Ny storseier over Arendal

Vi vinner komfortabelt 5-0 over Arendal i lørdagens treningskamp, og matcher nesten resultatet fra kvalifiseringskampen i fjor høst.

(Foto: David Hickson setter inn 2-0 rett før pause)

Med under en måned igjen til seriestart var det duket for treningskamp hjemme mot PostNord-liga laget Arendal. Bortelaget er blant mange tippet helt i toppen av sin avdeling der de i årets sesong skal møte blant annet våre naboer i Kjelsås og Lyn. Mange husker nok kvalifiseringskampene mot Arendal i fjor høst.

Kampene endte som kjent 8-1 sammenlagt, etter 6-0 først hjemme på Nordre Åsen. Kampen starter med flere fine sjanser til Skeid, blant annet et frekt forsøk på lobb fra 16-meteren. Vi fortsetter å ha mest ball og sjanser de neste minuttene og det føltes helt rettferdig at vi fikk det første målet.

Hoven setter den første

Kristoffer Hoven fikk æren av å sette inn lørdagens første mål etter et innlegg fra høyre. 1-0 Skeid etter 15 minutter spilt. Bortelaget kom bedre inn i kampen etterhvert med flere gode sjanser etter ca halvtimen spilt. Til tider var de absolutt på høyde med oss, og viste tidvis få tegn til at de er fra divisjonen under.

Kristoffer Hoven har nettopp gitt oss ledelsen, og gratuleres av Flo & co.

Arendals høyreback, nummer 32 Fredriksen, kunne fort hatt flere målgivende pasninger etter en rekke gode innlegg fra høyresiden. Arendals gode periode skulle dog ikke vare lenge. 2-0 kom ved David Hickson i det 43.minutt, en god avslutning etter en frekk tofots finte fra nevnte Hickson. Meget pent spill fra Skeids nummer 11 og vi leder med to mål til pause.

I pausen gjorde vi to bytter. Andresen og Hoven ut, Effiom og Buduson inn til andre omgang. Buduson brukte for øvrig under et minutt til å komme til sitt første skudd på mål, men Arendals målvakt reddet. De påfølgene minuttene skulle begge lag spille seg til store målsjanser, med Arendals Kristoffer Cheng med den største av de. Skuddet ble blokkert av en Skeid-forsvarer og ballen gikk ut til hjørnespark.

Johnny Buduson header inn 3-0.

To på heading

3-0-scoringen var det innbytterne som stod for. Bendik Rise svingte inn hjørnesparket, som Buduson headet inn i mål. Det fjerde målet kom også etter et hjørnespark. Altai knuste alt og alle i lufta og headet kula inn i nettet. 4-0 Skeid.

I det 83.minutt fikk vi kampens fineste redning. Kvarekvål stoppet et hardt og godt plassert skudd med det vi kan kalle en ordentlig TV-redning. To minutter senere kom kampens femte og siste scoring. Buduson fikk ballen i beina like utenfor 16-meteren, skøyt og traff stolpe-inn. En fin scoring, og kampen holdt på å bli en reprise fra kvalifiseringskampen resultatmessig. 5-0 Skeid.

På stillingen 5-0 til Skeid blåste dommer av kampen uten å legge til overtid. En fortjent seier, selv om det skal sies at Arendal hadde mange gode sjanser i denne kampen. En god gjennomgang der vi satte sjansene våre og endte til slutt med fem scoringer.

Neste treningskamp er mot Lyn onsdag 22. mars. Kampsted og tid er ikke klar pt.

Skeid - Arendal 5-0 (2-0)