hun med en av Groruds spisser, og dommeren peker korrekt på straffemerket. Mikaela redder straffesparket, men gir en retur. Hun redder returen også. Det er keeperspill av ypperste klasse. Jubelen står i taket, både på tribunen og på Skeids benk.

Like etter kommer en overivrig Mikaela Eriksson helt feil på ballen, og Fanny Holte og Grorud kan redusere til 2-3. Kampen faller litt fra hverandre etter det. Skeid slår ned på tempoet, og Grorud angriper stort sett med en og en spiller.

Kampen punkteres

Rett før slutt får Skeid straffe etter at innbytter Anna Lundby blir felt etter et innlegg fra Lillestrand. Sunniva Bunde setter straffesparket kontant i mål.

Ragnhild Lillestrand kom til Skeid i vinter og har imponerte med stor fart og god kondisjon i årets første hjemmekamp.

– Det blir mange gode løp, og noen fine innlegg i dag, men nå er jeg så sliten, så sliten, sier Lillestrand rett etter kampen.

– Jeg pleide å ta straffer da vi spilte ungdomsfotball, så jeg er ikke helt ukjent med det. Jeg gikk for kraft denne gangen, sier Bunde som også var dagens kaptein på Skeid.

Vi trenger flere slike kamper før vi er i vår aller beste form

— Trener Tommy Johnsen

På Skeid fikk kantspillerne Derås og Lillesand presentert seg. Med imponerende fart og styrke er de to vel verd å møte opp for å se. Denne gangen satt «den flyvende hollender», Leah van der Weel på tribunen med en vond ankel. Med van der Weel tilbake på banen kan det begynne å lukte svidd av gummigranulatet på Nordre Åsen.

– I andre omgang blir vi litt for offensive i hodet. Vi mistet derfor herredømme på midtbanen en periode i andre omgang. Ellers synes jeg at vi er det beste laget. Vi trenger flere slike kamper før vi er i vår aller beste form, sier trener Tommy Johnsen. Assistent-trener Lars Grønningseter mener at Skeid var det beste laget.

– Vi har en plan, og vet hva vi skal gjøre når vi får ballen, avslutter Grønningsseter.

Neste kamp er mot Ottestad/HamKam 2 søndag 28. april.

• Skeid - Grorud 4-2 (2-1)

• OBOS Idrettspark Nordre Åsen

• 21. april 2024 kl. 18:00

• Mål: 0-1 Grorud (37'), 1-1 Dina Ødegaard Aas (40'), 2-1 Stine Holtmo Rød (44'), 3-1 Andrine Nevstad (57'), 3-2 Grorud (72'), 4-2 Sunniva Persson Bunde (straffe 90').

• Laget: Mikaela Ulla Margareta Eriksson, Selma Graarud, Anna Bakken Johansen, Maria Erland, Maja Mo Hjelseth, Sunniva Persson Bunde (K), Andrine Nevstad, Dina Ødegaard Aas, Ragnhild Dahl Lillestrand, Stine Holtmo Rød, Dagrun Ystad Derås.

• Innbyttere: Oda Arnesen for Derås, Anna Lundby for Rød og Oda Folmo Myhr for Ødegaard Aas.