Seier i serieåpningen

Serieåpningen mot Brattvåg på OBOS Idrettspark Nordre Åsen ble en jevn, hard kamp med mange kort, men som endte med Skeid-seier 2-1. David Hickson og Johnny Buduson, som har scoret jevnt og trutt i treningskampene, sto igjen bak nettsusen.

Annonse:

Foto: Anders Vindegg

Det er lettskyet pent vær når Skeid og Brattvåg marsjerer inn på banen. Banedekket er helt nytt og banen har nå internasjonele mål: 105x68m. For Skeidoksene blir det gjensyn med Daniel Braaten. Han har vendt tilbake til moderklubben etter en imponerende karriere blant annet i England og Frankrike. Det har blitt i alt 52 kamper med flagget på brystet.Torshov-gutta tar tak i kampen. Laget presser sunnmøringene, og det fører til mange hjørnespark. Men Brattvåg har et mannskap av høye fysisk sterke gutter, høye baller inne i boksen blir klarert. Etter 20 minutters spill får Daniel Braaten ballen god posisjon inne i boksen. Skuddet blir i siste øyeblikk blokkert av en forsvarer.

Daniel Braaten spilte fri Hickson på 1-0.
Daniel Braaten spilte fri Hickson på 1-0.

Et nytt hjørnespark legges inn i boksen, nå går ballen i mål, men mannen i svart annulerer. Presset må vel snart gi uttelling? Daniel Braaten får ballen inne i boksen, men har tre forsvarere rundt seg. Nå viser han at den gamle sirkushesten ikke har glemt sine triks. Han finter og dribler seg fri, ballen sendes til David Hickson som ekspederer en hard markkryper inn i nota.
1-0 til de røde/blå!

Sunnmøringene har ikke reist til Oslo for å stå med lua i handa. En knapp halvtime er spilt når de kommer på en overgang. Heldigvis har Skeid en klassemålvakt. Der kunne det blitt utlikning! Det er imidlertid vertene som dominerer banespillet. David Hickson får en stor sjanse, men skuddet går i metallet.

Et flott angrep avsluttes med et skudd som har stødig kurs mot krysset, men gjestene har en utmerket burvokter, Aleksander Stankovic. Han klarer å fiste skuddet til hjørnespark. Hjørnesparket legges inn i feltet og endelig klarer en Torshov-gutt å vinne hodeduellen. Ballen havner i nota, Johnny Buduson krediteres målet.
Dommeren blåser for pause. Tavla viser 2-0.

Johnny Buduson scoret 2-0-målet.
Johnny Buduson scoret 2-0-målet.

Sunnmøringene må ha fått nye direktiver i garderoben, vertene vil spille på sikkerhet. 
2-0 er som kjent en «farlig» ledelse. Brattvåg får laget lenger opp på banen. Et frispark har kurs mot vinkelen, men påny er Idar Lysgård god å ha. Et tigersprang hindrer utlikning. Et godt Skeid-angrep blir avverget av en forsvarer, men Oksene har sett hands av en forsvarer i gjestenes boks. Dommeren ser imidlertid ikke det samme som Skeids trofaste supportere, spillet vinkes videre. Der burde kampen vært avgjort. 

I stedet er det den andre veien det skjer. En Skeid-spiller setter ballen i eget nett etter klyngespill foran mål. Dermed er stillingen 2-1, og det blir et nervepirrende siste kvarter. Når dommeren blåser av kampen, kan vertene glede seg over tre poeng i serieåpningen.

Jeg synes på et vis at vi hadde god kontroll.

— Gard Holme

– Jeg synes på et vis at vi hadde god kontroll, men når det er 2-1 og noen minutter igjen så er det alltid nerve i matchen. Kampen levde hele veien inn, men de blir ikke ordentlig farlige på slutten, sier trener Holme etter at dommeren blåste av.

Neste kamp er mot Fløya på Fløya Arena. Avspark er 19. juli kl. 16:30.

Kampfakta:

Skeid-Brattvåg 2-1 (2-0)
OBOS Idrettspark Nordre Åsen
12. juli 2020

Mål: 
1-0 David Hickson (25’)
2-0 Johnny Buduson (45’)
2-1 Mats Andersen (selvmål (74’)

Gule kort Skeid:
Daniel Braaten, Mats Andersen, Hassan Yusuf og Adonai Kidane.

Brattvåg fikk tre gule og ett rødt kort.

Laget:
Idar Lysgård - Mats Andersen, Keivan Ghaedamini, Fredrik Berglie, Marius Rygel - Simen Hestnes, Hassan Yusuf, Henning T. Andresen - Johnny Buduson, David Hickson, Daniel Braaten

Bytter i 2.omgang:
Adonai Kidane inn for David Hickson (65’)
Anders Johan Johansen inn for Keivan Ghaedamini (75’)
Taofeek Ismaheel inn for Johnny Buduson (75’)

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: