Morten Renå Olsen legger opp

2023 ble siste dans

Annonse:

Vår forsvarsspiller Morten Renå Olsen legger etter sesongen fotballskoa på hylla. Dessverre har 2023 blitt preget av uhell hvor Morten knakk et bein i foten i en treningskamp mot Ull/Kisa i februar, før han slo opp samme skade i NM mot Holmlia. 

Fra før har Morten hatt en slitasjeskade som vi har håpet kunne bli leget gjennom et års pause, men den har dessverre ikke sluppet tak.

- Jeg har en slitasjeskade i hofta som gjør at det blir for store smerter om jeg trener for fullt på høyt nivå og spiller kamper uke inn og uke ut. Da er det ikke noe gøy lenger, og det er en fare for at jeg får større smerter om jeg pusher dette et par år til, selv om det kunne gått bra å skvise ut noen sesonger. Da velger jeg heller å gi meg mens leken er god, og at jeg  fortsatt kan dra på løkka med kamerater eller spille en kamp for moderklubben Graabein som nettopp rykket opp til 4. div uten for store plager, sier Morten.

52922906986_a376a8cc54_k.jpg
Holmlia borte i NM ble Mortens siste seniorkamp for Skeid

Skeid blir dermed enden på reisa som startet i Graabein, men som har blitt en innholdsrik karriere tross Mortens unge alder på 24 år. Fra seniordebuten for Stabæk mot Tromsø borte april 2017 i Eliteserien til Holmlia i NM mai 2023 har Morten fått 110 kamper i OBOS-ligaen for Strømmen, Notodden, Skeid og HamKam. Sånn sett har Morten fra 2018 til i dag vært selve definisjonen på OBOS-ligaen. 

- Jeg gir meg da med tre nedrykk og tre bergingsaksjoner i OBOS-ligaen. Overlever i år 1, rykker ned i år 2, bytter klubb før år 3. Der har du syklusen min. Daniel angra på at han ga meg toårskontrakt da han fant ut statistikken, humrer Morten.

Men det sier jo også at Morten har vært blant de bedre spillerne på lag som har tatt turen ned siden han stort sett da alltid ender opp i OBOS-ligaen året etter.

Takker for innsatsen

Morten var en viktig spiller for Skeid i fjor i sesongen som endte med nettopp fornyet plass i ligaen.

- Vi hentet Morten på grunn av erfaringen hans. I fjor hadde vi en uerfaren gruppe hvor ganske få hadde spilt kamper i 1. divisjon. Morten hadde alt da nesten 100 kamper i ligaen, og den erfaringa med å krige i bunn var ganske viktig for oss da det endte opp med bunnstrid nær sagt hele året. Vi kommer til å savne Morten i gruppa, han har vært en veldig god bidragsyter og en spiller å se opp til for de yngre med sin profesjonalitet. Det betyr også at quizhjørnett svekkes sterkt, det blir vanskelig å finne en erstatter på samme nivå der, sier daglig leder Daniel Holmeide Strand. 

52101244503_dbd11edeff_k.jpg
Morten mot Sandnes Ulf i fjor

Morten er takknemlig for de mange støttespillerne på og rundt banen som har vært viktig del av hans fotballiv. Mor og far har vært viktige støttespillere for han, og ikke minst mange fra fotballen.

- Det har vært mange viktige personer for meg i den fotballkarrieren jeg fikk, alt fra Akademiet i Stabæk med André Wilsgård, Gaute Larsen og Øystein Garborg til seniortrenerne som ga meg sjansen som Toni Ordinas, Ole Martin Nesselquist og Gard Holme. Aller viktigst er selvfølgelig alle matrisene som har tatt hånd om meg, der særlig Bobbo Eriksen i Strømmen og Alexander Cooper i Stabæk var viktige for meg i ung alder. Så har det vært fint å avslutte i Skeid med et godt team her, fortsetter Morten.

Morten summerer også raskt gjennom de mange medspillerne han har hatt, og det blir faktisk ikke rent få. 

- Alle jeg har spilt med som har vært viktige for meg - dere vet hvem dere er og jeg setter utrolig stor pris på årene vi har fått sammen, sier Morten til slutt.

Annonse: