Ny seier på hjemmebane

Skeid opp på fjerdeplass på tabellen etter 3-0 over Tromsdalen. To straffer av David og en frisparkperle av Mesut senket TUIL.

Det så ut til at flystreiken ville gjøre det umulig for tromsværingene å klare å komme til Oslo. Med kreativt arbeid av et reisebyrå i Tromsø løste problemet. Det ble funnet plasser på fly fra Bardufoss. Nydelig vårvær med 20 grader og nesten ikke et vindpust møter lagene ved avspark på OBOS Idrettspark Nordre Åsen.

Gjestene ser ikke ut til å ha blitt slitne etter den lange reisen, de åpner best og har mest ballinnehav. Ingen av lagene kommer imidlertid til gode sjanser. Det er spilt halve omgangen når Mesut Can blir felt innenfor 16-meteren. Dommeren peker på krittmerket. David Tavakoli er Skeids faste straffeskytter. Han misser veldig sjelden, men Tromsdalens burvokter, Theodor Nilsen, har kvaliteter. Han redder skuddet, men må gi retur og nå er David Tavakoli nådeløs. Lystavla viser 1-0.

David setter inn 1-0.

Gjestene overtar spillet og får et par halvsjanser. Skeids keeper, Idar Lysgård, viser frem sine ferdigheter. Det nærmer seg pause når tilskuerne får se kampens flotteste angrep. Mesut Can finner Stian Pettersen med en pasning med kirurgisk presisjon. Denne åpner tromsværingenes forsvar. Stian Pettersen fyrer av en hard markkryper som smeller i metallet. Dommeren blåser for pause og Skeid leder 1-0.

Tom Nordlie gir noen gode instruksjoner i garderoben, det er heltente Torshov-gutter som tar fatt på de siste 45 minuttene. Allerede etter få minutter må gjestene gi et frispark drøye fem meter utenfor boksen. Oksene har sett det ved flere anledninger, dette er noe for Mesut Can. Igjen viser han kirurgisk presisjon. Kula suser rett i nota, Theodor Nilsen er sjanseløs.

Nå vil vertene at medgangen skal gi ytterligere mål. Bare tre minutter senere blir David Tavakoli klippet ned i feltet. Denne gangen gir han ikke Tromsdalens burvokter noen mulighet å redde.
Lystavla viser nå 3-0. Oksene jubler, de fåtallige tromsværingene på tribunen innser at det nok ikke blir poengfangst i hovedstaden denne dagen.

Det er spilt nesten halve omgangen når gjestene får en kjempesjanse til å redusere. Det er Skeids målvakt som sjenker den. Han er på fullstendig bærtur ute i feltet, Tom Nordlie skriker: – Hva f**** gjør du der!. Men Idar Lysgård gjør en sirkusredning og får fistet ballen til hjørnespark. Gjestene innser at slaget er tapt og resten av omgangen sikrer Skeid-gutta at nullen holdes.

Hassan i fri dressur!

Sponsorene gir Hassan Yusuf premiene som beste Torshov-gutt. Premiene er en ukes fri bruk av en BMV og middag for to på Johnny Rockets på Storo. Oksene synes David Tavakoli fortjener oksestek fra Strøm-Larsen.

Neste seriekamp er mot Ull/Kisa søndag 5. mai kl. 18.00 på Jessheim. Men allerede onsdag 1. mai er det første runde i cupen mot Ready på Gressbanen. Avspark kl. 18.00.