johnny-b-ffk

Ran på høylys dag

En dommer, to straffespark og misbrukte Skeid-sjanser i fleng stod på menyen da Fredrikstad stakk av med tre heldige poeng i plankebyen.

Annonse:

Det er nydelig vær, sol og 25 varmegrader når lagene løper inn på Fredrikstad stadion. Gard Holme har gjort to forandringer fra forrige kamp. Daniel Braaten er blitt flyttet ned som høyreback, Taofeek Ismaheel tar plassen i angrepet.

Se høydepunkter fra matchen nederst i saken!

Torshov-gutta tar initiativet i kampen, og det varer ikke lenge før mulighetene kommer. Taofeek Ismaheel kommer gjennom på høyresiden, men FFKs burvokter redder. Like etter forfølger Johnny Buduson en ball i hjemmelagets bakrom. Forsvarerne klarer ikke å følge den raske Skeid-gutten. FFKs målvakt er en god keeper og klarer å parere skuddet.

Det er spilt 10 minutter når rødbuksene er på besøk i Skeids boks og mannen i sort dømmer straffespark. Journalistene på pressetribunen rister på hodet; en merkelig avgjørelse. Gjestene har imidlertid en fremragende sisteskanse. Idar Lysgård redder skuddet!

Utover i omgangen blir det sjanser til begge lag. Den største har Johnny Buduson. Atter vinner han på sin styrke og fart. Atter viser Håvar Grøntvedt Jensen i FFK-buret at han er en glimrende burvokter og skuddet blir parert.

Det føles urettferdig når mannen i sort etter 25 minutter på ny peker på krittmerket. Riki Alba gjør denne gangen ingen feil. Lystavla viser 1-0, 25 minutter er spilt.

Torshovgutta fortsetter å dominere banespillet. Hjørnespark følger med nye hjørnespark. Skeid-gutta spiller seg til sjanse på sjanse. Johnny Buduson er en en konstant trussel. Han styrer et skudd fra David Hickson, men ballen stryker like utenfor metallet.

Dommeren blåser for pause. Det står 1-0 på lystavla, FFK har 2-0 i straffespark, Skeid har 7-0 i hjørnespark. Men det viktigste i fotball er å skåre. Det har rødbuksene klart. Det har rødtrøyene ikke klart.

Dommeren setter spillet i gang etter hvilen og Torshov-gutta fortsetter å dominere banespillet. Så endelig, det er spilt 65 minutter. Henning Andresen legger et perfekt innlegg. Johnny Buduson er på rett plass innenfor fem-meteren og kan styre kula i nota med pannebrasken.

Gard Holme og Johnny Buduson smiler tappert etter et surt 2-1-tap mot FFK.

Rødbuksene har ikke hatt et eneste hjørnespark i løpet av kampen. Det første får de når det er åtte minutter igjen av kampen. Da skjer det som ikke skal skje. Ballen lander på hodet til Nicolai Tveten Solberg. Dermed har rødbuksene på ny tatt ledelsen.

De siste minuttene blir intense. Daniel Braaten får sitt andre gule og får marsjordre. Men selv med ti mann presser Skeid på for utligning. Det er så nær, så nær når Taofeek Ismaheel skyter i tverrliggeren og en FFK- forsvarer klarerer i Johnny Budusons bein. Men ballen treffer stolperota og vil ikke trille over streken.

Lystavla viser 2-1 og det er et skuffet Skeid-lag som går av banen. Gutta hadde fortjent poeng.

Gard Holme kommenterer etter kampen at han var klar over at FFK var gode på hjørnespark. Derfor hadde laget trent på defensiv dødball, men allikevel ble det en fatal glipp da gutta ikke klarte å klarere. Men all ære til Fredrikstad. For laget er det et stort steg fremover fra Kvik-kampen. Vi er på bortebane mot et av avdelingens topplag, og klarer å styre kampen. Det er et lag i utvikling. Vi vil fortsette å gjøre det som er bra, så går vi i strupen på neste motstander.

Neste mulighet er om en uke når Eidsvoll Turn kommer på besøk til den nye og forhåpentligvis høyst midlertidige hjemmebanen i Vallhall. Avspark lørdag 8. august klokka 14.00.