Scoringsfest i Tromsø

Målene rant inn da Skeid valset over Fløya.

Annonse:

Det er Skeid som tar initiativet i kampen fra start i Tromsø. Skeid har ballen mest og skaper det meste av det som er av sjanser og etter 32 minutter vinner Skeid en corner. Den slås inn i feltet og der ruver høyreback Marius Brinck Rygel høyest og stanger inn 1-0-ledelse.

Og da skjer ting fort på Fløya arena. Bare to minutter seinere gjør hjemmelaget en brøler og mister ballen inne i egen sekstenmeter. Det utnytter David Hickson som øker til 2-0.

– Vi visste at vi kom til å styre spillet i kampen. Da er det bra at vi klarer å være tålmodige og utnytte de rommene og mulighetene vi visste vi kom til å få, sier Skeid-trener Gard Holme til Skeid.no etter kampen.

Målene renner inn i andre

For i andre omgang fortsetter Skeid presset mot Fløya-buret. Omgangen elleve minutter gammel når en ny corner slås inn i feltet til de grønne fra Tromsø. Fredrik Berglie stusser på første stolpe og på bakerste lurer nok en gang Marius Rygel, som blir tomålsscorer. 3-0 til Skeid.

floya-rygel
Høyreback Marius Rygel var i scoringsform mot Fløya og stod for to av målene i 6-0-seieren. (Foto: Anders Vindegg)

Utover i omgangen gjør Skeid et par justeringer på laget. Johnny Buduson settes innpå etter 62 minutter. Han har kun vært på banen i få minutter når han får to muligheter til å sette dagens fjerde. På andre forsøk lykkes han og det står 4-0.

– Det er en kamp som lever til litt ut i andre omgang. Men når vi får scoring nummer tre og fire sprekker Fløya litt opp og kampen er på mange måter over, sier Holme.

Men selv med firemålsledelse fortsetter Skeid å male på framover og skaper farligheter på rekke og rad. Etter 83 minutter rulles nok et Skeid-angrep opp. Henning Andresen spiller til Simen Hestnes som dunker inn scoring nummer fem bak Fløyas keeper!

Giftige dødballer

Og Skeid er fortsatt ikke ferdig i Tromsø. For på overtid får Skeid en ny corner. Den slås på bakerste stolpe der en ny innbytter, Anders Johan Johansen, får æren av å sette punktum for en godt gjennomført match av Skeid. Lagets tredje cornerscoring for dagen!

– Vi gjør mye riktig i dag og jeg er selvsagt godt fornøyd med å vinne såpass stort som vi gjør. I dag scorer vi mye mål, jeg synes vi får til mye godt angrepsspill og vi skaper masse sjanser. I tillegg scorer vi tre mål på dødball og det kan bli en viktig egenskap utover høsten, sier Gard Holme.

Skeid-treneren fikk se en kamp med mye gode individuelle prestasjoner framover i banen på Fløya arena, samtidig som laget viste kollektiv styrke med fem forskjellige målscorere.

Når lagene går av banen i Tromsø står det 0-6 på resultattavla og Skeid har med kveldens storseier inntatt tabelltopp etter to spilte serierunder. Men allerede på lørdag venter ett av lagene som er ventet å hevde seg i toppen av PostNord-ligaen denne sesongen, når Kvik Halden kommer på besøk.

– Kvik Halden har vært gode i flere år. Det er et lag som spiller litt annerledes enn mange av de andre lagene vi kommer til å møte. Men vi i trenerteamet har god kontroll på det de kommer med og så gjenstår det å videreformidle det til gutta som skal ut og krige på banen, sier Skeid-trener Gard Holme.

Avspark i lørdagens match på OBOS idrettspark Nordre Åsen er 16.00.

Se Skeids oppdaterte korona-kampprogram her.

Kampfakta

Fløya – Skeid 0-6
Fløya arena
76 tilskuere

0-1 Marius Rygel (32’)
0-2 David Hickson (34’)
0-3 Marius Rygel (56’)
0-4 Johnny Buduson (65’)
0-5 Simen Hestnes (83’)
0-6 Anders Johan Johansen (92’)

Skeids lag (4-3-3): Idar Lysgård – Keivan Ghaedamini, Mats Andersen, Fredrik Berglie (k), Marius Rygel – Simen Hestnes, Hassan Yusuf, Henning Andresen – David Hickson, Daniel Braaten, Taofeek Ismaheel

Bytter:
Johnny Buduson for Hickson (62’)
Christoffer Angell for Andersen (69’)
Adonai Kidane for Ismaheel (69’)
Håkon Hammer for Braaten (78’)
Anders Johan Johansen for Rygel (78’)

Annonse: