Ny seier i OBOS Supercup

Nok en gang scorer vi tre mål og holder nullen. Dermed fester vi grep om ledelsen i avdelingen.

Annonse:

(Toppbilde: Ulrich Ness ble matchvinner med et vakkert frispark. Arkivfoto: Anders Vindegg.)

Runde 5 av OBOS Supercup, og Lørenskog gjester Nordre Åsen på onsdagskvelden. Status før kampen er at vi leder avdelingen, ett poeng foran hele tre lag, deriblant Lørenskog.

Full kontroll

Det er Skeid som tar grep om kampen fra start, og den starter i et forrykende tempo. Allerede i de første minuttene lager vi to store sjanser. Den første kommer på et innlegg fra Ousmane Diallo, som prøvespiller Oliver Midtgård er nær ved å få på mål. Like etterpå prøver Bendik Rise å finne Midtgård foran mål, men en Lørenskog-spiller kommer seg akkurat foran.

I motsetning til Tromsdalen-kampen får vi ikke den tidlige scoringen, og det blir naturlig nok litt lenger mellom sjansene etter hvert. Det er likevel vi som styrer kampen det første kvarteret. Vi får en fin sjanse etter et frispark fra Rise, men avblåses for offside.

Lørenskog får kjenne mer på ballen utover i omgangen, men det forblir en rolig dag på jobben for keeper Marcus Andersen. Etter 29 minutter får Midtgård en ny stor sjanse. Han stuper fram og får hodet på ballen, men sender den like til side for mål.

34 minutter er spilt når vi omsider får hull på byllen og ballen i mål. Det skjer etter et innlegg langs bakken fra Bojang, som en Lørenskog-spiller prøver å klarere, men sender i eget mål. Gjestenes keeper er også på den, men glipper ballen. Dermed er det fortjent 1-0 til Skeid!

Når målkontoen først er åpnet, løsner det virkelig, og det tar ikke mange minuttene før vi setter nummer to. Vi bygger opp et sømløst angrep, som ender med at Diallo legger ballen tilbake til Rise på 16 meter. Han fyrer av, og sender ballen knallhard i mål!

Ledig i krysset

I pausen gjøres det ett bytte, som skal vise seg å bære frukter for Vilde Rislaa og co. Det er Ulrich Ness som kommer inn, og når vi får frispark fem minutter inn i omgangen er det han som trer frem. Ness har siktet seg inn på venstre kryss, og der sitter den klistret! Verken Lørenskog-muren eller keeper klarer å gjøre noe med den perlen av et frispark!

Vi leder altså 3-0 når Lørenskog etter hvert får sin første ordentlige målsjanse. De prøver et skudd fra 17 meter, men det ender rett på keeper Andersen.

Etter 70 og 78 minutter gjør vi mange bytter, men fortsetter å holde god stand. Etter 83 minutter får imidlertid Lørenskog sin største sjanse for kampen, med en heading i feltet som blir skummel, men ender utenfor mål.

Vi får et par fine muligheter på tampen av omgangen, blant annet et forsøk fra prøvespiller Fredrik Finnøy like før kampslutt. Men det blir Ulrich Ness som blir matchvinner med 3-0-scoringen, og vi tar med oss tre nye poeng i OBOS Supercup!

I helgens runde av turneringen har vi spillefri, før vi møter Arendal borte neste helg.