Ranheim vant 3-0, Skeid ut av cupen

 Det ble en 3.runde i cupen hvor hele fem eliteserielag fikk bank. På Skeids midlertidige hjemmebane, Intility Arena, ble det imidlertid Skeid og ikke Ranheim som måtte bite i kunstgresset. 

Ranheims trenerteam har lagt opp en kampplan hvor Skeid skulle rystes fra avspark. Det skulle gi de blåkledde gjestene en ledelse hvorfra de kunne styre kampen til trygg seier. Gutta fra Trondheim åpner forrykende, Det virker som om Torshov-gutta blir tatt på sengen. Det noteres flere store klare sjanser til gjestene. Men Skeid har en burvokter som har vært ute en vinternatt før. Idar Lysgård tar fram den ene kvalitetsredningen og paraden etter den andre.

Se høydepunkter nederst i artikkelen.

Skeid henger i tauene, men Skeids sisteskanse holder nota ren. Ranheim kan ikke klare å holde dette trykket veldig lenge. Når det ser ut til at noe av kraften er i ferd med å gå ut av gjestenes offensiv, skjer det som ikke skulle skje. Ahmed el Amrani setter inn en takling, ureglementert mener dommeren og peker på krittmerket. Stadionuret viser 16 minutter når Erik Tønne setter kula i nota.

David Tavakoli i full strekk.
David Tavakoli i full strekk.

Skeid-gutta kommer seg etterhvert til hektene og begynner å få til sitt eget spill. Henning Andresen forserer ned til dødlinja. Innlegget klarer Magnus Lenes i Ranheim-buret snappe på tåspissen til David Tavakoli. Torshov-gutta begynner å ta tak i kampen. Et hjørnespark treffer klokkerent på pannebrasken til Ayoub Aleesami. Ballen smeller i tverrliggeren. Der kunne og burde det blitt utlikning!

Ahmed el Amrani var synderen som skaffet Ranheim straffe. Nå tar han saken i egne føtter, forserer inn i feltet og blir felt. Men den svartkledde vifter bare spillet videre. David Tavakoli viser at han er en glimrende hodespiller, han stusser et innlegg som reddes med fingerspissene av Ranheims gode målvakt.

David Hickson kom inn på slutten.
David Hickson kom inn på slutten.

Lagene går til pause, stillingen er 0-1. Oksene har sett at sine helter har vært fullt på høyde med trønderne den siste halvtimen. Kan Tom Nordlie klare å gjøre de rette justeringene i garderoben som vil vippe Ranheim av pinnen?

Etter ett minutts spill kombinerer Hassan Yusuf og Johannes Nuñez. En forsvarer får en fot på skuddet, det renner ut i en resultatløs corner. Ti minutter senere nikker David Tavakoli ballen like utenfor ramma etter fint kombinasjonsspill. Så skjer det igjen det som ikke skal skje. For å få utlikningen, blir det hull i forsvaret. Ola Solbakken kommer enkelt ned til dødlinja.

Som etter læreboka legger han inn en markkryper 45 grader. Innlegget er perfekt, Mads Reginiussen kan enkelt trille ballen inn i nota. Bare et par minutter senere blir spiker’n satt i kista. Sondre Sørløkk er målskårer.

Tom Nordlie gjør en del bytter, inn kommer David Hickson, Mustafa Ahmad og Ismaheel Taofeek. Det blir produsert et par brukbare sjanser, men i realiteten er jo kista allerede solid spikra.

Allerede søndag 23. juni er det seriekamp mot Sogndal på Fosshaugane, med avspark kl. 18.00.

Kampfakta:

Skeid-Ranheim 0-3 (0-1)
Intility Arena 19. Juni kl. 18.00
Tilskuere: 322

Målskårere:

0-1 Erik Tønne (straffe 16’)
0-2 Mads Reginiussen (70’)
0-3 Sondre Sørløkk (72’)
 
Laget:
Idar Lysgård - Kim Skogsrud, Tom Skogsrud, Ayoub Aleesami, Ahmed el Amrani - Hassan Yusuf, Henning Andresen, Mathias Abelsen - David Tavakoli, Johnny Buduson, Johannes Nuñez
 
Bytter:
David Hickson inn for David Tavakoli (73’)
Mustafa Ahmad inn for Johnny Buduson (80’)
Ismaheel Taofeek inn for Hassan Yusuf (84’)
 
Gule kort:
Olaus Skarsem (Ranheim)
 


 
Video: NRK Sport
Foto: Anders Vindegg
Annonse fra Obos-ligaen: