Sa-Sa-Sa og Bra-Bra-Bra nå er vi (snart) tilbake

Vi frisker opp på musikkfronten

Annonse:

I vinter tok vi initiativ til å lage ny spilleliste for Skeids hjemmekamper, og nå er resultatet mer eller mindre klart. 

Jokke er som hør og bør høyst tilstede med flest låter på lista, men også andre artister er det funnet plass til. 

Om du vil rett til lytting finner du spillelistene her:

Skeid prematch
Skeid pause

NB! Dessverre finnes ikke alle Skeid-låtene på Spotify, men de fleste er på YouTube. 

Alle kan lastes ned her som mp3-filer, men det lenkes også direkte til den enkelte låt nedenfor på YouTube for de som er tilgjengelig der.

Joachim "Jokke" Nielsen
Joachim "Jokke" Nielsen

Skeidsupporter Jokke

Jokke trenger nok ingen nærmere introduksjon for den voksne garde, men for de yngre av oss kan vi sterkt anbefale å dykke ned i Jokkes rikholdige musikkatalog, eller lese litt om han på nett.

En stor takk til Andreas McGrath Meier Eide som tok det hellige oppdrag med å velge ut årets Jokkke-låter på spillelisten. Disse ser du i faktaboksen nederst.

St. Thomas er tilbake

Thomas Hansen var ikke bare en fremragende musiker, men også stor Skeidpatriot. Thomas spilte i yngres for klubben, og var der kjent for iherdig løpsstyrke og innsats for Skeid.

Vi har selvfølgelig funnet plass til den nydelige sangen "I rødt og i blått", en av fotballnorges aller vakreste og beste låter. Den får sin fortjente plass som låt nummer 1 i pausen, slik at flest mulig får med seg Thomas' nydelig sang til klubben sin.

St. Thomas (Foto: Wikimedia Commons)
St. Thomas (Foto: Wikimedia Commons)

Nye tilskudd

Vi fikk mange forslag til nye låter, og dessverre hadde vi ikke plass til alle. Juryen har derfor måttet vrake mange gode forslag, men håper og tror at de nye sangene på hjemmekamp treffer godt. I tillegg har vi børstet støv av Skeids egen musikkatalog og vil spille langt flere Skeidlåter enn tidligere.

Heia Skeid

Heia Skeid med Kampen Janitsjar er fra 1978, melodien er skrevet av Frode Thingnæs og tekst av Philip A. Kruse. 

Sangen finnes her.

Einar Rose

Revyartist, musiker, restauranteier og aller viktigst Skeidsupporter Einar Rose skal få sin velfortjente plass på Skeids hjemmekamper. 

Einar_Rose_-_L0030_477Fo30141606130007.jpg
Einar Rose

Rolf Ridar

— Jeg husker også to ganger han var saklig

Engasjementet for Skeid var det i alle fall ikke noe å si på. Einar deltok på cupfinaler og innsamlingsaksjoner for Skeid.

"Han bidro også på andre måter i Skeid. Han skrev i Skeidavisa, og hadde muntre
og sterke meninger om spillestil og innsats.

«Jeg husker i hvert fall to ganger da han
også var saklig», skrev Rolf Ridar om ham i Skeidavisa da Rose fylte 75 år.

Da klubben strevde med økonomieni begynnelsen av 60-årene, inntok Einar Rose gårdene på Torshov i spissen for korps og loddselgere. Han skal etter sigende ha spurtet opp trappene – en prestasjon med hans figur – og gitt de hjemmeværende fruene som kjøpte flest lodd en varm hyllest. Den glemte de neppe så fort."

Jeg Vil Være Tung

Bjølsen Valsemølle

Juryen skjønner at det kan komme kritiske innvendinger mot at Bjølsen Valsemølle har fått plass på lista da bandet har visse koblinger et annet sted i byen. Men den store hitten Soria Moria er rett og slett en nydelig sang og ode til Oslos vakreste strøk. Så vi håper på tilgivelse og at sangen adopteres til Skeid.

Soria_Moria,_Voftsgate,_Oslo,_20080416.jpg
Skeid hadde i sin tid klubbhus på Soria Moria

Soria Moria

Reflex

Geir til høyre
Geir til høyre

For Et Topplag er også fra 1978, og er laget sammen med bandet Reflex. Teksten er skrevet av Philip A. Kruse og mangeårig speaker Geir Hamnes. Melodien er nok litt mer kjent fra "It's a Heartache" med Bonnie Tyler. Men hva gjør nå det når gutta gjør entré. Heia Skeid!

For Et Topplag

Skeid du er bedre enn Enga og Lyn

Cuphelten fra 2003
Cuphelten fra 2003

Sangen ble spilt inn i forbindelse med semifinalen i 2003, hvor Skeid røyk for Rosenborg. Men med hjelp av stortalentene Daniel Fredheim Holm og Daniel Braaten slo man tross alt ut naboklubben Vålerenga i kvartfinalen med solide 3-1. Gode tider.

Til låta

Brakerne

Brakerne er nok ikke et såkalt "household name" enda, og består av Skeidspillere med venner. De har hittil kun gitt ut Hometown, men vi har store forventinger til mer fra gutta.

Hometown

 

To av Brakerne på bakerste rad
To av Brakerne på bakerste rad

Oslo Ess

Oslobandet Oslo Ess treffer på alle punkter hos oss, og særlig låta Bislett Stadion er et ypperlig låtvalg for en klubb som har mange av sine største bragder på nettopp den banen.

Oslo_Ess_på_Scene_37_2012.jpg
Oslo Ess (Foto: Hans Olav Talgø, Wikimedia Commons)

Bislett Stadion

Alt jeg trenger

Vi Er Tilbake

Knut Akselsens slager fra 1996 er selvfølgelig fortsatt med. Sangen ble laget i forbindelse med klubbens comeback i Eliteserien etter mange år borte.

Vi gir den terningkast 6 vi.

skeid_fotball.jpg
Knut Akselsen nummer to fra høyre

Jokkes låter i år

  • Gjeld

  • Hvis jeg var deg

  • Paranoid

  • To fulle menn

  • Gutta

  • Øl

  • Sitter på en bombe

  • Her kommer vinteren

  • Hr. Smith

Annonse: