Røa vant 2-0

Skeids damer matchet et toppet Røa Elite 2, nesten helt inn.

Annonse:

(Arkivfoto: Anders Vindegg)

Bortemøtet med Røa Elite2 blir på papiret den tøffeste kampen denne sesongen for Skeids damer. Etter at Skeid vant mot et ungt røalag på Nordre Åsen vil ikke Røa tape en gang til for Skeid, og stiller med et toppet Røa 2 i returmøtet.

De fleste spillerne i Røas tropp har toppserieerfaring, deriblant Cassandra Bogere, ex Skeid. Når lagene går på banen, er det med bange anelser.

Leah lurer som gjedda i sivet

Røa er først til å angripe, men noe press får de ikke satt på skeidforsvaret. Røa lar ballen gå kontrollert fra spiller til spiller i eget forsvar, da plutselig slår Skeids hurtige Leah van Der Weel til. Som gjedda i sivet er hun over Røas midtstopper, får en for på ballen, får skutt, men ballen subber tverrliggeren, og går over.

Så er det Maja Mo Hjelseth som får sjansen alene med Røas keeper. Sjansen kommer brått på, men keeperen får en for på ballen.

Gjennom hele første omgang er spillet jevnt. Det er tøffe dueller over hele banen. Vi venter på at skeidspillerne skal bli slitne, men de holder ut og stresser sine mer meritterte motspillere. Fem minutter før pause kommer en av dagens største enkeltprestasjoner. Røas Irene Castillo Didriksen går solo over femti meter, og skyter i mål. Utagbart for Skeids keeper Mikaela Eriksson.

Var den inne, Hanna?

Utover i andre omgang avtok Skeids press noe, men mot slutten av kompen kon den vanlige sluttspurten. Skeids midtstopper Hanna Bjerck Ruud så røakeeperen stå langt ute, og klinte til fra midtstreken omtrent. Ballen dupper bak keeper, som imidlertid får ballen ut av buret. På bevegelsene i nettet i mål, virket det som om ballen var inne, men dommeren vinker spillet videre.

Skeid får to cornere på slutten, og Andrine Nevstad setter Røas keeper på enda en prøve. I det vi går inn i tilleggstiden før Røa straffe etter en hands. Cassandra Bogere setter den helt klistra inn i det høyre hjørnet, men Eriksson er ikke langt unna å redde.

Beste laget vi har møtt

–  Dette er det beste laget vi har møtt i år, spesielt i første omgang var Skeid gode. Det var fint å møte skeidjentene igjen. Jeg savner å spille med Hanna, Selma, Maja, og de andre, sier Bogere etter kampen.

Kampen viser at det er en forskjell på nivå fire og toppserien, men at Skeid henger godt med i banespillet mot spillere med toppserieerfaring.

Dametrener Tommy Johnsen var fornøyd med spillet, tross tap. Motstanderen var på forhånd sett på som uoverkommelig.

– Årsbeste, var Johnsens kommentar.

Leah van der Weel var ikke fullt så fornøyd, og det kommer ei trønderglose da hun skal beskrive sjansen fra åpningsminuttene.

– De spiller på et høyere nivå enn oss, ikke mye, men litt. De har et høyere tempo i spillet sitt, sier van der Weel.

Tekst: Anders Høilund

Kampfakta:

Røa Elite 2 – Skeid 2-0 (1-0)

ca 100 tilskuere

1-0 Røa (33')
2-0 Røa (straffe 90')
 
Skeids lag: Mikaela Eriksson- Selma Graarud, Hanna Bjerck Ruud, Sunniva Bunde, Juni Steen, Oda Arnesen, Anna Balstad Vågen (Kaptein) Andrine Nevstad, Bjørnhild Wilhelmsen, Maja Mo Hjelseth, Leah van der Weel. Benyttede innbyttere: Isabella Ademaj og Pia Stangebye
Annonse: