53292781339_677a15d5e6_k

Scorer to mot HamKam

Vi møter sterk motstand i Eliteserielaget HamKam og taper 5-2, men scorer to fine mål ved innbytterne Alzubi og Shahid.

(Forsiden: Luca Høyland startet treningskampen mot HamKam. Arkivfoto: Anders Vindegg)

Skeid møter eliteseriemotstand i HamKam i LSK- hallen, og stiller med 21 spillere. Fra avspark i første omgang er det utenom keeper og prøvespiller Lars Herlofsen bare gamle kjente på banen. Gamle kjente om vi tar med Hassan Yusuf og Mikkel Lindbæk i den kategorien.

Det tar HamKam sju minutter å få hull på skeidforsvaret. Skeid får ikke ryddet opp etter en corner, og Hamarlaget scorer.

Skeid blir imidlertid ikke overspilt. Skeid har mye ball, men HamKam ligger lavt og kompakt når de må. Hos Skeid har Torje Naustdal i denne kampen fått en mer offensiv rolle enn det vi så han hadde i fjor. Det ser ut til at han trives iden posisjonen, og det skjer mye på Skeids venstre side med Naustdal, Årsbog og Luca Høyland.

2-0 til HamKam kommer på straffe, og 3-0 etter at Skeid ikke får spilt seg ut.

— Prøvespiller Lars Herlofsen

De er gode. Det er ikke lett å komme gjennom forsvaret deres, og framover på banen har de raske spiller, sier Luca Høyland etter første omgang. Høyland spiller venstreback i denne kampen.

Jeg er en rutinert keeper på 29 år, og det det som er utfordringen i dag, er at jeg ikke har trent med resten av laget. Det er en stor fordel å kjenne medspillerne godt når vi skal spille oss ut bakfra, sier prøvespiller Lars Herlofsen.

Til andre omgang bytter skeidtrener Vilde ut alle utespillerne så med unntak av Bendik Rise. Rise får 15 minutter ekstra på banen, før også han blir byttet ut.

I det 54. minutt får Skeid corner. Rise tar den kort til Moutaz Ali Alzubi. I mangel på pasningsalternativer legger han ballen på mål, og ballen sitter i nettet bak en overrasket HamKamkeeper.

Få minutter senere scorer HamKam dagens kjipeste mål, sett med skeidøyne. Ballen spretter to ganger i tverrliggeren, og en gang i stanga uten at skeidforsvarer får ryddet opp.

Uzman Shahid setter inn Skeids andre mål på en kontring. Alzubi trekker opp på høyre kant og legger inn til Daniel Lunde, som spiller ut forsvaret med en enkel pasning til Uzman Shahid.

På overtid, selvfølgelig, fastsetter HamKam resultatet til 5-2.

— Målscorer Moutaz Ali Alzubi

Moutaz Ali Alzubi var god for Skeid i andre omgang, men helt fornøyd var han ikke.

Dette er en treningskamp, og vi må tørre å være modige. Det er slik vi kan utvikle oss. Disse eliteseriespillerne har ikke bedre teknikk enn oss. Jeg skulle ønske at vi hadde turt mer, sier han, og høres ut som et ekko av trener Vilde Rislaa.

Vi snakket før kampen om at vi måtte tørre å være modige. Vi terpet på avstander defensivt på trening før denne kampen. Selvfølgelig blir vi straffet hardt for feil når vi møter en slik motstander, sier hovedtrener Vilde Mollestad Rislaa etter kampen.

OBOS Supercup!

Søndag starter nyvinningen og vi møter Grorud på Grorud match i runde 1 kl. 13:00. Møt opp og se trener Vildes nye lag i aksjon!

Skeid – Hamkam 2-5 (0-3)

LSK-hallen
Ca. 50 tilskuere
Dommer: Stian Sletner

Skeids mål:
54 min. Moutaz Ali Alzubi
72 min. Uzman Shahid