Perlescoring og seier mot Fredrikstad

Niende runde i kvinnenes 3.div. er en kamp med sus i navnet. Fredrikstad mot Skeid. Kampen er jevn i 70 minutter, før Skeid avgjør med tre raske mål.

I omtrent femten år har Isabella Ademaj (19) vært skeidspiller. Går det som Ademaj håper og tror er kampen mot Fredrikstad den foreløpig siste. I kamp nummer 191, i det 83 minutt setter hun med gyllen penn et punktum for en lang rekke skeidkamper. For et punktum det ble.

Fra 16 meter kliner hun til på direkten, og ballen treffer tverrligger, helt borte ved stanga i det lengste hjørnet. Det kan ikke gjøres bedre, eller vakrere.

– Frida slipper en ball fordi seg, mot meg. Jeg tenker, jeg kan prøve, så jeg skjøt på direkten. Nå er jeg så glad. Jeg kommer til å drømme om den skåringen. Jeg skal ta med meg minnet om den, alltid, sier en glad Isabella Ademaj etter kampen. Nå venter fem år med studier i Grimstad.

Isabella Ademaj sendte Skeid opp i 4-1.

FFK-Skeid, en klassiker

Skeid møter Fredrikstad, en gammel klassiker mellom fotballaristokrater. En kamp som for noen tiår siden tømte gatene i Fredrikstad. Nå møttes Fredrikstad Skeid på Trondalen kunstgress i Gresvik. I Skeids mål blir ikke voktet av «Kasper», men Kanutte. På topp har vi ikke «Sorte Perle» Kristoffersen, men Stine Rød, og motstanderne er ikke Arne Pedersen og Per Kristoffersen, men Sara Michellle Reid og Mira Antonsen.

Fredrikstad stiller med et ungt lag med spillere med god teknikk og spilleforståelse, og selv om FFK ligger midt på tabellen er deres unge lag gode nok til å bite fra seg.

Det er hjemmelaget som kommer best i gang, men det er Skeid som får den første store sjansen. Den kommer etter corner, og det er Skeid som får det første målet. Etter 25, minutter får Stine Rød kranglet seg til en skuddmulighet. Skuddet går i mål, men det er fortsatt hjemmelaget som har ballen mest.

FFKs Sara Michelle Reid vinner to dueller på vår høyrekant, stormer inn i feltet og setter ballen forbi vår keeper Kanutte Fevang. Det er gått 39 minutter av kampen. Spillet er oppjaget, og Skeid virker oppjaget, sliter med presisjonen. FFK er aggressive, de jobber sammen, og har fått troen på seier. I sin kaptein Mira Antonsen har FFK en virkelig lovende spiller.

Innbytterne avgjør

Andre omgang fortsetter som den første. Skeid virker fortsatt stresset, men forsvaret er tett, og FFK kommer ikke til mange sjanser. Bakerst viser Fevang at hun bruker både hode og kropp når hun spiller.

– Jeg får mer rutine for hver kamp, og for hver trening. Jeg lærer meg til å bli bedre til å analysere situasjonen. Når skal jeg gå, og når skal jeg stå. Jeg ber ofte om å få ballen fra medspillerne, og jeg liker å være med i spillet, sa Fevang som en kommentar etter kampen.

Skeid får heller ikke mange sjanser, men laget holder tempoet oppe. Det er ikke noe frøkenfotball. Det er tøffe dueller, og en intens stillingskrig ute på banen. Etter en times spill kommer Skeid mer med i spillet.

Trener Tommy Johnsen har med seg en mye tynnere tropp enn vanlig, men på benken har han Bjørnhild Wilhelmsen, Frida Løvlie Bråttum og Isabella Ademaj. De kommer inn, og aller tre er med på å snu kampen i Skeids favør.

Med Wilhelmsen får Skeid inn en spiller som kan holde i ballen, en spiller som kan dra ned på tempoet, og spille en fornuftig pasning. Dessuten vinner hun mange dueller på midten.

Det er gått 72 minutter da Frida Bråttum kommer fri på Skeids venstre side, hun gir ballen til Stine Rød som skårer sitt andre for dagen. Like rolig og kontant som det første målet. Så sprekker FFKs forsvar opp. Leah van der Weel bruker fart og smidighet og løper slalom mellom jentene fra Plankebyen, så avslutter hun selv, og Skeid leder plutselig 3-1.

Stine Holtmo Rød ble tomålsscorer i Fredrikstad.

Kampens ubestridte høydepunkt sørger Isabella Ademaj for. Med seks minutter igjen leder Skeid 4-1. Skeidjentene feirer skåringen helt til det står 2-4, som også blir sluttresultatet.

– Jeg forberedte meg på uavgjort. Vi passerte 70 minutter, og vi skapte får sjanser. Vi slet med å utnytte bakrommet. Jeg gruet meg litt til å se resultatet, men så fikk vi inn spillere som kunne snu kampbildet. Det er det som er så flott med denne troppen her. Selv om vi har ti spillere som ikke kunne stille til denne kampen, så har vi spillere som kan få kampen inn i vår favør, sa Tommy Johnsen, før han roste Isabella Ademajs fantastiske punktum.

• Fredrikstad - Skeid 2-4 (1-1)

• Tronsdalen kunstgress

• 17. juni 2024 kl. 20:15.

• Mål: 0-1 Rød (25’) 1-1 Reid (37') 1-2 Rød (73') 1-3 van der Weel (82') 1-4 Ademaj (84') 2-4 Kolstad Torp (84')

• Skeids lag: Kanutte Fevang- Anna Bakken Johansen, Maria Erland, Leah van der Weel, Andrine Nevstad, Hannah Semine Aronsen, Anna Balstad Vågen (Kaptein), Dina Ødegaard Aas, Dagrun Derås, Stine Rød, Anna Lundby.

• Innbyttere: Isabella Ademaj, Bjørnhild Wilhelmsen, Frida Løvlie Bråttum.