Minneord Arne Larsen

En av Skeids trofaste har gått bort

Annonse:

En av spillerne fra Skeids gylne år på 50/60-tallet har dessverre gått bort. Sammen med legender som Hans Nordahl og Jan «Jonas» Gulbrandsen var Arne i A-lagstroppen i noen år på 50- og 60-tallet. Da Fredrikstad, med flere landslagsspisser, ble slått 5-1 i oktober 1959, skrev Aftenposten: «Arne Larsen spilte høyreback og kom meget pent fra oppgaven.» 

Arne ble født 30. april 1938 og vokste opp på Torshov. Han jobbet først på Nora Fabrikker, før han begynte i West Parkettsliperi, som nærmest var Skeids egen arbeidsplass. Arne jobbet der i nesten 30 år, og ble kollega og venn med mange Skeidgutter. Den klart viktigste var Trond Bjerke. Sammen ledet de A-laget på hele 70-tallet, med Norgesmesterskapet i 1974 som det suverene høydepunktet.

«Mens vi jobbet sammen, diskuterte vi laguttak, og gikk rett fra jobb på treningene. Vi ble både arbeidskamerater og bestevenner» har Trond fortalt.

Etter sin tid som lagleder, forble Arne et varmt og trofast medlem av Skeid og Skeid Eldres/Skeid Aktiv - alltid med et glimt i øyet. De aller siste årene ble dessverre preget av sykdom, til han stille sovnet inn på Bekkelagshjemmet torsdag 25. januar.

Arne etterlater seg sin trofaste Jorunn, også hun aktiv i Skeidmiljøet i mange år, og sønnen Kim, som mange vil kjenne som en bauta blant Skeidoksene.   

Arne bisettes torsdag 8. februar kl. 14.00 fra Nordstrand kirke.
 
Annonse: