Mye moro på 9er Cup

Skeid 9er Cup ble i år arrangert for jenter født i 2007 og 2008. Totalt var 39 lag påmeldt hvorav 32 stilte i 2007-klassen. Dermed var dette i år Norges største 9er-turnering for jenter født i 2007.

Forsidefoto: Sølvvinner Skeid J2007 i klassen øvet med 2. plass-pokalen.

Det var foreldre, trenere og spillere fra jenteårgangene i Skeid som alene stod for arrangementet, som ønsket over 1000 besøkende velkommen både lørdag og søndag. 

Muselunden var også kamparena.
Muselunden var også kamparena.


– Interessen rundt cupen har vært enorm og dessverre måtte vi etter hvert si nei til veldig mange lag som ønsket å delta. Vi har for tiden begrenset kapasitet på Nordre Åsen fordi det utføres vedlikeholdsarbeid på hovedbanen, sier Max Moss, som er hovedtrener for J2007-årgangen.

For 2008-årgangen var dette en introduksjon til 9er fotball. 7 lag deltok i et seriespill hvor det ikke ble ført resultater.  

 

Et Skeid-lag i aksjon.
Et Skeid-lag i aksjon.

2007-klassen var nivådelt og ment som en introduksjon til ungdomsfotballen. Det ble arrangert A- og B-sluttspill i begge nivå-klasser.

I klassen "øvet" stilte 12 av de aller sterkeste lagene i Oslo og Akershus. I tillegg deltok Lillesand (Aust-Agder) og FFK (Fredrikstad). Sistnevnte er FFK sitt aller første jentelag og består av de beste spillerne fra klubbene i og rundt Fredrikstad.

Det ble et meget jevnspilt sluttspill hvor 6 av 10 kamper endte i straffesparkkonkurranse.

Et KFUM-lag jubler etter straffekonk.
Et KFUM-lag jubler etter straffekonk.

Skeid tok seg helt til finalen etter å ha beseiret Bærums Verk Hauger IF 1-0 i kvartfinalen og Oslo Futsal 2-1 i semifinalen. Finalen ble avgjort på straffer hvor KFUM, som for øvrig vant alle sine sluttspillkamper på straffer, igjen trakk det lengste strået. Korsvoll sikret tredjeplassen i turneringen, også de på straffer.  

 

 

Skeid tar straffer i finalen.
Skeid tar straffer i finalen.

Øvrige 24 lag stilte i klassen MØ som ble vunnet av Heming IL etter at de beseiret Ullern IF 2-0 i finalen. Holmen vant bronseoppgjøret 1-0 over Gjelleråsen. Også i denne klassen gikk Skeid til A-sluttspillet, hvor de tapte knepent 1- 0 mot bronsevinner Holmen i 1/8 finalen. 

 

 

Alle resultater,klikk her

 

Foto: Fredrik Antonsen (J2007) og elever ved Morellbakken skole.

Annonse fra Obos-ligaen: