Poengdeling i Oslo-derbyet

Det blir tøffe dueller og neglebiting mot Grorud. Vi er ikke på vårt beste nivå, men scorer to ganger og tar ett poeng.

(Foto: Anders Vindegg)

Nesten 700 tilskuere, derby, og både trenere og spillere som kjenner hverandre godt. Ingenting å utsette på rammen rundt kampen, når Grorud tar turen fra dalen og inn til byen.

Grorud har ikke fått helt den sesongstarten de ønsket seg, og gikk på et tap mot Strømmen etter å ha ledet 2-0 frem til 70 minutter i forrige runde.

Rise fyrer av

Kampen starter jevnspilt, og med like mange tøffe dueller som spådd på forhånd. Ni minutter er spilt når Per-Magnus Steiring starter et Skeid-angrep sentralt i banen. Det går raskt og plutselig er ballen hos Bendik Rise, som i velkjent stil klinker til med et godt skudd fra 18 meter. Det er ikke Grorud-keeper Kvarekvål forberedt på, og Rise fører Skeid i ledelsen på kampens første målsjanse!

Reinsdyrfeiringen til Bendik Rise fikk se dagens lys i dag også.

Scoringen til Rise blir også den siste målsjansen vi skaper på en stund, for videre i omgangen blir det etter hvert en kanonade fra Grorud mot Skeid-målet.

Etter 19 minutter spiller de seg helt inn i 16-meteren, kommer på skuddhold og fyrer av en avslutning som går via keeper Andersen og i tverrligger. Like etterpå er Grorud nær scoring igjen, men Andersen redder, før returen blåses over mål.

Groruds overtak avbrytes av at keeper Lars Kvarekvål får en skade i en tøff duell med Kalabatama. Han fortsetter å spille, men må etter hvert byttes ut.

Mot slutten av omgangen skaper vi vår andre målsjanse når både Kalabatama og Bojang prøver skuddfoten, men første avslutning blokkeres før neste går over mål.

Minuttet senere gjør vi en pasningsfeil i eget forsvar, som Grorud vet å utnytte. Foran mål gjør de ingen feil, og utlikner til 1-1, som blir pauseresultat.

Det ble mange tøffe dueller for Sully Bojang og co.

Straffescoring fra Ness

Pausen kommer på et godt tidspunkt for vår del, og i andreomgangen klarer ikke Grorud å holde oppe det samme trykket. Det skapes imidlertid lite fra vår side også.

69 minutter er spilt når det bygges opp et godt Skeid-angrep, som ender med at en Grorud-forsvarer må kaste seg ned for å blokkere et skuddforsøk fra Mads Aaserud. Ballen treffer armen på forsvareren, og dommer peker på straffemerket. Ulrich Ness sender keeper til høyre, og setter ballen i mål nede til venstre!

Gleden er dessverre kortvarig, for ti minutter senere vinner Grorud ball inne på vår halvdel, avanserer i banen og utlikner igjen.

Kampen vipper helt til siste slutt, men det står fortsatt 2-2 når dommer blåser av. Dermed ett poeng til begge lagene, noe som er grei uttelling for vår del selv om vi har ledet to ganger. Det gjør også at vi kommer til å lede avdelingen også etter de andre kampene er spilt.

Neste helg møter vi Stjørdals-Blink borte i siste kamp før sommerferien.

• Skeid - Grorud 2-2 (1-1)

• OBOS Idrettspark Nordre Åsen

• 14. juni 2024 kl. 18:00

• Tilskuere: 684

• Mål: 1-0 Rise (10'), 1-1 Asp (40'), 2-1 Ness (str. 70'), 2-2 Sa'Ad (80'), 5-0 Ness (str. 74'), 6-0 Steiring (85'), 6-1 Thorkildsen (str. 90')

• Skeids lag: Marcus Andersen - Keivan Ghaedamini, Fredrik Flo, Per-Magnus Steiring (K), Luca Høyland - Torje Naustdal, Hassan Yusuf, Bendik Rise - Ulrich Ness, Sulayman Bojang, Kabamba Kalabatama.

• Innbyttere: Mads Aaserud, Daniel Lunde, Thor Lange, Ousmane Diallo.

• Gule kort: Thor Lange, Per-Magnus Steiring + 2 Grorud-spillere.