Seier og festfotball mot Sandnes Ulf

Seier, sol og SA-SA-SA! En vakker høstdag på Nordre Åsen ender i 3-0-seier. Les om kampen og se høydepunkter her!

(Foto: Anders Vindegg)

Det har ligget i kortene en stund, men forrige helg var det ikke lenger noen mulighet for å unngå nedrykk. Det har blitt en tung rekke av tap i det siste, men etter regnet skinner som kjent sola.

Og i dag var det bare solskinn på Nordre Åsen. Hele laget gjør en bunnsolid kamp mot gjestene fra Sandnes, som slo oss 4-1 tilbake i april.

I fyr og flamme

Det er vi som kommer best i gang, helt fra dommer blåser i gang kampen. Etter fire minutter spilles Marcus Melchior fri av Noa Williams, som gjør en god jobb med å krige til seg ballen først. Melchior er på skuddhold og fyrer av, men keeper leser den og redder.

Skeid-gutta fortsetter trykket, og like etterpå er det Williams som drar seg innover i banen og prøver skuddfoten selv, men dessverre like over mål. Vi får også flere cornere tidlig i kampen, og på en av dem er Per-Magnus Steiring veldig nær scoring med en heading i tverrligger.

Tverrliggeren stod i veien for Per-Magnus Steiring.

Offensivt gjør gutta den beste kampstarten vi har sett på lenge, og også defensivt stemmer det for det meste godt.

Etter 12 minutter header Ole Sebastian Sundgot ballen i mål etter et flott innlegg fra Fredrik Flo, men målet annulleres for offside på førstnevnte. TV-bildene viser at avgjørelsen er korrekt.

Fortsatt 0-0, og gjestene kommer etter hvert mer med i kampen. De får til slutt en stor sjanse ved kvarteret spilt, etter å ha skapt trøbbel for oss i egen boks, men vi forsvarer oss med et nødskrik. De prøver seg også på et skudd fra 16 meter, men keeper Nilsen er med på notene.

Etter mye bra spill og noen store sjanser, smeller det for alvor fra våre gutter etter 34 minutter. Williams drar seg først forbi én spiller, kombinerer med Kvia-Egeskog, og får så lagt inn foran mål. Ved bakre stolpe lusker Melchior, og kan upresset dunke inn 1-0!

Laget kan juble for to mål på tre minutter.

Scoringen gir blod på tann, og bare tre minutter senere dobler Kvia-Egeskog ledelsen. Han får ballen ved 16-meteren, kommer seg rettvendt og byr på en ordentlig praktscoring! Omringet av motspillere lemper han den over keeper og i mål.

Vi tar med oss en fortjent 2-0-ledelse inn til pause.

God kontroll

Andreomgangen starter som den første, med Skeid som mest angrepshissig. Blant annet setter Williams et skudd i tverrliggeren.

Ti minutter inn i omgangen sitter også 3-0, etter et mannsterkt mønsterangrep. Det starter med en strålende gjennombruddspasning fra Andresen mot Sundgot. Han legger inn til Kvia-Egeskog, som forlenger ut mot Williams på motsatt side. Williams skyter på direkten, via keeper og i mål!

Ole Sebastian Sundgot fikk annullert sin scoring, men skal ha sin del av æren for 3-0-målet.

Videre spiller begge lag seg til noen halvsjanser her og der, men tendensen er at ledelsen vår ser ganske trygg ut. Sandnes Ulf noterer seg for et stolpeskudd og et skudd fra 20 meter som Nilsen redder.

Vi har også muligheten til å øke til 4-0 når vi får en dobbeltsjanse hvor Williams først skyter på keeper, før Andresen setter returen utenfor.

Sluttresultatet blir 3-0 etter en kamp hvor vi har hatt gjennomgående god kontroll i 90 minutter, og vært usedvanlig produktive offensivt. En etterlengtet opptur for både spillere og supportere!

Nå gjenstår fire kamper av årets Obosliga, og med dette utgangspunktet kan det bli god underholdning for alle med hjerte for Skeid.

Neste kamp spilles borte mot Bryne, søndag 22. oktober.

Skeid - Sandnes Ulf 3-0 (2-0)