Nye spillere klar for A-laget

Blant disse to hjemvendte Skeidgutter

Annonse:

I går signerte tre nye spillere kontrakter med Skeids A-lag, og to av dem er hjemvendte Skeidgutter.

Abdul-Basit Agouda

Abdul-Basit (22) er et kjent navn for de som har fulgt OBOS-ligaen de senere årene, med spill for Øygarden, Grorud og KFUM. Før oppholdet i de nevnte OBOS-klubber spilte Basit for Strømsgodset, men det var i Skeid det startet.

I 2014 gjorde han seg bemerket med 16 mål på 18 kamper, og da var det ikke rart at Strømsgodset så snitt snitt til å hente angriperen. For Strømsgodet ble det mest spill i 2. divisjon, hvor Basit fikk med seg 38 kamper og 16 scoringer.

- Basit er Skeidgutt som vi skal hjelpe i gang igjen, og med det kampprogrammet vi har i sommer blir det fint å få flere alternativer framme. Han spiller like gjerne på kant som på spissplass, så dette tror vi er bra for begge parter, forteller trener Gard Holme.

Avtalen er ut årets sesong.

Lukas Håll Thorsen

Lukas (19) kommer til oss fra Vålerenga 2, hvor han har spilt siden han kom fra nettopp Skeid i 2016. Luks er i likhet med Basit angriper, og scorte 4 mål på 9 kamper i fjorårets 2. divisjon.

Lukas Thoresen Håll.jpg

- Lukas er en ung, spennende spiller som har spisskompetanse i fart og målteft. Han er en vi har tro på skal utvikle seg til å bli en potensiell toppfotballspiller, sier Gard.

Martin Bech Riisnæs

Martin (18) tar også følge med Lukas over fra Vålerenga 2. Martin er forsvarsspiller, og opprinnelig fra Lørenskog. 

Magnus Bech Riisnæs.jpg

- Martin er enda en god spiller fra Oslofotballen, han kan spille over alt i backrekka. Han har litt igjen for å nå A-lag på høyeste nivå, men som vi tror kan ta steg her. Han er hardtarbeidende, profesjonell tilnærming og en seriøs spiller som passer godt inn i den kulturen vi ønsker å ha, avslutter Gard.

P.S Som navnet avslører kommer han fra en ordentlig fotballfamilie, hvor den eldre garde sikkert husker Dag Riisnæs fra spill i Eliteserien på 90-tallet. For neste motstander i treningskamp Kongsvinger ble han kåret til årets spiller i 1991 av VG. Martin får ta dette steg for steg, og forsøke seg på Okseprisen i første omgang. 

Alle tre har signert amatørkontrakt, hhv. ut 2021 for Basit og ut 2022 for Lukas og Martin.

Annonse: