Nedrykket er et faktum

Skeid tar ledelsen to ganger, men to straffespark i mot, det siste 4 minutter på overtid, skapte kok på banen etter at dommeren blåste av.

Saken var klar, Skeid måtte vinne. Hvis ikke rykker laget ned igjen til PostNord-ligaen. Men slik gikk det ikke. Dommeren ville det annerledes og dømmer to straffespark til Notodden. Hvor korrekte de er skal undertegnede ikke vurdere, men på bakgrunn av reaksjonene til spillerne var det siste av det heller tvilsomme slaget. Mannen i sort unnlot også å dømme straffe til Skeid på en hands i feltet. Bittert.

Fjerdedommeren viser at det skal spilles minimum fire minutter overtid mens Mesut Can vrir seg i smerte på sidelinjen. Torshovgutta må kjempe videre med 10 mann, innbyttekvota er oppbrukt. Notoddensuppoterne, den tolvte spilleren, øyner håp om utlikning. Da trer Notoddens trettende mann til. Han heter Sivert Øksnes Amland, og avgjørelsen faller i det 94. minutt. Med en enkel håndbevegelse peker han på krittmerket. Dermed sender han Skeid ned i Postnord-ligaen.
Johnny Buduson header inn 1-0.

Det var bortelaget som kom best i gang, og skapte to farlige sjanser før ti minutter var gått. Men begge gangene reddet Idar Lysgård, det siste et velplassert frispark. Så skjedde lite før tyve minutter passeres. Johannes Nuñez finter seg fri på høyrekanten og legger hardt inn til Johnny Buduson, som får en lang fot på ballen. Keeper redder i første omgang, men returen heades i mål av Buduson, og det står 1-0!

Så følger et kvarter hvor lite skjer, før dommeren blåser straffe til Notodden på en duell inne i feltet. Den setter Gaston Salasiwa nede til venstre for Lysgård, og vi er like langt. Når alle forbereder seg på en pølse i pausa, sendes et Skeid-frispark inn i feltet, ballen heades utover, og der står Nuñez og smeller ballen i mål via en liggende forsvarer, 2-1! Like etter blåses det for pause.
Johannes Nuñez setter inn 2-1.
Johannes Nuñez skyter fra langt hold til 2-1.

Skeid får den første muligheten etter hvilen, når Can forserer uten å bli taklet, og skyter, men dessverre rett på keeper. Noen få minutter etter er det Notodden sin tur, men skuddet fra få meter reddes mesterlig av Lysgård! Neste sjanse er også Skeids, og det er Nuñez igjen, men utenfor.

De blå får den neste sjansen etter en rask overgang, men skuddet ender på tribunen. At innbytter Hassan Yusuf kan score fra distanse vet vi, men skuddet hans i tverrliggeren og over hadde fortjent en bedre skjebne.
Skjermbilde 2019-11-02 kl. 22.36.54
Store protester mot dommertrioen etter kampslutt.

Så kommer de dramatiske sluttminuttene, hvor Can blir liggende nede med skade, samtidig som Notodden trykker på for utligning. Og som nevnt får de sin utrolig viktige straffescoring på overtid, og de sikrer seg dermed minst kvalikplass, to poeng bak Strømmen, som tapte 3-0 for KFUM.

Og vi må ta den tunge veien ned i PostNord-ligaen, etter en marerittsesong av de helt sjeldne. Men vi er Skeid, og vi kommer tilbake!
moa
Moa Mahnin ble Skeids beste.

Oppe i all skuffelsen skal det deles ut bestemannspremier og Skeidoksene kårer Moa Mahnin til dagens beste Skeid-gutt og han får en oksestek fra Strøm-Larsen. Sponsorene mener keeper Idar Lysgård fortjener å kjøre BMW I3 i en uke og får også en middag for 2 på Johnny Rockets på Storo.

Og Johannes Nuñez kåres av Skeidoksene som sesongen beste Skeid-spiller. Vi gratulerer Johannes, som har tatt ytterligere steg dette året.