Nok et ettmålstap

Vi kom tilbake etter et tidlig straffemål imot, men det skulle ikke holde til poeng denne gangen heller. Les om kampen mot Mjøndalen og se høydepunkter her!

Annonse:

(Arkivfoto: Anders Vindegg)

Enda et av Obos-ligaens forventede topplag stod på motsatt banehalvdel da serieleder Mjøndalen (med én kamp mer spilt enn konkurrentene) tok turen til Nordre Åsen søndag ettermiddag.

Action fra start

Kampen byr på action i begge ender av banen allerede fra første minutt. Under to minutter er spilt når vi gjør en svak klarering i egen boks. Keeper Kvarekvål stuper fram for å ta ballen samtidig som en Mjøndalen-spiller fosser mot ball, og dermed felles av Kvarekvål. Straffesparket settes trygt i mål, og gjestene får en tidlig ledelse.

Se høydepunkter nederst i artikkelen.

Ledelsen klarer imidlertid ikke mjøndølingene å holde på lenge, for etter seks spilte minutter sender Bendik Rise en bakromspasning i retning Johnny Buduson. En brunkledd er først på den, men får et dårlig touch, og Buduson kan tuppe ballen i mål!

Resten av første omgang byr ikke på noen særlig store målsjanser for noen av lagene, og det blir en god del kriging rundt midtbanen. For vår del er det muligens Bendik Rise som er nærmest en målsjanse med et skudd fra hjørnet av 16-meteren som ender til side for mål. Gjestene kommer på sin side med et skremmeskudd rett før pause, med en heading som daler ned på baksiden av tverrligger.

Må jakte igjen

Dermed er lagene like langt til pause, men også i andre omgang gir bortelaget oss utfordringer fra start. Denne gangen passerer vi så vidt minuttet på klokka før Mjøndalen kommer til et innlegg inn mot Stokke, som blir tomålsscorer når han header inn 1-2 fra fem meter.

Våre gutter må igjen jakte utlikning, og greier de siste 45 minuttene å holde ballen mer i laget, og spille seg til noen muligheter. Etter 52 minutter blir vi farlige i etterkant av et frispark, når først Marcus Melchior skyter knallhardt rett i blokka, før Morten Renå Olsen prøver skuddfoten fra rundt 20 meter. Mjøndalen-keeperen må kaste seg ned i sitt venstre hjørne for å slå den ut!

Minutter senere viser Kvarekvål lynrask reaksjonstid når han redder et godt skudd fra 16 meter, og sørger for å holde oss inne i kampen.

Hardt sluttpress

Med et kvarter igjen av kampen har Gabriel Andersen muligens kampens største sjanse som ikke ender i mål, idet han får sitt første balltouch for kampen. Skuddet har retning så klink i krysset du kan få det, men nok en gang viser gjestenes keeper høyt nivå og får en hånd på den. Vakkert forsøk av innbytter Andersen!

I sluttminuttene setter vi press på Mjøndalen som virker fornøyd med å legge seg bakpå og forsvare ledelsen. Til tross for et langskudd like utenfor fra Gabriel Andersen, og et par andre farligheter fra Skeid, lykkes gjestene med taktikken. Etter 95 fotballminutter kan de dermed innkassere nye tre poeng.

For Skeids del fortsetter poengjakten i Obos-ligaen når vi inntar Fredrikstad 16. mai. Det går rykter om mye publikum og god stemning, så da er det bare å ta turen!

K P
13 Bryne 10 10
14 Raufoss 10 9
15 Skeid 10 7
16 Åsane 10 5

Kampfakta

Skeid - Mjøndalen 1-2 (1-1)
OBOS Idrettspark Nordre Åsen
8. mai 2022

Mål:
0-1 Benjamin Stokke (str.) (3')
1-1 Johnny Buduson (6')
1-2 Benjamin Stokke (47')

Skeids lag:
Lars Martin Kvarekvål - Anders Johansen, Fredrik Berglie (K), Stian Pettersen - David Hickson, Marcus Melchior, Morten Olsen (Erik Nordengen fra 66'), Sully Bojang (Mikkel Tveiten fra 90'), Bendik Rise - Johnny Buduson, Jakob Romsaas (Gabriel Andersen fra 73').

Gult kort: Gabriel Andersen + én Mjøndalenspiller


Annonse fra Obos-ligaen: