SA-SA-SA. Tross alt

2020 har vært preget av pandemi og banetrøbbel. Viruset har dog rammet andre hardere enn oss og vi har kommet oss gjennom det verste uten synlige arr. Men det kom ikke av seg selv. Kraften i det felleskapet vi har vist skal vi ta med oss videre.

Annonse:

Med nedstengingen i mars forsvant potensielle sponsorer, dugnader og arrangementsinntekter over natta. Vi permitterte samtlige ansatte for å sikre oss å ha en klubb å komme tilbake til. Gjennom våren og sommeren kom vi sakte, men sikkert på fote igjen. Foreldre hjalp til med koronaaktivitet, en halvveis permittert administrasjon sørget for smittevernstiltak og styret og administrasjon forsøkte etter beste evne å holde medlemmene informert om hva og hvorfor vi handlet som vi gjorde.

Våre undersøkelser viser at 95 prosent av dere sier seg fornøyd med måten vi håndterte situasjonen på. Vi takker for tilliten og takker alle som bidro i å få i gang klubben igjen. De foreldrene som bisto med treninger, medlemmene som betalte sine treningsavgifter og sponsorene som sto oss ved.

Masse aktivitet. Lite frafall.

Noen av seniorlagene, deriblant damelaget har ikke fått spilt kamper i år. Men de har trent godt og har faktisk blitt flere. De har det ikke med å sutre, de jentene der. Gutta på A-laget, de fleste av de permitterte hele våren kom på kvalikplass. Sutrer ikke de heller, selv om de har måttet spille på fire forskjellige hjemmebaner. Bandygutta våre har også slitt med sin bane og i år spiller de i Eliteserien. Det er mye vi får til i denne klubben på tross av. Det kan se ut til at den kulturen går i arv. Resultatene i ungdomsfotballen er solide og trivselsundersøkelsen vår viser at barna har hatt det bra også i år. Ikke har vi hatt noe større frafall heller, slik vi har lest at andre klubber har hatt.

Alt dette har vi fått til samtidig som vi ufrivillig har blitt rammet av en baneskandale som får filmen Norske byggeklosser til å fremstå som en dokumentar. Det er noe med Skeid. Vi står i det.

 

When the going gets tough, the tough get going

Evnen til å gjøre det beste ut av situasjonen må vi ta med oss når sinne og oppgitthet over ødelagte kunstgressbaner, knapphet på treningstid eller nedslitte anlegg sniker seg innpå oss. En fattig trøst? Ja, om vi hadde resignert helt. Men det jobbes utrettelig både med å få overta tomta slik at vi kan utvikle anlegget og på kort sikt sørge for at kunstgresset på Nordre Åsen 1 blir godkjent.

I mellomtiden så skal vi gjøre det beste ut av det. Vi bruker midler på å holde Muselunden åpen også i vinter, selv om det er dårlig drenert der. Og om det blir for glatt i januar så får vi spille rugby i snøen eller trene alternativt, bruke lagkassene våre på cageballtimer og trene mer i helgene når det er tid på NÅ1.  Vi skal i hvert fall aldri la resignasjonen ta fra oss det vi kanskje har mer av enn mange andre klubber. Standhaftighet, kreativitet og felleskap. Dersom barna og ungdommen vår tar med seg noe av det har de allerede tilegnet seg noen ferdigheter de garantert kommer langt med, i fotballen og i livet for øvrig.   

Hva kan DU gjøre?

Du som leser dette bidrar kanskje med mye allerede. Noen av dere legger ned mange timer som lagledere eller trenere eller du har tatt på deg ansvar som materialforvalter, dugnadsansvarlig, sosialansvarlig, kampvert, dommer, skeidsupporter, journalist i Skeid media eller så er du kanskje med i dugnadsgjengen som gjør Nordre Åsen bedre og bedre for hver uke. Det er mange frivillige i ulike funksjoner i sving for at Skeid er den klubben den er. Tusen takk til dere.

Husk å gi de en klapp på skulderen og fortell de at du setter pris på den jobben de gjør. Det gir energi og gjør at flere krummer nakken litt ekstra og står på videre. På tross av utfordringer.   

Hvis du har lyst til å bidra, eller har tanker om noe som kan gjøres bedre eller annerledes så hører vi gjerne fra deg. For vi trenger flere om jobben med å være den beste Oslo klubben å vokse opp i.

Med ønske om en god jul & godt nytt år!

Styret
Skeid
Marianne, Merete, Tarald, Roar, Joa, Steinar & Jørgen

 

Annonse: