Seier i OBOS-liga-debuten

Det var ti år siden Skeid spilte på nivå 2. HamKam var kommet til OBOS Idrettspark Nordre Åsen med tro på seier, men måtte reise tilbake til Hedemarken med null poeng i bagasjen etter å ha tapt 1-0.

Det er flott vårvær og nesten fulle tribuner når kampen starter. Gjestene får fordel av å spille med ganske kraftig vind i ryggen. Det er første seriekamp, og begge lag har problemer med å få til konstruktivt spill. Det er også en dødball som er opptakten til den første store sjansen, og den er stor.

Det er spilt ni minutter når Tom Skogsrud legger et frispark inn i feltet, og plutselig er Henning Andresen fri på fem-meteren. Det er bare en reaksjonsredning fra gjestenes gode burvokter, Lukasz Z. Jarosinski, som forhindrer Skeid å ta ledelsen.

Når nærmere halvtimen er spilt, fester hedemarkingene taket på kampen. Torshov-gutta har mer enn nok med å forsvare seg. Gjestene kommer ofte fram på sidene og knallharde lave innlegg foran Skeid-buret er et par ganger millimetere fra å finne en HamKam fot.

Oksene fikk se Skeid vinne seriepremieren!

Skeid rir av stormen og er svært nær på å ta ledelsen. Johnny Buduson legger noe som er en mellomting mellom skudd og innlegg. Ballen treffer en forsvarer, forandrer retning og gjestenes polske keeper redder med et tigersprang.

Omgangen nærmer seg pause når det dømmes et frispark utenfor Skeids sekstenmeter, men skuddet går over Idar Lysgårds tverrligger. I omgangens siste minutt får HamKam hjørnespark. Hjørnesparket lander på hodet til en hedemarking, ballen har kurs mot vinkelen. På streken står David Tavakoli. Han klarer å stusse ballen over tverrliggeren! Oksene puster lettet ut, lystavla viser 0-0 når lagene går til pause.

Det er lange køer utenfor kioskene, dermed får mange tilskuere ikke se Ham-Kams største mulighet i kampen. Det er bare spilt noen sekunder etter hvilen når Jean Alassane Mendy kommer alene mot Idar Lysgård. Nå får Skeids burvokter vist at han er en klassespiller. Han gjør seg stor, stuper mot angriperen.

Skuddet treffer han i hodet og ballen triller til hjørnespark. Denne redningen er kanskje matchavgjørende. Torshov-gutta tar nå tak i kampen. Laget spiller seg til flere gode muligheter, og når omgangen nesten er halvspilt kommer avgjørelsen. Stian Pettersen sender et innlegg inn i feltet.

Forsvarerne er opptatt med å passe på den høyreiste spissen, David Tavakoli. Dermed får Mesut Can stå umarkert. Med et hodestøt styrer han ballen inn i det lengste hjørnet. Oksene jubler, Briskebybanden fortviler. Man forventer at gjestene vil kaste alle krefter fremover, men Skeid-gutta har god kontroll.

Mesut Can ble matchvinner!

For å sikre tre poeng tar Tom Nordlie ut Mesut Can og erstatter ham med en forsvarsspiller, Ahmed el Amrani.
Dommeren blåser av kampen, tre poeng krediteres Skeid.
Oksene kårer Ayoub Aleesami som beste Torshov-gutt. Han kan hente en oksestek fra byens kvalitetsslakter Strøm-Larsen.
Kim Skogsrud blir også premiert for innsatsen, han kan hente ut en BMW for en ukes fri bruk.
Neste kamp er borte mot Notodden søndag 7. mars kl 18.00.