Reisebrev fra Flint Cup: jenter 13

Vår J13 årgang, født 2011, dro i helgen på tur til Tønsberg for å måle krefter med klubber fra både inn- og utland.

Annonse:

For Skeidtroppen bestående av 11-, 12-, og 13-åringer, er Flint cup et av årets høydepunkter. Spillergruppa gikk inn i turneringen med ambisjon om å gå så lang som mulig, men det er alltid spenning knyttet til de innledende rundene på litt humpete gressbaner.

Dag 1, innledende runder

Første dag av Flint cup består av rangeringskamper, for å dele alle lagene inn i forskjellige nivåer for sluttspill.

Vi åpner den innledende runden mot FC Nordsjælland, en kamp jentene presterer godt og spiller en del god fotball, uten å få åpnet målkontoen. Helt på tampen av kampen svarer danskene på vårt overtak i banespillet med å dunke inn 1-0 scoringen, som også blir kampens resultat.

En skuffet gjeng får en peptalk i solsteika etter kamp, og spillerne responderer godt. Vi tar med oss en god prestasjon, og må sørge for å være skarpe i begge bokser for å få med oss poeng i neste kamp.

Kamp nummer to for dagen er Fjellhamar, en kamp som skal gå på en litt humpete gressbane. En uvant utfordring for en kunstgressvant gjeng fra Skeid.

Etter noen litt shaky åpningsminutter, tar vi ordentlig tak i kampen og en dobbel fra midtbanespiller Mia Guvåg sikrer en komfortabel seier.

Samme oppskrift brukes i tredje kamp i innledende runde, mot Kongsberg. Midtbanespiller Sigrid Ulvin Fanebust scorer først på et langskudd, før hun kroner en kjempekamp med en frisparkscoring bøyd over muren og ned i nærmeste kryss.

Siste kamp i gruppespillet blir nok en 2-0 seier, denne gangen mot vertsklubben Flint. Her scorer først Vilde Barstein etter et godt innlegg, før Anine Hoel legger på til 2-0 med et godt skudd fra skrå vinkel.

IMG_2799 2.JPG
Johanna Hartmann i kamp om ballen med en Flintspiller

Med 9 poeng på fire kamper vinner vi gruppa, og er med det kvalifisert for gruppespill på nivå 1 dagen etter.

Dag 2, gruppespill

Gruppespillet får en ekstra spennende start, når vi blir satt opp mot våre naboer i Vålerenga - Hasle/Løren. Et lag vi kjenner godt til, og som har ekstremferdigheter i laget vi må være obs på.

Kampen starter med et brak når Vålerenga-H/L fyrer av et skremmeskudd direkte fra avspark. Samme oppskrift ga de ledelsen etter få sekunder, i deres første kamp mot Chelsea, men keeper Mia Brevik var fint med på notene denne gangen. Noen minutter går mens kampen setter seg, og vi tar over litt etter litt i banespillet. Rett før pause har jentene våre tatt et lite overtak i kampen, og vi tar ledelsen ved Mia Guvåg.

Etter pause fortsetter kampen litt i samme spor, hvor vi holder motstander unna de største mulighetene, samtidig som vi skaper litt selv.

VIF - H/L er et godt lag, og lettelsen er stor blant både spillere og supportere når 2-0 målet kommer litt over midtveis i andre omgang, når Johanna Hartmann kriger inn en corner på bakre stolpe.

Dagens andre kamp blir turneringens svakeste prestasjon fra J13, hvor vi litt mot spillets gang tar ledelsen 2-0 ved Sigrid Fanebust og Johanna Hartmann mot et Flint-lag som er ordentlig på jakt etter revansje etter sitt tap mot oss dagen i forveien. Utover i kampen blir trykket fra Flint for stort, og vi slipper inn to i andre omgang. Det ender 2-2, og oppgaven er klar før siste kamp: kun seier er godt nok til å garantere plass i finalespillet.

Vi kjemper med VIF - H/L om gruppeseieren, og når våre naboer tar ledelsen på banen ved siden av bare sekunder inn i sin kamp, er plutselig sluttspillambisjonen i fare. Vi møter Kløfta i vår kamp, og spiller første omgang i kraftig motbakke på en humpete gressbane. Spillet funker bra, men angrepene våre når ikke helt frem til motstanders mål på bakketoppen. Midtveis i første omgang får Mia Guvåg muligheten fra distanse, og setter inn 1-0 med et knallhardt skudd. Nicoline Antonsen dukker opp ledig etter et blokkert skudd, og triller inn 2-0 med en ordentlig goalgetterscoring.

På tampen av kampen reduserer Kløfta til 2-1, uten at det er nok tid igjen av kampen til å gjøre det ordentlig spennende.

Jentene feirer seier i dagens siste kamp, og tabelltopp i mellomspillet

Dag 3, finalespill

Etter førsteplass i to gruppespill på rad, er vi klare for semifinale mot Lommedalen. Denne kampen sitter spillet fra start, og etter en dobbel fra Anne Folseraas og nok et scoring fra Nicoline Antonsen vinner vi til slutt 3-0 i en kamp vi har kontroll på hele veien. Jubelen er stor når dommeren blåser, og vi er klare for finale!

I den andre semifinalen møter VIF - H/L Chelsea, og uten å fornærme våre naboer kan vi fastslå at både spillere og trenerteam syntes det var gøy at det ble Chelsea Women FC U13 som ble motstander i finalen.

Underveis i turneringen hadde Chelsea vist imponerende spill og resultater, men både spillertropp og trenerteam var offensive i inngangen.

I forkant av finalen ble spillergruppe og trenerteam enige om at den eneste måten å angripe kampen på var å være tro til spillestilen med ball, og forsøke å presse de til å gjøre feil. Spillerne var gira på å vise seg fra sin beste side, og vise at de kan henge med et solid fysisk og teknisk Chelsea-lag, som spiller i gutteserien hjemme i London.

Lagene stilt opp etter høytidelig innmarsj, klare for kampstart

Skeidlaget går ut i 100, og presser Chelsea bakover i banen i innledningen av kampen. Torshovjentene jager britene til feil i bakre rekker, og skaper noen småfarligheter. Når presset blir overspilt ryddes det opp av en forsvarsrekke som er godt fremme i skoa.

Mia Guvåg kjemper med to Chelsea-spillere om ballen, Elsa Skeid (ja, hun heter det!) sikrer

Rett over halvveis i første omgang presser Nicoline en Chelsea-forsvarer til en feil, og spiller på tvers til Sigrid Fanebust som får en stor mulighet. Skuddet blokkeres i siste sekund, og vi har skapt kampens første store mulighet.

Kaptein Liv Marie Siksjø spiller en solid turnering i en uvant posisjon som midtstopper

På tampen av omgangen skal helgens hardkjør bli skjebnesvangert, når flere av spillerne må ut med skader og spillet vårt blir litt oppstykket. Chelsea har skarpe spillere i hele laget, og straffer oss knallhardt. 2-0 til pause føles litt brutalt, men trenerteamet må bruke pausen på å telle opp hvilke spillere som klarer å reise seg for egen maskin til 2. omgang.

Skeid har etterhvert en tropp hvor det er et fåtall som spiller uten smerter både her og der, men jentene biter tennene sammen. Andre omgang starter litt som første sluttet, og i løpet av få minutter har britene lagt på til 5-0, før vi klarer å få skikk på det høye presset igjen. Utover i omgangen blir det en kamp for å sprekke nullen til Chelsea, uten at det skulle lykkes.

Skeidkeeper Mia Brevik står bunnsolid i Skeidmålet, og kan ikke lastes for resultatet. Her har hun akkurat avverget en stor mulighet for Chelsea

Når dommeren blåser ligger Torshovjentene strødd på kunstgresset, mens de blå jubler. Skuffelsen er stor, men innsatsen og spillegleden, mot en knallgod motstander, er til å være ordentlig stolt av.

Skuffelsen legger seg etterhvert, og det blir snart klart for pokal-løfting. 2. plass i Flint cup er en god prestasjon, og utbyttet av helga har vært stort både sportslig og sosialt.

En skadeskutt og sliten gjeng har snudd skuffelsen, og feirer andreplass og en drøss gode prestasjoner!
Fra venstre: Johanna Hartmann, Sigrid Fanebust, Anne Folseraas, Vilde Barstein, Elsa Skeid, Nicoline Antonsen, Mie Audsen, Liv Marie Siksjø, Ingrid Stenbakk, Mia Brevik, Anine Hoel, Mia Guvåg.